Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ
ΜΗΤΕΡΑ
Παίδων ΜΗΤΕΡΑ
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
HYGEIA Hospital Tirana
Y-Logimed Α.Ε.
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Beatific® | Super-effective Anti-aging Skincare for Face - Eyes - Body

Στηρίζουμε την Τοπική Κοινωνία

Το ΥΓΕΙΑ, στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας έχοντας πλήρη συναίσθηση του αυξημένου κοινωνικού του ρόλου, στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία με διάφορες δράσεις. 

 

Τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, μέσω της Artemis Card* παρέχουν δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια των εφημεριών των νοσοκομείων, οι οποίες διενεργούνται καθημερινά από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 07:00 το πρωί, καθώς και 24ωρη κάλυψη Σαββατοκύριακα και αργίες, στις εφημερεύουσες ειδικότητες (Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Χειρουργό) στο ΥΓΕΙΑ και Παιδίατρο, Παιδοχειρουργό στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Παράλληλα, παρέχεται 30% έκπτωση στις μη επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις που θα προκύψουν, από την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, στα εξωτερικά ιατρεία και των δύο νοσοκομείων.

* Η Artemis Card είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, η οποία παρέχεται δωρέαν στους κατοίκους αλλά και του δημότες του Αμαρουσίου.

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ δώρισε στο Δήμο Αμαρουσίου το 2008, ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους δημότες του.

Tο 2013 προσέφερε δέκα (10) αυτόματους απινιδωτές οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε δημόσιους χώρους όπου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συμπολίτες μας σε περίπτωση ανάγκης, και συγκεκριμένα: στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στο Αθλητικό Κέντρο, στο γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», στο δημοτικό γυμναστήριο «Στέκι των Νέων», στο κεντρικό ΚΑΠΗ, στο Δημοτικό Πολυϊατρείο, στα Εξωτερικά Συνεργεία

Τον Απρίλιο του 2014, παραδώσαμε μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού, φαρμάκων και ειδών καθαριότητας στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Τμήματος για τη φιλοξενία μεταναστών.

Εξήντα πέντε (65) κυτία πρώτων βοηθειών με υγειονομικό υλικό και φάρμακα βασικά/ μη συνταγογραφούμενα για τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου προσέφερε τον Σεπτέμβριο του 2012 τo Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης και ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου για φαρμακευτική υποστήριξη των σχολείων του Δήμου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικά σχολεία). Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, οι εκπρόσωποι του ΥΓΕΙΑ συνοδεία ασθενοφόρων του νοσοκομείου, παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, τα κυτία πρώτων βοηθειών, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων του Δήμου και εκπροσώπων του Τμήματος Παιδείας και του Γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου.

Το 2013 και το 2015, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στήριξε οικονομικά το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου. Επιπλέον αγοράζοντας εισιτήρια για φιλανθρωπική συναυλία που οργάνωσε ο Δήμος, στήριξε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 δρομέων κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 οι ετήσιοι αγώνες «Σπύρος Λούης» προς τιμήν του Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου, Σπύρου Λούη.

Τo Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ υποστήριξε ως χορηγός τους αγώνες που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με τη συνεργασία του Σωματείου MDA Ελλάς για τη στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις. Το ΥΓΕΙΑ, μεταξύ άλλων, διέθεσε ένα ασθενοφόρο, το οποίο κάλυψε τις ανάγκες των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες του Αμαρουσίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής τιμώντας τον Σπύρο Λούη, να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο, και να υποστηρίξει τη δράση του MDA Ελλάς, καθώς και άλλα κοινωφελή ιδρύματα του Δήμου Αμαρουσίου. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιελάβανε αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και παιδικό αγώνα 1 χλμ.