HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Οι εξελίξεις στα υλικά, στη μηχανική, στην απεικόνιση, στις πηγές ενέργειας και στην ψηφιοποίηση τη μετέτρεψαν σε λιγότερο τραυματική, περισσότερο ακριβή και ριζική, λιγότερο αιμορραγική και με ταχύτερη αποκατάσταση για τον ασθενή.

Η χειρουργική εμπλουτίζεται και με τα επιτεύγματα συγγενών της ειδικοτήτων: Ογκολογίας, Απεικόνισης, Ακτινοθεραπείας κ.ά. Η στενή αυτή συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες επιτυγχάνει τη διεπιστημονική αντιμετώπιση του ασθενούς με σημαντικά οφέλη.

Γενική χειρουργική

Η χειρουργική κοιλίας είναι διαβόητα επιθετική. Όμως, σήμερα στο ΥΓΕΙΑ επιτυγχάνουμε το ίδιο χειρουργικό αποτέλεσμα λαπαροσκοπικά και ρομποτικά. Με τη χρήση των τεχνικών αυτών μειώνεται σημαντικά ο πόνος, καθώς και ο χρόνος ανάρρωσης, και ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην προηγούμενη δραστηριότητά του πολύ ταχύτερα. Με λαπαροσκοπικές οθόνες τεράστιας ανάλυσης και τρισδιάστατης όρασης, με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας, με λεπτά εργαλεία που αντικαθιστούν τα χέρια που θα ήταν μέσα στην κοιλιά, η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική εφαρμόζεται πλέον στην ογκολογία με εφάμιλλα ή και ανώτερα θεραπευτικά αποτελέσματα από την ανοικτή χειρουργική.

Ουρολογία

Στην ουρολογία, η ριζική προστατεκτομή με χρήση ρομποτικής τεχνολογίας επιτρέπει στους ουρολόγους να βλέπουν και να προφυλάσσουν τα νεύρα, αποφεύγοντας διαταραχές της ούρησης και της στύσης. Παράλληλα επιτυγχάνουν μια πλήρως ογκολογική επέμβαση χωρίς απώλεια αίματος.

Γυναικολογία

Στη γυναικολογία, όπου ο καρκίνος της μήτρας αντιμετωπίζεται ανάλογα με την επέκτασή του ή όχι στους λεμφαδένες, με τη χρήση φθορίζουσας απεικόνισης και της ρομποτικής τεχνολογίας οι γυναικολόγοι αναγνωρίζουν τον λεμφαδένα φρουρό που θα καθορίσει την έκταση της εκτομής, αποφεύγοντας μείζονες τραυματικές και επώδυνες επεμβάσεις.

Παχέος εντέρου

Στη χειρουργική του παχέος εντέρου, με τις δυνατότητες που προσφέρει πλέον η λαπαροσκοπική τεχνολογία, γίνεται μικρολαπαροσκόπηση μέσα στο έντερο για όγκους αρχικού σταδίου, χωρίς καθόλου τομή. Για τους εκτεταμένους όγκους εντέρου που βρίσκονται κοντά στον σφιγκτήρα, και που κανονικά απαιτούν παρά φύσιν έδρα, μπορούμε πλέον να κάνουμε υβριδικές επεμβάσεις. Αυτό γίνεται μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ΥΓΕΙΑ, συγκαταλέγοντάς το στην ελίτ των ιδρυμάτων που μπορούν –παγκοσμίως– να προσφέρουν αυτού του επιπέδου χειρουργική θεραπεία για το ορθό, τόσο λαπαροσκοπικά όσο και ρομποτικά. Το ποσοστό των επεμβάσεων παχέος εντέρου και ορθού που γίνεται με ελάχιστα επεμβατική τεχνική ξεπερνά το 95% και αποτελεί τη μεγαλύτερη σειρά τέτοιων επεμβάσεων στην Ελλάδα.

Θωρακοχειρουργική

Ο εξοπλισμός με τεχνολογία αιχμής ως σταθερή αξία στο ΥΓΕΙΑ προσέφερε και προσφέρει στο ιατρικό δυναμικό του τη δυνατότητα πρωτοπορίας σε κάθε ειδικότητα. Έτσι η τεχνολογική εξέλιξη βοήθησε στην αλλαγή της τεχνικής από τις θωρακοτομές στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, θωρακοσκόπηση – Ρομποτική θωρακοχειρουργική. Το 1994 άρχισαν οι θωρακοσκοπικές επεμβάσεις στην Ελλάδα και στο ΥΓΕΙΑ. Αρχικά σε ελάσσονας βαρύτητας χειρουργεία. Προοδευτικά αντικαταστάθηκαν τα κλασικά χειρουργεία από ελάχιστα επεμβατικά, σε αναλογία 60%. Αυτό αποτελεί σήμερα διεθνώς την αναλογία σε αξιόλογες θωρακοχειρουργικές κλινικές.

Αγγειοχειρουργική

Στη σύγχρονη αγγειοχειρουργική οι ανοικτές επεμβάσεις έχουν σχεδόν πλήρως αντικατασταθεί από διαδερμικές, αναίμακτες αγγειακές πράξεις. Είναι ανώδυνες, γίνονται μόνο με τοπική αναισθησία, χρειάζονται μονοήμερη συνήθως νοσηλεία, η ανάρρωση είναι ταχύτατη και οι πιθανές επιπλοκές μειώνονται στο ελάχιστο. Επίσης, επιτρέπουν τη διενέργεια σύνθετων επεμβάσεων σε μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών, ακόμα και σε αυτούς με πολλαπλά συνοδά ιατρικά προβλήματα. Η ύψιστη ασφάλεια και επιτυχία των αναίμακτων αγγειακών επεμβάσεων επιτυγχάνεται όταν διενεργούνται από εξειδικευμένους αγγειοχειρουργούς στον υπερσύγχρονο χώρο ενός υβριδικού χειρουργείου, κάνοντας χρήση ενδαγγειακών υλικών τελευταίας γενιάς.

 

Το 2012 το ΥΓΕΙΑ, πάντα πρωτοπόρο στις ιατρικές τεχνολογίες αιχμής, εγκαινίασε το Πρώτο Υβριδικό Χειρουργείο στην Ελλάδα, εφάμιλλο των κορυφαίων Υβριδικών Χειρουργείων παγκοσμίως. Έως σήμερα έχουν διενεργηθεί χιλιάδες αναίμακτες επεμβάσεις αιχμής, τις περισσότερες φορές σε ασθενείς με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, με άριστα αποτελέσματα και θεαματικά γρήγορη ανάρρωση. Είναι η τεχνολογία του αύριο και πιστεύουμε ότι είναι χρέος μας να συμβάλουμε στην προετοιμασία της ιατρικής κοινότητας για το αύριο.

Με αίθουσα για εκπαίδευση μέσω προσομοίωσης, διαδραστικά σεμινάρια κάθε 2 μήνες, πρακτική εκπαίδευση σε ειδικά προπλάσματα, το ΥΓΕΙΑ αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο κέντρο πρακτικής μεταπτυχιακής εκπαίδευσης σε πολλούς τομείς της χειρουργικής. Είμαστε περήφανοι που παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στη χειρουργική και που ιατροί απ’ όλη την Ελλάδα επιθυμούν να εκπαιδευτούν κοντά μας.