Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ
ΜΗΤΕΡΑ
Παίδων ΜΗΤΕΡΑ
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
HYGEIA Hospital Tirana
Y-Logimed Α.Ε.
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Beatific® | Super-effective Anti-aging Skincare for Face - Eyes - Body

6ο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών

Hilton Hotel Αθήνα 12-13/5/2017

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου
  • 6ο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών

Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων και η Β᾽ Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΥΓΕΙΑ συνδιοργάνωσαν το 6ο κατά σειρά Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών. Πρόκειται για το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο όλες τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της διακαθετηριακής θεραπείας καρδιακών βαλβιδοπαθειών την τελευταία δεκαετία. Όπως δήλωσαν οι πρόεδροι του συνεδρίου, Στρατής Παττακός και Κωνσταντίνος Σπάργιας, Η πρόοδος της τεχνολογίας και η εντατική έρευνα έχουν κάνει πλέον εφικτή την αντιμετώπιση ουσιαστικά όλων των παθήσεων των καρδιακών βαλβίδων με διακαθετηριακές μεθόδους. Οι τεχνικές αυτές, που συνίστανται σε αντικατάσταση της βαλβίδας ή επιδιόρθωσή της με καθετήρες και με τρόπο ανάλογο της γνωστής στεφανιογραφίας, χωρίς χειρουργικές τομές και εξωσωματική κυκλοφορία, είναι ελάχιστα παρεμβατικές, με μικρότερους κινδύνους επιπλοκών και με ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες.

Οι πρόεδροι προσέθεσαν: Στόχος του συνεδρίου, που εδώ και 6 χρόνια με τις ομιλίες, τις ζωηρές συζητήσεις και τη μετάδοση ζωντανών επεμβάσεων συνέβαλε τα μέγιστα στην επιμόρφωση των Ελλήνων ιατρών στον συγκεκριμένο χώρο, είναι να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, ώστε η χώρα μας όχι μόνο να μην υστερεί, αλλά να συμμετέχει στη διαμόρφωση του μέλλοντος, έχοντας πάντα ως υπέρτατο σκοπό το όφελος των Ελλήνων ασθενών.

Μόνο το 2016 στο ΥΓΕΙΑ εφαρμόστηκαν επιτυχώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολλές από αυτές τις νέες τεχνικές (διαδερμικές εμφυτεύσεις βιοπροσθετικών μιτροειδών βαλβίδων, επιδιόρθωση τριγλώχινας βαλβίδας και διακαθετηριακές επιδιορθώσεις ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδος με το σύστημα Pascal).

Παράλληλα, το ΥΓΕΙΑ έχει αναγνωριστεί από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρείες ιατρικών συσκευών (Edwards, Medtronic και Abbott) ως Κέντρο Αριστείας και Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα Διακαθετηριακών Βαλβίδων του.

Ώρα έναρξης:
08:30

Οργάνωση:
Β’ Καρδιοχειρουργική Κλινική ΥΓΕΙΑ
Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων ΥΓΕΙA

Συμμετοχή:
Ελεύθερη

Υπό την αιγίδα:
Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ)
Ομάδα Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας ΕΚΕ
Ομάδα Εργασίας Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων & Πνευμονικής Υπέρτασης, ΕΚΕ

Πληροφορίες:
2310 474 400

Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δείτε παλιότερα συνέδρια: 

5ο Συνέδριο Διαδερμικής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών 2016

4ο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Δομικών Καρδιοπαθειών 2015

3ο Συνέδριο Διαδερμικής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών 2014

2o Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών 2013

1ο Συνέδριο Διαδερμικής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβίδων 2012