HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Ενδοκρινολογικές προκλήσεις στην καθημερινή πράξη

Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" ΜΗΤΕΡΑ16/02/2018

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ η 1η Επιστημονική Ημερίδα του Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του ομίλου ΥΓΕΙΑ με τίτλο «Ενδοκρινολογικές προκλήσεις στην καθημερινή πράξη» και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας/Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Την Ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ με σκοπό την ολιστική και ταυτόχρονα περιεκτική προσέγγιση κρίσιμων θεμάτων της κλινικής Ενδοκρινολογίας, με γνώμονα τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις, την ιατρική βάσει ενδείξεων και τις  εκσυγχρονισμένες πρακτικές στην καθημερινή ιατρική πράξη.

Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα της Ημερίδας πάνω σε καίρια ενδοκρινολογικά ζητήματα, όπως:

  • Εξατομίκευση στις θεραπευτικές επιλογές του σακχαρώδους διαβήτη.
  • Νεώτερα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου θυρεοειδούς.
  • Σημασία της έγκαιρης, ολιστικής αντιμετώπισης της εγκύου με διαβήτη.
  • Καθημερινές προκλήσεις σε συχνά προβλήματα όπως η θεραπεία  παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα αλλά και σε σπάνια σύνθετα σύνδρομα  όπως οι νευροενδοκρινείς όγκοι που μπορεί να παραμένουν αδιάγνωστοι για πολλά χρόνια!

Ταυτόχρονα, η Ημερίδα κατέστησε πλήρως αντιληπτή την ανάγκη για στενή συνεργασία όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών.

Είμαστε χαρούμενοι που η 1η Ημερίδα του Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη αποτέλεσε εφαλτήριο για ουσιαστική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επαγγελματιών υγείας που παρευρέθησαν! Διακεκριμένοι επιστήμονες  του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, αλλά και πολλοί συνάδελφοι, τίμησαν την Ημερίδα με την παρουσία και με την επιστημονική τους συμβολή, τόσο ως Ομιλητές όσο και ως συμμετέχοντες. Με τη δική τους πολύτιμη εμπειρία, συνέβαλαν στην ανταλλαγή απόψεων, ενισχύοντας την απήχηση και τα μηνύματα των ομιλιών έτσι, ώστε η ημερίδα να επιτύχει τον υψηλό διαχρονικό στόχο της εκπαίδευσης: «Λαμπαδίαν έχουσιν διαδόδουσιν αλλήλοις».

Ώρα έναρξης
09:45

Οργάνωση
Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη

Συμμετοχή
Ελεύθερη

Δείτε τα βίντεο της ημερίδας εδώ