Νέα δεδομένα για την καλύτερη διαχείριση των λοιμώξεων

28 Μαρτίου 2016

Αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων εντός μιας ώρας με το Σύστημα FilmArray.

Νέα δεδομένα για την καλύτερη διαχείριση των λοιμώξεων- συμπεριλαμβανομένου του ιού τη γρίπης Η1Ν1- που αφορούν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως των νεογνών, των ογκολογικών και των ανοσοκατασταλμένων ασθενών, δημιουργεί το Διαγνωστικό Σύστημα FilmArray 2.0 που εγκαταστάθηκε στα Κεντρικά Εργαστήρια του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την ταχεία ταυτοποίηση ομάδων παθογόνων του Αναπνευστικού, του Γαστρεντερικού, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και των θετικών αιμοκαλλιεργειών με υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα εντός μιας ώρας από τη λήψη του δείγματος.

Το σύστημα διαθέτει εγκρίσεις FDA και CE/IVD για διαγνωστική χρήση και εφαρμόζεται σε ρινικά δείγματα για τον έλεγχο του Αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του ιού γρίπης H1N1, σε διαρροϊκές κενώσεις για το Γαστρεντερικό, σε εγκεφαλονωτιαίο υγρό για το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και σε δείγμα αίματος θετικής αιμοκαλλιέργειας.

Η νέα αυτή τεχνολογία με τη μοναδική δυνατότητα ταχείας ανίχνευσης πολλών διαφορετικών παθογόνων – μικροβίων, ιών και παρασίτων – σε διαφορετικά κλινικά δείγματα παρέχει άμεσα πληροφορίες για την καλύτερη διαχείριση των λοιμώξεων.

Όπως αναφέρει η Διευθύντρια των Κεντρικών Εργαστηρίων του ΥΓΕΙΑ, Βιοπαθολόγος κα. Ελένη Παπαδογεωργάκη «Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των χρόνων διάγνωσης των λοιμώξεων και το FilmArray μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Η ταχύτερη απάντηση στον θεράποντα κλινικό ιατρό συμβάλλει στην έγκαιρη εφαρμογή της σωστής θεραπείας και ταχύτερη αντιμετώπιση του ασθενούς».

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης, επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση του Ομίλου στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών προς όφελος των ασθενών τονίζοντας ότι «Στόχος μας παραμένει η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με τελικό αποδέκτη τη βέλτιστη φροντίδα και υγεία του ασθενούς».

Ενημερωθείτε για τις εξετάσεις και τον εξοπλισμό των Κεντρικών Εργαστηρίων του ΥΓΕΙΑ.