HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

ERUS Master Class on Robotic Prostatectomy

Ξενοδοχείο Hilton28/02/11

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Hilton, επιστημονική ημερίδα με θέμα τη ρομποτική χειρουργική στη ριζική προστατεκτομή (ERUS Masterclass on Robotic Prostatectomy). Είναι η πρώτη διεθνής επιστημονική ημερίδα που γίνεται για τη ρομποτική ριζική προστατεκτομή στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Ουρολογικής Εταιρείας (European Robotic Urological Society, ERUS).

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και την ουρολογική κλινική του Doctors’ Hospital και συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές οι πλέον ειδικοί στο χώρο της ρομποτικής από την Ευρώπη.

 

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, κ. Εμμ. Παναγιώτου: «Είναι η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται με τη συνεργασία δύο ιδιωτικών ουρολογικών κλινικών και με τη συμπαράσταση της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας για να υπάρξει μία εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή εμπειρίας στη ρομποτική ριζική προστατεκτομή, με σκοπό να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τόσο τα ογκολογικά όσο και τα λειτουργικά (εγκράτεια και στύση) αποτελέσματα της επέμβασης».

Η ριζική προστατεκτομή είναι η συχνότερα εφαρμοζόμενη και η πλέον αποτελεσματική θεραπεία του τοπικά εντοπισμένου καρκίνου προστάτη. Στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 500 Da Vinci ρομποτικές ριζικές προστατεκτομές, οι περισσότερες στην Ελλάδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα, ογκολογικά και λειτουργικά, εφάμιλλα αυτών από τα καλύτερα κέντρα της Ευρώπης.