HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Στην πρώτη γραμμή της ιατρικής τεχνολογίας διεθνώς καθιερώνεται το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με την πρώτη στην Ελλάδα και μία από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, Υβριδική Χειρουργική αίθουσα τελευταίας γενιάς.

Η ανάγκη δημιουργίας Υβριδικών Χειρουργείων

Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, εκτελούνται όλο και περισσότερες και πιο σύνθετες ενδαγγειακές επεμβάσεις. Σε ορισμένες από αυτές παρουσιάζεται η ανάγκη είτε να γίνει εξαρχής συνδυασμένη ανοικτή και ενδαγγειακή επέμβαση, είτε να γίνει μετατροπή της ενδαγγειακής σε ανοικτή (όπου η πρώτη δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί).  Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα υβριδικά χειρουργεία. Στα χειρουργεία αυτά πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, χρόνο και ασθενή, ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις που καλύπτουν ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ

Το Υβριδικό Χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ, είναι το πρώτο στην Ελλάδα και καλύπτει επιφάνεια 87 τμ. Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο απεικονιστικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός πολλαπλών δυνατοτήτων, επιτρέπουν τη διενέργεια ΟΛΩΝ των ανοικτών και ελάχιστα επεμβατικών ιατρικών πράξεων από τις περισσότερες ειδικότητες: αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία, ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα της χειρουργικής.

Δελτίο Τύπου

A. Παναγγειογράφο Άμεσης Ψηφιακής Λήψης ALLURA Xper FD20 του οίκου PHILIPS, ο οποίος θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η τεχνολογία της ιατρικής απεικόνισης και περιλαμβάνει:

(1) Ακτινολογική γεννήτρια Velara CFD. 
(2) Ακτινολογική λυχνία υγρού μετάλλου και απευθείας ψύξης ανόδου MRC 200GS 0407. 
(3) Σύστημα άμεσης ψηφιακής λήψης και κύκλωμα απεικόνισης με επίπεδο ανιχνευτή στερεάς κατάστασης (Flat Panel) 30 x 40cm.
(4) Σύστημα στήριξης οροφής με τρισδιάστατη κινητικότητα που καλύπτει όλες τις γωνίες προβολών της σύγχρονης αγγειογραφίας καρδιάς, περιφερικών και εγκεφαλικών αγγείων.
(5) Ψηφιακό σύστημα και όλα τα υπάρχοντα λογισμικά επεξεργασίας εικόνας. Ο συνδυασμός των ανωτέρω επιτυγχάνει: 

α) περιφερική παναγγειογραφία, αφαιρετική περιφερική παναγγειογραφία πραγματικού χρόνου (digital subtraction angiography), χαρτογράφηση δύο διαστάσεων (roadmapping), στεφανιογραφία (cardiac imaging package).
β) ψηφιακή βελτιστοποίηση εικόνας με τη χρήση των λογισμικών Spirit, Xres Vascular, FD Smart Mask και του συστήματος Refresh Light.
γ) πολλαπλές αγγειογραφικές μετρήσεις (vascular quantitative package), ποσοτικοποίηση στεφανιαίων (quantitative coronary analysis package), ποσοτικοποίηση αριστεράς κοιλίας (left ventricular quantification analysis package).
δ) περιστροφική αγγειογραφία, περιστροφική στεφανιογραφία.
ε) τρισδιάστατη περιστροφική αγγειογραφία και στεφανιογραφία (3DRA) με ανεξάρτητο σταθμό επεξεργασίας και θέασης.
στ) τρισδιάστατη Πλοήγηση (3D roadmapping).
ζ) αξονικού τύπου αγγειογραφική λήψη (Xper CT) που παρέχει εικόνες αξονικής τομογραφίας πολύτιμες για την ανίχνευση αιμορραγίας και για την τρισδιάστατη μελέτη και θεραπεία των μαλακών μορίων και οστών.
η) σύστημα πραγματικού χρόνου καθοδήγησης βελόνας (Xper Guide) που επιτρέπει την τρισδιάστατη καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο για τη λήψη βιοψιών και τη διαδερμική θεραπεία με ραδιοκύματα. 
θ) χειριστήριο Xper κατάλληλο για το χειρισμό του αγγειογράφου και της υβριδικής τράπεζας από οποιοδήποτε σημείο του χειρουργείου.

B. Υβριδική Χειρουργική Τράπεζα από Ανθρακονήματα Magnus της MAQUET, κατάλληλη για επεμβάσεις αγγειοχειρουργικής, ενδαγγειακής χειρουργικής, επεμβατικής καρδιολογίας, καρδιοχειρουργικής, επεμβατικής ακτινολογίας, νευροχειρουργικής, ορθοπεδικής, γενικής χειρουργικής και τραυματολογίας. Τα χαρακτηριστικά αυτής της κορυφαίας Υβριδικής Χειρουργικής Τράπεζας είναι τα ακόλουθα:

 • Κατασκευή από ανθρακονήματα, η οποία εξασφαλίζει ακτινοδιαπερατότητα 360ο ολόκληρου του σώματος του ασθενούς. 
 • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη τρισδιάστατη κινητικότητα στο χώρο. 
 • Ηλεκτρονική ενσωμάτωση (integration) με τον αγγειογράφο, η οποία επιτυγχάνει:
  α) συντονισμένη τρισδιάστατη κίνηση της τράπεζας και του αγγειογράφου 
  β) σύνθετες δισδιάστατες και τρισδιάστατες απεικονίσεις των αγγείων ολόκληρου του σώματος 
 • Συνδυασμένο έλεγχο λειτουργιών αγγειογράφου – χειρουργικής τράπεζας από ένα χειριστήριο 
 • Άμεση προσαρμογή σε αυτή εξαρτημάτων διενέργειας ανοικτών αγγειοχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών, νευροχειρουργικών, ορθοπεδικών και επεμβάσεων γενικής χειρουργικής και τραυματολογίας.

