art of Life & Health - Τεύχος 81 - page 84

Νόστιμα, δροσερά
και υγιεινά!
Καλοκαίρι σημαίνει και διατροφικές… παρεκτροπές! Η χαλαρή διάθεση, το παρεΐστικο κλίμα, η εποχή…
ολόκληρη από κάθε άποψη κάνουν πιο επιθυμητούς τους πειρασμούς που μπορεί να βρεθούν στο τραπέζι
μας. Έτσι, είναι πιο εύκολο να χάσουμε τις υγιεινές συνήθειες που έχουμε αποκτήσει ή τηρούμε σαν «κόρη
οφθαλμού» τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και κάποια παραπάνω... κιλάκια.
Κι όμως, υγιεινή διατροφή δε σημαίνει στέρηση. Σημαίνει αγνά και υγιεινά υλικά και πιάτα, σε φυσιολογικές
ποσότητες. Αν, μάλιστα, ο συνδυασμός των υλικών έχει αρκετή φαντασία, οι συνταγές μπορούν να
αποδειχθούν ασύγκριτες και σε νοστιμιά.
Εμείς σας παρουσιάζουμε έξι συνταγές ιδανικές για τα καλοκαιρινά σας γεύματα, κύρια πιάτα, αλλά και
σαλάτες, που μπορούν να σας δροσίσουν με τον πιο γευστικό και υγιεινό τρόπο!
Δροσάτη σαλάτα με βραστά αβγά
και αντσούγιες
Υλικά (για 4 άτομα)
Μία συσκευασία Δροσάτη Σαλάτα Μπάρμπα Στάθης
2
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μπαγιάτικο ψωμί 3
φέτες (χωρίς κόρα) κομμένες σε κυβάκια
Μία πιπεριά
Φλωρίνης στραγγισμένη από το λάδι της
3 αβγά βρα-
σμένα σφιχτά κομμένα σε φέτες
8 φιλετάκια αντσού-
γιες
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Μπάρμπα Στάθης
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από
άσπρο κρασί
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα γλυκιά
Αλάτι όσο
θέλετε
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Στραγγίζετε τις αντσούγιες από το λάδι τους και τις τυλίγε-
τε σε ρολάκια. Κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες.
Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1-2 κουταλιές της
σούπας λάδι και τηγανίζετε τα κυβάκια του ψωμιού για
4’-5’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε τη Δροσάτη Σα-
λάτα σε μπολ. Σκορπίζε-
τε από πάνω τις αντσού-
γιες, την πιπεριά, τα
κρεμμύδια και τις φέτες
των αβγών.
Χτυπάτε το υπόλοιπο
λάδι με το ξίδι, τη μου-
στάρδα, αλάτι, πιπέρι
και το μαϊντανό μέχρι
να γίνουν παχύρρευ-
στη σάλτσα και πε-
ριχύνετε τη σαλάτα.
Αλατοπιπερώνετε και
σερβίρετε αμέσως.
Σπανάκι με μανούρι και μπέικον
Υλικά (για 6 άτομα)
200 γρ. φρέσκια σαλάτα Σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
150 γρ. μπέικον τηγανισμένο και κομμένο σε κομμάτια
150 γρ. μανούρι (ολόκληρο κομμάτι)
κρουτόν
Για τη σος
7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές
της σούπας ξίδι balsamico
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σαλάτα Σπανάκι σε μικρότερα κομμάτια και
τη ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το μπέι-
κον και τα κρουτόν. Ψήνουμε το μανούρι στο γκριλ και
από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, και το
προσθέτουμε στη σαλάτα. Αναμειγνύουμε πολύ καλά
τα υλικά για τη σος και την περιχύνουμε στη σαλάτα.
84
1...,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83 85,86,87,88,89,90,91,92,93,94,...100
Powered by FlippingBook