HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Α’ Νευροχειρουργική Κλινική


Πρόκειται για μια σύγχρονη Κλινική η οποία καλύπτει  όλο το χειρουργικό φάσμα της ειδικότητας. Η χειρουργική δραστηριότητα αφορά τόσο τις προγραμματισμένες περιπτώσεις ασθενών με παθολογίες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και της Σπονδυλικής Στήλης όσο και την αντιμετώπιση ασθενών οι οποίοι διακομίζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και χρήζουν άμεσης Νευροχειρουργικής φροντίδας.

Η φιλοσοφία της Κλινικής είναι η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες της πάθησής τους βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων (Evidence Based Medicine).

Αντικείμενο της Κλινικής αποτελούν οι τομείς της νευροογκολογίας, της χειρουργικής βάσης κρανίου, της χειρουργικής σπονδυλικής στήλης με την χρήση των πλέον συγχρόνων συστημάτων σπονδυλοδεσίας, της ενδοσκόπησης και της στερεοταξίας. Η ακρίβεια εντοπισμού των προς εξαίρεση εγκεφαλικών βλαβών επιτυγχάνεται διεγχειρητικά με την βοήθεια συστήματος Νευροπλοήγησης. Η ασφαλής εξαίρεση των παθολογιών εγκεφάλου, νωτιαίου μυελού και σπονδυλικής στήλης  εξασφαλίζεται με την εφαρμογή του νευροφυσιολογικού ελέγχου διεγχειρητικά.

Η στενή συνεργασία με το Τμήμα Aκτινοχειρουργικής Εγκεφάλου Gamma Knife επιτρέπει την αναίμακτη αντιμετώπιση νευροχειρουργικών και νευρολογικών παθήσεων. Η Νευροχειρουργική Κλινική  λαμβάνει μέρος σε διεθνείς κλινικές μελέτες και συμμετέχει στην οργάνωση και διενέργεια μετεκπαιδευτικών μαθημάτων. Η λειτουργία Νευροογκολογικού Συμβουλίου σε συνεργασία με την Γ’ Ογκολογική Κλινική του ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ υπό τη διεύθυνση της κας Ε. Ραζή και η συμμετοχή σε αυτό ιατρών όλων των συναφών ειδικοτήτων εξασφαλίζει τη διεπιστημονική προσέγγιση και την εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών με όγκους εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού.   

Το ΥΓΕΙΑ διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για την ασφαλή διενέργεια όλων των χειρουργικών προσπελάσεων εγκεφάλου, όπως ρομποτικό μικροσκόπιο Zeiss Pentero συνδεδεμένο με σύστημα νευροπλοήγησης Medtronic Treon, σύστημα υπερήχων για τον διεγχειρητικό απεικονιστικό έλεγχο, σύστημα στερεοταξίας Radionics CRW, υπερηχητικούς αναρροφητήρες όγκων καθώς και ενδοσκόπια του οίκου Karl Storz.

Ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός επιτρέπει την εφαρμογή όλων των μεθόδων χειρουργικής εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των ελάχιστα επεμβατικών (mini-κρανιοτομίες) αλλά και των ενδοσκοπικών (χειρουργική ενδοκοιλιακών εξεργασιών, θεραπεία υδροκεφαλίας, διαρρινική χειρουργική εφιππίου και πρόσθιας βάσης κρανίου).

       

 

 

4ος όροφος
Γραφείο 25

Τηλέφωνο
210 686 7082

Fax
210 686 7081