Με την Υβριδική τράπεζα Magnus μια ενδαγγειακή επέμβαση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος μετατρέπεται άμεσα σε μια ανοικτή χωρίς τη μετακίνηση του ασθενούς. Επίσης, μπορούν να διενεργηθούν ταυτόχρονα ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις στον ίδιο ασθενή.   Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ έχει προμηθευτεί τρεις διαφορετικές επιφάνειες για τη χειρουργική τράπεζα που επιτρέπουν όλες τις σύνθετες επεμβάσεις από όλες τις Χειρουργικές και Επεμβατικές ειδικότητες.

Γ. Μόνιτορ Απεικόνισης
Περιλαμβάνει έξι υψηλής ευκρίνειας monitors για δισδιάστατες και τρισδιάστατες ασπρόμαυρες και έγχρωμες απεικονίσεις. 

Δ. Χειρουργικός Φωτισμός (Operating Room LED Satellite Lights) της MAQUET.
Περιλαμβάνει τρεις τελευταίας τεχνολογίας χειρουργικούς προβολείς LED αυτόματης ρύθμισης, έντασης και εστίασης (Automatic Illumination Management). Επιπλέον, κάθε μία διαθέτει και δεύτερο εξειδικευμένο φωτισμό ο οποίος δεν αντανακλάται στα monitors κατά τη διάρκεια ενδαγγειακών επεμβάσεων.

Ε. Εξειδικευμένο Σύστημα Ανάρτησης Monitor, Χειρουργικού Φωτισμού και Συστήματος Ακτινοπροστασίας ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικά χειρουργεία («Satellite Operating Room Arms» από τη MAQUET). Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ανάρτηση monitor και φωτισμού σε υβριδικά χειρουργεία. Είναι ένας συνδυασμός οκτώ (8) βραχιόνων και δύο (2) κεντρικών μονάδων ανάρτησης και συντονισμού κινήσεων. Επιτυγχάνει την ανεξάρτητη και απρόσκοπτη κίνηση των monitors, του φωτισμού και της ακτινοπροστασίας έτσι ώστε να ακολουθούν και να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον ιατρό σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος κι αν επεμβαίνει (από την κεφαλή έως τον άκρο πόδα), χωρίς να εμποδίζουν την τρισδιάστατη κίνηση του αγγειογράφου και της χειρουργικής τράπεζας.

ΣΤ. Συστήματα Ακτινοπροστασίας οροφής και υβριδικής χειρουργικής τράπεζας.

Ζ. Πλήρη Μηχανολογικό Εξοπλισμό Χειρουργείου Τελευταίας Γενιάς κατάλληλο για τη διενέργεια και των πιο σύνθετων και εξειδικευμένων επεμβάσεων ΟΛΩΝ των χειρουργικών και επεμβατικών ειδικοτήτων.

Η. Ψηφιακό Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων όλων των εξετάσεων (PACS).

 

 • Ύψιστη ασφάλεια για τον ασθενή, διότι επιτρέπει την άμεση μετατροπή μιας ενδαγγειακής επέμβασης σε ανοικτή, όταν η πρώτη δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί ή παρουσιάσει μια επιπλοκή.
 • Εκτέλεση σύνθετων ενδαγγειακών επεμβάσεων σε μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών, ακόμα και σε αυτούς με πολλαπλά συνοδά προβλήματα υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται με το συνδυασμό των ακόλουθων παραγόντων: 
  1.υψηλή διακριτική ευκρίνεια και ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας των σύγχρονων παναγγειογράφων, η οποία επιτρέπει τη χρήση των πλέον εξελιγμένων υλικών ενδαγγειακής θεραπείας. 
  2.δυνατότητα πολλαπλών προσπελάσεων των αγγείων από διάφορα σημεία του σώματος (βουβωνική χώρα, άνω άκρο, άκρο πόδα, τράχηλο, θώρακα, κοιλιά).
 • Εκτέλεση στον ίδιο χρόνο πολλαπλών ενδαγγειακών ή ανοικτών επεμβάσεων σε διαφορετικά σημεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Ελάττωση της δόσης ακτινοβολίας για τον ασθενή και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
 • Ελάττωση της δόσης του σκιαγραφικού που χορηγείται στους ασθενείς για την απεικόνιση των αγγείων.
 • Προφύλαξη του ασθενούς από λοιμώξεις.

 

Τηλέφωνο
210 686 7000