HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Γ’ Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας


Η Γ΄ Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις γυναικολογικού καρκίνου καθώς και καλοήθεις παθήσεις του γεννητικού συστήματος.

Όλες οι διαγνωστικές και θεραπευτικές αποφάσεις λαμβάνονται για την κάθε ασθενή μας ξεχωριστά μετά από εκτενή συζήτηση στο ογκολογικό μας συμβούλιο όπου συμμετέχουν και άλλες συναφείς ειδικότητες όπως παθολόγοι ογκολόγοι, ακτινοθεραπευτές, ακτινολόγοι, παθολογο-ανατόμοι και κυτταρολόγοι, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα περιστατικά διεκπεραιώνονται με λαπαροσκοπική, ρομποτική ή ανοικτή προσέγγιση ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε ασθενούς μας και πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στη ριζική χειρουργική αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου ωοθηκών πραγματοποιώντας εκτεταμένες επεμβάσεις που περιλαμβάνουν εντερεκτομές, λεμφαδενεκτομές και περιτονεκτομές καθώς και στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σε ασθενείς με καρκίνο ενδομητρίου που είναι παχύσαρκες.

Νεότερες μέθοδοι για διατήρηση της γονιμότητας σε άτοκες γυναίκες με νεοπλασία καθώς και τεχνικές όπως ο φρουρός λεμφαδένας με σκοπό τη μείωση της νοσηρότητας έχουν ενσωματωθεί στην κλινική πράξη καθώς οι ιατροί μας συνεχώς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται.

Ο Νίκος Ακρίβος, Διευθυντής της Κλινικής, είναι πιστοποιημένος Γυναικολόγος Ογκολόγος από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου (RCOG) και την Ευρωπαϊκή Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO). Έχει πραγματοποιήσει fellowship στη ρομποτική χειρουργική στο μόνο πιστοποιημένο κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας για επίσημη εκπαίδευση. Τον Ιούνιο του 2012 έλαβε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Ρομποτικής Χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία. Είναι πιστοποιημένος στην κολποσκόπηση από τη Βρετανική Εταιρία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου BSCCP.

Ο Δημήτρης Τουρλάκης έχει εξειδικευτεί στη γυναικολογική λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση στο Endoscopic Training Center Antwerp του Βελγίου (Prof. Bruno van Herendael, ex-president ISGE). Εκπαιδεύτηκε στη γυναικολογική ογκολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Heidelberg και στη Γυναικολογική Κλινική του Chemnitz Γερμανίας. ‘Εχει πραγματοποιήσει Advanced Gynecological Endoscopy Fellowship στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Ljubljana – Slovenia και είναι πιστοποιημένος στην κολποσκόπηση από την HSCCP.

O Σταύρος Νάτσης έχει εξειδικευτεί στη γυναικολογική ογκολογία στη Μεγάλη Βρετανία, ως Senior Clinical Fellow στο Τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου “Queen Elisabeth” στο Gateshead και στο διεθνούς φήμης Ογκολογικό Νοσοκομείο “The Royal Marsden” του Λονδίνου, όπου συμμετείχε σε πλήθος επεμβάσεων δίπλα σε διεθνούς φήμης χειρουργούς. Ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας που πρώτη εφάρμοσε την μέθοδο λαπαροσκοπικής ανίχνευσης φρουρού λεμφαδένα στον καρκίνο του ενδομητρίου και του τραχήλου χρησιμοποιώντας την τεχνική ICG. ‘Εχει λάβει πιστοποίηση για διαχείριση βαρέως πασχόντων ασθενών (CRISP).

Οι ιατροί της Κλινικής συνεργάζονται σταθερά από το Μάρτιο του 2015 με στόχο τη ριζική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου και την ίαση των ασθενών σεβόμενοι πάντα τις επιθυμίες τους και δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα ζωής.

Τηλέφωνα
210 686 7343
210 686 7000
6987 155 688
6970 838 252

Ιατρική ομάδα