Υπηρεσίες

ΦΑΚΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γναθοχειρουργός

Εκπαίδευση & Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

- Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείουn Πανεπιστημίου, 1981

- Ιατρική εκπαίδευση σε Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών,Tufts & New England Medical Center, Boston City Hospital, BU Medical Center

- Ειδικευθείς στη Στοματική και Γναθοπροσωπική χειρουργική σε τετραετές πρόγραμμα στο Παν.Τϋ^ Βοστώνης ΗΠΑ, 1985-1989 (Δ/ντής: καθ. Χρήστος Δόκος)

- Μετεκπαιδευθείς σε ΗΠΑ και Γερμανία

- Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο "Συγκριτική μελέτη σε χειρουργικές τομές με Nd:VAG Laser επαφής στο βλεννογόνο στόματος σκύλων"

- Καθηγητής της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), 1994-2007

- Visiting Assistant Professor Πανεπιστημίου TUFTS, Βοστώνη, ΗΠΑ

- Απόστρατος Αξιωματικός Π.Ν. (Αρχιπλοίαρχος ε.α.)

Μέλος Εταιριών, Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικών

Μέλος εταιριών:
- Εταιρεία Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής «Οδοντοστοματολογική Πρόοδος»
- Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς

Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών:
- "BMMC Review

Επαγγελματική Προϋπηρεσία

- Διευθυντής Γναθοχειρουργικού Τμήματος Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (1991-2008)

Κλινικό & Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Κλινικό Ενδιαφέρον:
- Στοματική Χειρουργική
- Αποκαταστατική Χειρουργική Γναθοπροσωπική Παθολογία
- Διατακτική Οστεογέννεση προσώπου Ορθογναθική Χειρουργική Εμφυτευματολογία

Βιβλία

- Συγγραφή κεφαλαίου στο βιβλίο "Κεφαλαλγίες" του Δ.Μητσικώστα Χ
- Συγγραφή κεφαλαίου στο βιβλίο "Σύγχρονη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική» του Αγγελόπουλου

Επικοινωνία

Κ.: 6944 589 588
email: fakitsas@fakitsas.gr

Ιατρικές Υπηρεσίες Αιχμής

Υβριδικό Χειρουργείο Πολλαπλών Ειδικοτήτων Τελευταίας Γενιάς
Το Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ χαρακτηρίζεται ως “Τελευταίας γενιάς Υβριδικό Χειρουργείο Πολλαπλών Ειδικοτήτων” (Last Generation Multidisciplinary Hybrid Operating Room). Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός πολλαπλών δυνατοτήτων, επιτρέπουν την ταυτόχρονη διενέργεια των πιο εξελιγμένων ενδαγγειακών και ανοικτών επεμβάσεων σε οποιοδήποτε σημείο του καρδιαγγειακού συστήματος.
Gamma Knife Ακτινοχειρουργική Εγκεφάλου
Το μοναδικό Τμήμα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Εγκαταστάθηκε στο ΥΓΕΙΑ το Φεβρουάριο του 2004 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα Τμήματα διεθνώς. Είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο ακτινοχειρουργικό μηχάνημα Gamma Knife Perfexion.
Ρομποτική Χειρουργική
Υψηλή τεχνολογία με απαράμιλλη ακρίβεια και άριστα αποτελέσματα. Επαναστατική εξέλιξη στον τομέα της λαπαροσκοπικής και ελάχιστα τραυματικής χειρουργικής, με το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα DA VINCI S.
PET-CT
Το Τμήμα PET/CT του ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο που λειτούργησε στην Ελλάδα το 2004 και είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2000. Yπερέχει στη διάγνωση και το χειρισμό των ασθενών με καρκίνο με τον μοναδικό συνδυασμό δύο μεθόδων, της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων (PET) και της Αξονικής Τομογραφίας (CT) σε ένα μηχάνημα.
Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία
Το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, εξοπλισμένο με τους νέους γραμμικούς επιταχυντές SYNERGΥ και AXESSE και το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του, προσφέρει όλες τις σύγχρονες τεχνικές (Στερεοταξία, 3D, VMAT και IMRT).
Νευροχειρουργική και Παρεμβατική Νευροακτινολογία
Το Τμήμα καλύπτει όλο το φάσμα των χειρουργικών παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ, δηλ. Εγκέφαλος και Νωτιαίος Μυελός) με εξειδικευμένους ιατρούς στην αντιμετώπιση των αγγειακών βλαβών του ΚΝΣ. Παρέχει θεραπεία είτε με την μορφή της ανοικτής κρανιοτομίας-κρανιοανάτρησης είτε με την μορφή της ενδοαγγειακής χειρουργικής, γνωστότερης και ως εμβολισμός.
Διαδερμική Θεραπεία Καρδιακών Βαλβίδων
Στο Tμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία διαδερμικές εμφυτεύσεις και των δύο τύπων βαλβίδων που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες (SAPIEN XT, Edwards Lifesciences; CoreValve, Medtronic, Portico, St Jude) και με όλες τις δυνατές μεθόδους εμφύτευσης (διαμηριαία, δια-αορτική, διαθωρακικά, δια της υποκλειδίου, κτλ) καθώς και επιδιόρθωσης ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας με το MitraClip (Abbott).
Κέντρο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου
-