art of Life & Health - Τεύχος 81 - page 86

Σαλάτα με τρυφερά φύλλα μαρουλιού
και ντρέσινγκ γιαουρτιού
Υλικά (για 6 άτομα)
Μία συσκευασία (150 γρ.) τρυφερά φύλλα μαρουλιού
Μπάρμπα Στάθης
1 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες (προ-
αιρετικά)
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
200
γρ. καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης βρασμένο και στραγ-
γισμένο (η συσκευασία έχει 450 γρ.)
200 γρ. φέτα
κομμένη σε κυβάκια
Για το ντρέσινγκ
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
50 ml κρέμα γάλα-
κτος
3 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Μπάρμπα Στάθης
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κου-
ταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μπολ τη σαλάτα μαζί με το αγγούρι (προαιρετι-
κά), τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και τη φέτα. Χτυπάτε στο
μπλέντερ το ροκφόρ με το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος,
τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και αλατο-
πίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε με το
ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύετε.
Γλώσσα πανέ με σαλάτα αρακά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα γλώσσας
Λίγο αλεύρι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Λάδι
για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 συσκευασία αρακάς Μπάρμπα Στάθης 450 γρ.
1 πατάτα, σε
κυβάκια
1 μεγάλο καρότο, σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
ψητή από βάζο, στραγγισμένη, κομμένη σε καρεδάκια
1 ματσά-
κι βασιλικό, μόνο τα φυλλαράκια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζετε τα φιλέτα της
γλώσσας και ανακατεύ-
ετε ίση ποσότητα από
αλεύρι και σιμιγδάλι
σε ένα μπολ. Πανάρε-
τε τα ψάρια με το μίγμα
και από τις δύο πλευ-
ρές και τα αφήνετε στο
ψυγείο.
Στο μεταξύ, σε μια κα-
τσαρόλα βράζετε τον
αρακά για 10 λεπτά
(από τη στιγμή που
θα πάρει βράση) σε
αλατισμένο νερό και
σε μια δεύτερη κατσαρόλα τις πατάτες και τα καρότα
μαζί. Στραγγίζετε τα λαχανικά και τα ανακατεύετε σε μια σα-
λατιέρα. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και
ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε μια σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ τα φυλλαράκια
του βασιλικού με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμο-
νιού και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Πε-
ριχύνετε τη σαλάτα και την αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και
τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο
πλευρές. Μοιράζετε σε πιάτα πρώτα τα φιλέτα και μετά τη σαλάτα
του αρακά. Διακοσμείτε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.
1...,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85 87,88,89,90,91,92,93,94,95,96,...100
Powered by FlippingBook