HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

2η Ημερίδα Ζέβρες και Μονόκεροι στην Κυτταρολογία Ενδιαφέροντα Περιστατικά

Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" ΜΗΤΕΡΑ11/03/2017

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Στις 11/03/2017, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημερίδα του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου των Νοσοκομείων ‘’ΥΓΕΙΑ- ΜΗΤΕΡΑ’’.

Το προσωπικό του κυτταρολογικού εργαστηρίου δεν διεκδικεί την πατρότητα του ευφάνταστου τίτλου της ημερίδας. Ο συνάδελφος μας Andrew Renshaw στο Baptist Hospital Miami, Florida, έγραψε ένα σύγγραμμα με τίτλο ‘’Aspiration Cytology-A Pattern Recognition Approach’’, στο οποίο ταξινόμησε τα περιστατικά σε ‘’άλογα, ζέβρες και μονόκερους’’: Άλογα είναι τα συνήθη, ‘’ζέβρες’’ είναι αυτά που είναι πιθανό να συναντήσουμε και καλό είναι να γνωρίζουμε τη διαφορική τους διάγνωση και ‘’μονόκεροι’’ αυτά που συνιστούν τα ‘’case reports’’, και είναι αμφίβολο αν θα συναντήσουμε στην επαγγελματική μας ζωή, μολονότι, είμαστε νοσοκομειακοί εργαστηριακοί ιατροί.

Στην ημερίδα μας, παρουσιάσαμε το διαγνωστικό προβληματισμό των ιατρών του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου σε ‘’ζέβρες’’ και ‘’μονόκερους’’, θέλοντας να καταστήσουμε κοινωνούς τους Κυτταρολόγους και Παθολογοανατόμους, αλλά και τους κλινικούς των συναφών ειδικοτήτων.

Παρουσιάσαμε γυναικολογικά περιστατικά καθώς και περιστατικά μαστού, θυρεοειδούς, πνεύμονος, ήπατος, παγκρέατος, νεφρών, προστάτου και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού, ενώ πραγματοποιήθηκε και διάλεξη με θέμα ‘’Το σύστημα Bethesda στο θυρεοειδή-επικαιροποίηση/νεώτερα δεδομένα’’ από τη Διευθύντρια του εργαστηρίου Χαριτίνη Σάλλα.

Οι ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών, που εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.

 

Ώρα έναρξης:
09:15

Οργάνωση:
Κυτταρολογικό Εργαστήριο YΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ

Υπό την αιγίδα:
Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας

Συμμετοχή:
Ελεύθερη

Πληροφορίες:
210 686 7229