art of Life & Health - Τεύχος 81 - page 85

Φασόλια χάντρες με γαρίδες
Υλικά (για 6 άτομα)
1 συσκευασία φασόλια χάντρες Μπάρμπα Στάθης 450
γρ.
6 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στά-
θης
300 γραμμ. μανιτάρια ολόκληρα Μπάρμπα Στάθης
500 γραμμ. γαρίδες ολόκληρες
2 καρότα κομμένα
σε ροδέλες
200 γραμμ. πράσο Μπάρμπα Στάθης
2
φύλλα δάφνης
1 ματσάκι θυμάρι
πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι
2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου
2 κουτα-
λάκια σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 κλωνάρι
σέλερι ψιλοκομμένο
Αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με αρκετό νερό, περίπου δύο λί-
τρα, και βάζουμε τέσσερις κουταλιές κρεμμύδι, τα καρότα,
το πράσο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το γλυκάνισο και
το πιπέρι σε κόκκους μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε
τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7-8
λεπτά. Σουρώνουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ζωμό. Σε
μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε
να κάψει. Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές κρεμμύδι που
απέμειναν, το σκόρδο και το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι
να ροδίσει. Βάζουμε και τα μανιτάρια και στο τέλος ρίχνου-
με τις χάντρες. Καλύπτουμε με το ζωμό από τις γαρίδες.
Αφήνουμε να βράσουν. Λίγο πριν από το τέλος, ρίχνουμε
και τις γαρίδες για να πάρουν μια βράση μαζί.
Ιταλική σαλάτα με ανθότυρο
και βινεγκρέτ
Υλικά (για 6 άτομα)
Μία συσκευασία Ιταλική Σαλάτα Μπάρμπα Στάθης
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 φρέσκα
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 ελιές Καλαμών
200 γρ.
ανθότυρο κομμένο σε φετάκια
Για το ντρέσινγκ
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές
της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σού-
πας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος (ή τσάιβ)
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φρέσκα
και τα ξερά κρεμμυδάκια και ανακατεύετε. Σκορπίζετε
τις ελιές και το ανθότυρο. Στο σέικερ ρίχνετε το λάδι, το
ξίδι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και
χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη βινεγκρέτ.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζετε
με άνηθο ή τσάιβ ψιλοκομμένο.
1...,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84 86,87,88,89,90,91,92,93,94,95,...100
Powered by FlippingBook