HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Κλινική Καρδιολογία

Ο καρδιολογικός τομέας αποτελείται από 5 Καρδιολογικές Κλινικές, οργανωμένη ομάδα συνεργατών, αλλά και από επιμέρους τμήματα με τα οποία οι κλινικές έχουν άμεση σχέση και συνεργασία.

Στις Κλινικές παρέχονται υπηρεσίες:

  • Διάγνωσης, αντιμετώπισης και θεραπείας όλων των επειγόντων και χρονίων καρδιολογικών νοσημάτων.
  • Πρόληψης των καρδιακών παθήσεων, τόσο σε επίπεδο κλινικής παρακολούθησης ασθενών όσο και σε επίπεδο επιμόρφωσης πληθυσμιακών ομάδων με ομιλίες και επιστημονικές παρουσιάσεις.
  • Διαγνωστικές εξετάσεις όπως διαθωρακική και διοισοφάγειος Υπερηχοκαρδιογραφία (μοντέρνες τεχνικές), Σπινθηρογραφημάτων Μυοκαρδίου, και Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς.
  • Συνεργασία με τα Τμήματα Επεμβατικής Καρδιολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας και Διαδερμικών βαλβίδων.
  • Εκτίμηση καρδιο-ογκολογικών ασθενών και γενετικό έλεγχο κληρονομουμένων καρδιομυοπαθειών και αρρυθμιογόνων διαυλοπαθειών.

Οι Καρδιολογικές Κλινικές αναπτύσσουν έντονη ερευνητική δραστηριότητα με συνεχείς δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, και σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν εθνικό συντονιστικό κέντρο για την Ελλάδα σε διεθνείς κλινικές μελέτες με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις ONTARGET, TRANSCEND για την καρδιαγγειακή νόσο και τις ACTIVE και AVERROES για την κολπική μαρμαρυγή και τις Helios και Rafting με αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.
Επιπλέον, οι Κλινικές εκπαιδεύουν νέους ιατρούς στην κλινική και εργαστηριακή Καρδιολογία.


Οι Κλινικές