HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

5th COMBO Endocrinology International Course

Eden Hotel Ανάβυσσος29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2017

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο, διεξήχθη για πέμπτη φορά το COMBO Endocrinology – ένα διεθνές σεμινάριο με ζωντανά εργαστήρια, το οποίο προσέλκυσε πάνω από 100 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Ο φετινός τίτλος του σεμιναρίου ήταν: «Υποκλινικές περιπτώσεις Ενδοκρινοπαθειών και Διαβήτη: Αντιμετώπιση και Θεραπεία: Ναι ή Όχι;» Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Καθηγήτρια Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη, Διευθύντρια Τμημάτων Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ στην Αθήνα, η οποία κάθε χρόνο καταφέρνει να προσκαλέσει σημαντικό αριθμό ειδικών στα συγκεκριμένα πεδία των ενδοκρινικών διαταραχών.

Φέτος, πάνω από τριάντα πέντε ομιλητές και Καθηγητές από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν την εμπειρία τους σε σχεδόν κάθε τομέα κλινικής ενδοκρινολογίας. Εκτός από την ακρόαση των διαλέξεων, οι συμμετέχοντες είχαν ενεργό ρόλο στις συνεδριάσεις ειδικού ενδιαφέροντος «meet the expert» και σε παρουσιάσεις διαφόρων περιστατικών, υποκλινικών και διαβητικών, σχετιζόμενων με το μεταβολισμό, την υπόφυση, το θυρεοειδή, τα επινεφρίδια, τα οστά και το αναπαραγωγικό σύστημα. Η εμπλοκή όλων των συμμετεχόντων στις συζητήσεις και στην ανταλλαγή απόψεων ήταν τεράστια και ως εκ τούτου πολύ εκπαιδευτική και πρακτική.

Έτσι, μόνο να συγχαρούμε μπορούμε τους διοργανωτές για την εκδήλωση αυτή, η οποία στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενδοκρινολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ. Από τώρα, είμαστε ενθουσιασμένοι για το επόμενο σεμινάριο COMBO Endocrinology, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2018.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε το μήνυμα συμμετέχουσας ιατρού από το Βελιγράδι:

Dear Professor Diamanti-Kandarakis, 
I am a doctor from Belgrade, who participated in this year’s Combo. I just wanted to express how satisfied I am with the entire conference, and congratulate you for the great vision, great concept, and immaculate organization! The general theme of the conference was very exciting, lectures were fantastic, and of course, I enjoyed the workshops immensely! 
I hope you will keep the tradition alive, and hope that both I and my colleagues will be able to participate in the future. 
Kind regards, 
Bojana Popovic, MD, MSc

Department for Endocrine Tumors and Hereditary Cancer Syndromes
Clinic for Endocrinology, Diabetes and Metabolic Diseases
Clinical Centre of Serbia
Dr Subotica 13, 11000 Belgrade, Serbia

 

Ετήσια εκπαιδευτικά σεμινάρια “COMBO – ENDOCRINOLOGY”.
Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της σειράς μαθημάτων είναι να παρέχει στους εκπαιδευόμενους ιατρούς και νέους επαγγελματίες μία εις βάθος γνώση σε στοχευμένα, καίρια θέματα της Ενδοκρινολογίας μέσω μίας συνδυαστικής προσέγγισης με άλλες παθολογικές/χειρουργικές ειδικότητες.
Οι συναντήσεις του COMBO – ENDOCRINOLOGY αποτελούν μονοθεματικές σειρές μαθημάτων που παρέχουν γνώσεις για διαφορετικές κλινικές οντότητες της Ενδοκρινολογίας κάθε χρόνο, μέσα από διαλέξεις, συναντήσεις με ειδικούς και παρουσιάσεις περιστατικών, με στόχο να οδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής βιβλιογραφίας και της βέλτιστης κλινική πρακτικής στην Ενδοκρινολογία και το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το θέμα αυτού του έτους που είναι το 5ο, είναι : «Υποκλινικές ενδοκρινοπάθειες και Διαβήτης». Το σεμινάριο αυτό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να λειτουργήσει ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο και πρακτικό εγχειρίδιο που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς των υποκλινικών ενδοκρινικών και διαβητολογικών οντοτήτων , με στόχο την ορθότερη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών. Τα σημαντικότερα και πιο χαρακτηριστικά μέρη αυτού του σεμιναρίου είναι τα διαδραστικά κλινικά εργαστήρια, όπου οι συμμετέχοντες , υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών εθνικού και διεθνούς κύρους, ενθαρρύνονται να κατανοήσουν την προσέγγιση πραγματικών κλινικών περιστατικών, να ανταλλάξουν ιδέες με τους συναδέλφους τους, να διδαχθούν από τους ειδικούς, να λάβουν πρωτοβουλίες και, τελικά, να περάσουν από το ρόλο του εκπαιδευόμενου στο ρόλο του εκπαιδευτή.

Ώρα Έναρξης:
Παρασκευή: 13:00
Σάββατο: 7:00
Κυριακή: 7:00

Οργάνωση:
Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη ΥΓΕΙΑ