HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

4ο workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου

Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" ΜΗΤΕΡΑ 17/02/2018

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Το 4ο workshop ενδοσκοπικής χειρουργική παραρρινίων και βάσης κρανίου έγινε στο ΜΗΤΕΡΑ το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, οργανωμένο από  το Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και υπό  την αιγίδα της Α΄ ΩΡΛ κλινικής του ΕΚΠΑ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου, του Πανελλήνιου Ιατρικoύ Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων ΩΡΛ Ελευθέρων Επαγγελματιών. με τη συμμετοχή περισσοτέρων από εκατό συνέδρων.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τη ζωντανή μετάδοση επέμβασης ενδοσκοπικής αποκατάστασης ελλείματος πρόσθιας βάσης κρανίου από τον Διευθυντή του κέντρου, κ Χρίστο Γεωργάλα FRCS (ORL-HNS).

Ήταν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο περιστατικό και τόσο η χειρουργική τεχνική όσο και οι ενδείξεις ήταν σημαντική ευκαιρία για συζήτηση και απαντήσεις στις απορίες των συμμετεχόντων.  Στο Workshop συμμετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες συνάδελφοι, ενώ είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και δύο χειρουργούς από το εξωτερικό: ένα εξαιρετικό ρινολόγο και χειρουργό βάσης κρανίου, τον Καθηγητή Anshul Sama από το Πανεπιστήμιο του Nottingham  και τον  νευροχειρουργό Wouter van Furth, πρωτοπόρο στη ενδοσκοπική χειρουργική βάσης κρανίου από το Πανεπιστήμιο του Leiden.  

Αυτή τη φορά, η εστίαση της ημερίδας ήταν στην εκπαίδευση – στόχος που έγινε κατορθωτός χάρη και στη παρουσία και στην εξαιρετική ομιλία του συντονιστή διευθυντή Άγγελου Νικολάου, από τους πρωτοπόρους της εκπαίδευσης στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά και πρόεδρου των πανευρωπαϊκών εξετάσεων της ωτορινολαρυγγολογίας (FEBORL).

Το workshop έκλεισε με συζήτηση και παρουσίαση διχογνωμιών από τα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία της Αθήνας. 

Ώρα έναρξης
08.00

Οργάνωση
Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου, Κλινικής Κεφαλής και Τραχήλου, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

Συνδιοργάνωση
ΩΡΛ Κλινική, ΜΗΤΕΡΑ

Συμμετοχή
Ελεύθερη

Πληροφορίες
210 686 7021
210 960 9400

Δείτε το βίντεο του Workshop εδώ