art of Life & Health - Τεύχος 81 - page 14

|
Πώς ξεκίνησε η νέα σειρά προϊόντων Γεύση & Υγεία
από τον Μπάρμπα Στάθη; Ποια ήταν η αρχική ιδέα;
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Πρωτάθλημα Ιδεών» που
διοργανώθηκε το 2010 από τον Όμιλο MIG, καταθέσαμε
την ιδέα μας για τη δημιουργία αυτής της σειράς προϊ-
όντων και λάβαμε το 1ο βραβείο ως η καλύτερη επιχει-
ρηματική ιδέα. Η βράβευση έγινε από τον Πρόεδρο του
Ομίλου, κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, σε ειδική τελετή.
Ουσιαστικά θέλαμε να έχουμε ελληνικά μαγειρεμένα
φαγητά που δε θυμίζουν σε τίποτα δίαιτα ή στερημένη
διατροφή, δίνοντας λύση στην καθημερινότητα πολλών
ανθρώπων που δεν ξέρουν ποιος είναι ο σωστός συνδυα-
σμός τροφών και η κατάλληλη παρασκευή των γευμάτων.
Αυτή η νέα σειρά προϊόντων βασίστηκε στη μεσογεια-
κή διατροφή που αποτελεί βασικό σύμμαχο υγείας και
μακροζωίας, καθώς βοηθά στην ευεξία και στην πρόληψη
εμφάνισης νοσημάτων. Στόχος μας ήταν να παρασκευα-
στούν με αξιοπιστία, επιστημονική κατάρτιση και δεξιοτε-
χνία, γεύματα πλούσια σε γεύση, διατηρημένα με απλή
ψύξη σε αεροστεγή συσκευασία και έτοιμα για κατανάλω-
ση μετά από αναθέρμανση σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε
συμβατικό φούρνο.
|
Ποιες είναι οι ιατρικές αρχές στις οποίες βασίστηκαν
οι συνταγές;
Θέλαμε να δημιουργήσαμε γεύματα όπου ο καταναλωτής
να γνωρίζει ακριβώς τι καταναλώνει. Ακόμη και τα άτομα
με σακχαρώδη διαβήτη να μπορούν να υπολογίσουν με
ακρίβεια την ποσότητα ινσουλίνης βάσει των υδατανθρά-
κων που περιέχουν τα γεύματα τους.
Συγκεκριμένα, λοιπόν:
•••
Προτείναμε την κατανάλωση γευμάτων με χαμηλό
γλυκαιμικό δείκτη που συντίθενται από 15%-20% πρω-
τεΐνη, 25%-30% λίπος και 55% υδατάνθρακα, σύμ-
φωνα με τις οδηγίες της Διαβητολογικής Εταιρείας των
ΗΠΑ.
•••
Χρησιμοποιούνται εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες
με την εγγύηση της ποιότητας του Μπάρμπα Στάθη.
•••
Εμπλουτίσαμε τα γεύματα με λαχανικά που είναι
πλούσια σε φυτικές ίνες και αργούν την απορρόφηση
γλυκόζης, βοηθώντας παράλληλα στη ρύθμιση του με-
ταγευματικού σακχάρου αίματος, χωρίς να προσθέτουν
πολλές θερμίδες.
•••
Χρησιμοποιήσαμε σύνθετους υδατάνθρακες και τρο-
φές πλούσιες σε φυτικές ίνες που αυξάνουν το αίσθη-
μα κορεσμού, ώστε να έχουμε πιο βραδεία απορρόφηση
γλυκόζης και καλύτερο μεταγευματικό σάκχαρο.
•••
Αντί για κόκκινο κρέας, επιλέξαμε το σολομό, που εί-
ναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα, και κοτόπουλο, που εί-
ναι ένα άπαχο κρέας.
•••
Διαλέξαμε ζυμαρικά ολικής άλεσης και μικρότερη
ποσότητα πατάτας, που έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δεί-
κτη.
•••
Για το μαγείρεμα χρησιμοποιήσαμε αποκλειστικά
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, που μειώνει τον κίνδυ-
νο για υπέρταση και άλλες καρδιαγγειακές νόσους, αυξά-
νει την καλή χοληστερόλη (HDL) και έχει αντιφλεγμονώ-
δη δράση.
•••
Στον τρόπο μαγειρέματος δεν υπάρχουν τηγανητά ή
τσιγαριστά, πάρα μόνο ψητά και μαγειρευτά.
•••
Επιλέξαμε μικρότερο χρόνο μαγειρέματος, ώστε να
μην αυξάνεται ο γλυκαιμικός δείκτης.
•••
Δεν χρησιμοποιήσαμε αλάτι.
•••
Συνδυάσαμε σωστά πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λα-
χανικά για ισορροπημένο γεύμα με θερμίδες γεύματος
περίπου 400-800 ανάλογα με τις ανάγκες και το σωματι-
κό βάρος του ατόμου που τα καταναλώνει.
Μια καινοτόμος ιδέα έγινε
πραγματικότητα και η εταιρεία
Μπάρμπα Στάθης λάνσαρε
πρόσφατα τη νέα σειρά έτοιμων
γευμάτων ψυγείου Γεύση &
Υγεία. Πρόκειται για έτοιμα
γεύματα ψυγείου, με υψηλής
ποιότητας πρώτες ύλες,
κατάλληλα για διαβητικούς, για
ανθρώπους με υπέρταση ή και
για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Συνιστώνται
επίσης σε όλους όσοι θέλουν να ακολουθούν μια
υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή!
Η σειρά παρασκευάστηκε με τη συνεργασία της κ.
Πολυξένης Κουτκιά – Μυλωνάκη, Διευθύντριας του
Διαιτολογικού Τμήματος ΥΓΕΙΑ, που διαμόρφωσε τις
συνταγές και το συνδυασμό των τροφών. Η κ. Κουτκιά
– Μυλωνάκη μιλά στο «Art of Life & Health» για την
ιδέα και την εκτέλεση και εξηγεί τα οφέλη της.
Συνταγές με... Υγεία!
Πολυξ ένη Κουτκ ι ά - Μυλωνάκη
14
1...,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,...100
Powered by FlippingBook