HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Διήμερη Επίσκεψη Ιατρών Oγκολόγων στο ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Στις 3 & 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη δέκα ιατρών ογκολόγων από Ευρωπαϊκές χώρες στo Νοσοκομείo ΥΓΕΙΑ, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ).

Παρόμοια επίσκεψη οκτώ ιατρών είχε πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΥΓΕΙΑ στις 10 – 11 Ιουλίου 2017.

Στο πλαίσιο των επίσκεψεων, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και συζητήσεις σχετικά με τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου που περιλάμβαναν ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα περιστατικά και ο σχεδιασμός θεραπείας τους στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ.

Υπεύθυνοι για το επιστημονικό πρόγραμμα ήταν ο κ. Αθανάσιος Αργύρης, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας, Πρόεδρος της ΕΕΟΚΤ και συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και ο κ. Kevin Harrington, Καθηγητής στο ΙCR. Επιπλέον, συμμετείχαν μέλη της ΕΕΟΚΤ καθώς και ιατροί του Ομίλου ΥΓΕΙΑ:

  • ο κ. Χρίστος Γεωργάλας, Ωτορινολαρυγγολόγος, Αναπλ. Διευθυντής Κλινικής Κεφαλής και Τραχήλου, Διευθυντής τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου ΥΓΕΙΑ
  • ο κ. Κωνσταντίνος Δαρδούφας, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ
  • ο κ. Δημήτριος Μωραΐτης, Χειρουργός κεφαλής/ τραχήλου, Συνεργάτης ΥΓΕΙΑ
  • ο κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας, Ωτορινολαρυγγολόγος, EEOKT
  • η κα. Κωνσταντία Τσαμασιώτη, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Συνεργάτης Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ

Το ενδιαφέρον των φιλοξενούμενων ιατρών ογκολόγων ήταν μεγάλο, τόσο κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, όσο και κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την αντιμετώπιση πολύπλοκων ογκολογικών περιστατικών καθώς και να γνωρίσουν τον τελευταίου τύπου τεχνολογικό εξοπλισμό με τον οποίο είναι εφοδιασμένο το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ.