HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Πολλαπλής Σκλήρυνσης & Απομυελωτικών Νοσημάτων

Το Τμήμα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας, συμβουλευτικής και παρακολούθησης που καλύπτουν με τον πλέον σύγχρονο τρόπο τις ανάγκες του ευαίσθητου πληθυσμού των πασχόντων από Απομυελινωτικά Νοσήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Ανεξαρτήτως του σταδίου και της βαρύτητας της νόσου, οι ασθενείς απολαμβάνουν εξατομικευμένης προσέγγισης σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο. Με σεβασμό στις προσωπικές τους ανάγκες και τη βούληση τους καθορίζεται από κοινού η στρατηγική αντιμετώπισης της νόσου, χτίζοντας έτσι μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητη στο πλαίσιο διαχείρισης ενός χρόνιου νοσήματος.

Αξιοποιώντας τις άρτιες υποδομές και το επίλεκτο στελεχιακό δυναμικό του ΥΓΕΙΑ, το Τμήμα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων συνεργάζεται στενά με όλα τα Τμήματα και Εργαστήρια του ΥΓΕΙΑ, καλύπτοντας έτσι ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες των ασθενών του και δίνοντας απάντηση στα ερωτήματά τους.

 

Η ολοκληρωμένη και σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση ασθενών με Απομυελινωτικά Νοσήματα στηρίζεται στους ακόλουθους πυλώνες:

  • Επιλογή του κατάλληλου φαρμάκου για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νόσου (ανοσοτροποποιητική ή ανοσοκατασταλτική θεραπεία) με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασθενούς και κατόπιν ενδελεχούς ενημέρωσης του για τυχόν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε θεραπευτικής επιλογής.
  • Συστηματική παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας και της πορείας της νόσου αφενός για την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση πιθανών παρενεργειών σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες και Τμήματα (Αιματολογικό, Καρδιολογικό, Οφθαλμολογικό, Ηπατολογικό) και αφετέρου για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής και την ενδεχόμενη τροποποίηση της.
  • Άμεση αντιμετώπιση υποτροπών της νόσου με δυνατότητα άμεσης νοσηλείας στο νοσοκομείο ή τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας / ΜΗΘ.
  • Ατιμετώπιση ειδικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη νόσο (σπαστικότητα, κόπωση, πόνος, διαταραχές ούρησης και αφόδευσης, διαταραχές γενετήσιας λειτουργίας) σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες και Τμήματα (Φυσική και Ιατρική Αποκατάσταση, Ουρολογία, Ιατρείο Πόνου).

Το Τμήμα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων παρέχει το πλήρες φάσμα κλινικών, παρακλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται για την ορθή διάγνωση και τη συνεπή παρακολούθηση του συνόλου των Απομυελινωτικών Νοσημάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος:

  • Κλινική εξέταση και αξιολόγηση των ασθενών από έμπειρους στο αντικείμενο Νευρολόγους.
  • Απεικονιστικός έλεγχος με Μαγνητική Τομογραφία Εγκεφάλου και Νωτιαίου Μυελού με την αξιοπιστία των υπερσύγχρονων Απεικονιστικών Τμημάτων του ΥΓΕΙΑ.
  • Οσφυονωτιαία παρακέντηση και πλήρης βιοχημικός και ανοσολογικός έλεγχος εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ).
  • Αιματολογικές, βιοχημικές και ανοσολογικές εξετάσεις με την αξιοπιστία των Κεντρικών Εργαστηρίων του ΥΓΕΙΑ.
  • Ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροφυσιολογίας με τη μελέτη Οπτικών, Ακουστικών, Σωματοαισθητικών και Μαγνητικών Κινητικών Προκλητών Δυναμικών. 
  • Πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος με τη διενέργεια βυθοσκόπησης και OCT, καθώς και με τη μελέτη των οπτικών πεδίων σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Τμήμα.
  • Μελέτη και αξιολόγηση των διαταραχών της λειτουργίας της κύστης σε συνεργασία με το Ουροδυναμικό Τμήμα.
  • Ανοσολογική διερεύνηση σε συνεργασία με το Τμήμα Ρευματολογίας.
  • Ενδελεχής Νευροψυχολογικός έλεγχος σε συνεργασία με το Ιατρείο Μνήμης.
  • Ψυχολογική υποστήριξη σε συνεργασία με το Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας.

 

6ος όροφος

Γραφείο 6.7 
(Eρυθρού Σταυρού 5 – 
έναντι ΥΓΕΙΑ)

Τηλέφωνο
210 686 7687 
210 686 7000

Ιατρική ομάδα