HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG), ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, δημιούργησε και παρουσιάζει δύο καινοτόμες και μοναδικές στην Ελλάδα ψηφιακές υπηρεσίες απομακρυσμένης ιατρικής περίθαλψης. Πρόκειται για την “Digital Clinic”, μία ψηφιακή κλινική για άμεση ιατρική συμβουλή, που είναι διαθέσιμη μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και την “Covid19 Digital Clinic”, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής συνεισφοράς του Ομίλου στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 σε συνεργασία με κορυφαίους λοιμωξιολόγους της χώρας, και είναι διαθέσιμη τόσο σε εφαρμογή όσο και online στο hhg.gr

Ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα παρουσιάζει µια καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία τηλεϊατρικής: την εφαρμογή Digital Clinic. Με την εφαρμογή η απομακρυσμένη ιατρική φροντίδα γίνεται κομμάτι της ζωής µας και οι όποιες δυσκολίες της επίσκεψης σε έναν ιατρό εξαλείφονται. Κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, πολυάσχολοι άνθρωποι ή άτομα µε δυσκολία μετακίνησης έχουν πρόσβαση σε ιατρό μέσω του κινητού τους.

Χωρίς αναµονή και χωρίς µετακίνηση, η εφαρμογή προσφέρει στον ασθενή ιατρική εκτίµηση, διάγνωση και ιατρικές οδηγίες μέσω chat. Οι πλέον έμπειροι ιατροί εγγυώνται την προσοχή και τη φροντίδα που αξίζει σε όλους µας. Ο Όμιλος HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta InterClinic) είναι
εκεί για σένα.

Mάθετε περισσότερα…

Ο όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας HHG (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, ΜΗΤΕΡΑ, Λητώ & Creta Interclinic), μπροστά στην εθνική μάχη κατά του κορωνοϊού, δημιούργησε και θέτει στη διάθεση όλων, την COVID19_DIGITAL_CLINIC, μια *δωρεάν ψηφιακή κλινική απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης του COVID19 στο σπίτι.

Η ψηφιακή κλινική αφορά όσους ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας τους και στοχεύει στην υποστήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που δίνει τη μάχη στα νοσοκομεία και την αποσυμφόρησή των εξωτερικών ιατρείων από την προσέλευση μεγάλου αριθμού ασθενών.

Τι είναι η Covid19 Digital Clinic

Είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας με την ειδική ομάδα λοιμωξιολόγων του Oμίλου HHG.  Μέσω της πλατφόρμας μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού, να κινήσετε την διαδικασία που περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από τη διάγνωση μέχρι την παροχή θεραπευτικής φροντίδας κατ’ οίκον ή σε νοσοκομείο αναφοράς, εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

* Η χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας θα παρέχεται δωρεάν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ποιά είναι η ομάδα της Covid19 Digital Clinic 

H ειδική ομάδα του Ομίλου HHG αποτελείται από τους λοιμωξιολόγους, καθηγητές: Ελένη Γιαμαρέλλου, Γεώργιος Δαΐκος, Μάριο Λαζανά και Γεώργιο Σαρόγλου,καθώς και άλλους έγκριτους λοιμωξιολόγους και παθολόγους εστιασμένους στην αντιμετώπιση της νόσου COVID 19.

Πως λειτουργεί η Covid19 Digital Clinic 

Κάντε κλικ στο ακόλουθο κουμπί:

 • Κάνετε εγγραφή και συμπληρώνετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εκεί
 • Στέλνετε το ερωτηματολόγιο > ο συντονιστής αξιολογεί τις απαντήσεις του ασθενούς και αποφασίζει εάν ο ασθενής μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα παρακολούθησης από το σπίτι
 • Επικοινωνούμε ηλεκτρονικά μαζί σας

H εγγραφή είναι απλή και ο ιατρός που θα σας αναλάβει θα ετοιμάσει ένα εξατομικευμένο πλάνο φροντίδας. Εσείς ανάλογα με τις οδηγίες και με τη βοήθεια αναλογικών ή ψηφιακών εργαλείων μέτρησης θα καταχωρείτε τα αποτελέσματα για το οξυγόνο, την πίεση, τις σφύξεις, τη θερμοκρασία σας. Ο γιατρός έτσι, θα παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της κατάστασής σας και θα σας καθοδηγεί. Από τις ενδείξεις θα κρίνει επίσης εάν πρέπει να σας επισκεφθεί γιατρός στο σπίτι ή θα χρειαστεί να εισαχθείτε σε Κλινική.

Ποιά είναι η διαδικασία

Αφού έχετε κάνει την εγγραφή και έχετε συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

 1. ο γιατρός κρίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τεστ. Σας δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε από το σπίτι.
 2. ο γιατρός κρίνει ότι χρειάζεστε τεστ και θα σας παραπέμψει σε νοσοκομείο αναφοράς ή, αν το θελήσετε, θα σας επισκεφθεί εκπαιδευμένο κινητό συνεργείο του ομίλου HHG αποτελούμενο από οδηγό, νοσηλεύτρια και ιατρό στο σπίτι σας. Εκεί θα γίνει:
  • κλινική εκτίμηση επιτόπου.
  • λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος για εργαστηριακή εξέταση.
  • αιμοληψία.
  • αξιολόγηση για το αν εάν χρειάζεται επείγουσα μεταφορά σε νοσοκομείο COVID-19 μέσω ΕΚΑΒ ή ιδιωτικού οχήματος ή αρκεί η αντιμετώπιση στο σπίτι σας, μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης και οδηγιών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το τεστ του κορωνοϊού

 • Πραγματοποιούμε μοριακό έλεγχο PCR υψηλής αξιοπιστίας (99%) για εντοπισμό ενεργούς λοίμωξης COVID19.
 • Σας ενημερώνουμε για το αποτέλεσμα έγκαιρα.

Εφόσον επιθυμείτε να σας αναλάβουμε και ανάλογα με την περίπτωση:

 • Συνεχίζουμε με τηλεπαρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση από την ομάδα της COVID19_DIGITAL_CLINIC. Σε αυτή την περίπτωση η συνταγογράφηση των απαιτούμενων φαρμάκων γίνεται από εμάς μέσω άυλης συνταγογράφησης (προϋπόθεση η εγγραφή σας στη σχετική υπηρεσία). Σχετικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ
 • Σας παρέχουμε την απαιτούμενη νοσηλεία στις ειδικά διαμορφωμένες μονάδες των θεραπευτηρίων του Ομίλου.