HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Ζ’ Ορθοπαιδική Κλινική

Η Ζ´ Ορθοπαιδική Κλινική εξειδικεύεται στις Αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος, με έμφαση στην Ημερήσιας Νοσηλείας Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος, Ελάχιστης Επεμβατικότητας MIS.

Εφαρμόζει την αιχμή της ορθοπαιδικής χειρουργικής και της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας συνδυάζοντας:

 • Ελάχιστης Επεμβατικότητας τεχνικές MIS
 • Την τελευταίας τεχνολογίας Ρομποτική υποβοήθηση ΜΑΚΟ
 • και πρωτόκολλα γρήγορης αποκατάστασης Fast track.

Ο συνδυασμός, των παραπάνω τεχνικών, επιτρέπει τελικά στον ασθενή να κινητοποιηθεί 2 μόλις ώρες μετά το χειρουργείο και να περπατήσει, με τη βοήθεια βακτηρίας, είτε ακόμα και χωρίς αυτή και να πάρει με ασφάλεια εξιτήριο εντός 24 ώρου, ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα. Παράλληλα, μειώνονται πολλές από τις πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως οι αναπνευστικές λοιμώξεις, οι θρομβώσεις κ.α. ενώ ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά η αιμορραγία και ο μετεγχειρητικός πόνος.

Η κλινική ομάδα (ορθοπαιδικό team  και αναισθησιολογική ομάδα) με τη συνεργασία της φυσικοθεραπευτικής και νοσηλευτικής ομάδας του Νοσοκομείου “Υγειά” και εξειδικευμένων παθολόγων , καρδιολόγων , πνευμονολόγων και ιατρών άλλων ειδικοτήτων, εφαρμόζει τις τελευταίες εξελίξεις στις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος προσφέροντας στους ασθενείς υψηλού επιπέδου  ιατρικές υπηρεσίες αιχμής.

Ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σαράντος είναι εξειδικευμένος Χειρουργός Ορθοπαιδικός, εκπαιδευμένος (fellowship trained επί 2.5 έτη) στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμ. Πολιτείες της Αμερικής και στη Γερμανία στις ολικές αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε δύσκολες περιπτώσεις, αναθεωρήσεις (revision) και φλεγμονές.

Έχει διατελέσει Διευθυντής – Consultant Αρθροπλαστικών Ισχίου και Γόνατος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο UHCW (University Hospital Coventry and Warwickshire)  στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (Fellow of Royal College of Surgeons).

Έχει πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επεμβάσεων (από τους μεγαλύτερους στον Ελλαδικό χώρο) ολικών αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος, (στην Αγγλία και στην Ελλάδα).

Είναι πιστοποιημένος στην Ρομποτική χειρουργική και είναι επίσημος εκπαιδευτής τόσο στις ελάχιστης επεμβατικότητας τεχνικές (Superpath), όσο και στην Ρομποτική χειρουργική ΜΑΚΟ σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχοντας εκπαιδεύσει εκατοντάδες ορθοπαιδικούς χειρουργούς (Έλληνες, Ευρωπαίους καθώς και από την Λατινική Αμερική , την Ασία και την Αφρική) σε δεκάδες εκπαιδευτικά courses πανευρωπαϊκά.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνδυάσει τις Ελάχιστης Επεμβατικότητας τεχνικές MIS , με την Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος και τα προηγμένα πρωτόκολλα Fast Track   γρήγορης αποκατάστασης, κάνοντας πράξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Νοσοκομείο “Υγεία”, τις Ημερήσιας Νοσηλείας Ρομποτικές Ολικές Αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος.

Η κλινική στελεχώνεται από άριστα εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και πλαισιώνεται από αξιόλογο βοηθητικό προσωπικό που διακρίνεται για την φιλικότητα και τον επαγγελματισμό του.

Η εξειδικευμένη ομάδα και το προσωπικό της Ζ´ Ορθοπαιδικής Κλινικής αντιμετωπίζει τον ασθενή ως ξεχωριστή οντότητα, με σεβασμό στην προσωπικότητα και στις ιδιαιτερότητες του καθενός, ενώ βρίσκεται στο πλευρό του σε κάθε φάση της θεραπείας και της αποθεραπείας του επι 24ώρου βάσεως, σε ένα φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Ο κ. Σαράντος και η ομάδα του εφαρμόζει τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια ορθοπαιδική χειρουργική και έχει φέρει πρωτοποριακές και επαναστατικές τεχνικές (τεχνική Superpath  το 2014 κτλ) πρώτος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις διεθνώς με διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.

Στόχος μας και όραμά μας είναι η προσφορά της αιχμής της ορθοπαιδικής γνώσης και τεχνολογίας και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ασθενείς μας.

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα των αρθρώσεων του Ισχίου και του Γόνατος από όλη την επικράτεια της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Καναδάς κτλ) που απευθύνονται σε εμάς για θεραπεία και αποκατάσταση.

 

Η Ζ’ Ορθοπαιδική Κλινική εξειδικεύεται σε:

 • Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος  ΜΑΚΟ
 • Ημερήσιας Νοσηλείας Αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος
 • Ελάχιστης Επεμβατικότητας Τεχνικές (MIS , Superpath)
 • Αναθεωρήσεις (Revision) αρθροπλαστικών Ισχίου και γόνατος
 • Αθλητικές κακώσεις (αρθροσκοπήσεις, κακώσεις μηνίσκων και χιαστών καθώς και άλλων συνδεσμικών βλαβών)
 • Χειρουργική μικρών αρθρώσεων κάτω άκρων (Βλαισός μέγα δάκτυλος κτλ)
 • Καταγματολογία -Τραυματολογία ( Ισχίου , γόνατος κτλ)
 • Λοιμώξεις προθέσεων και μυοσκελετικού

Στην Ζ’ Ορθοπαιδική Κλινική δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στην εμπειρία και στην εξειδίκευση στη χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων του Ισχίου και του Γόνατος, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς μας σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον. Άλλωστε ζούμε σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ένα καταιγισμό γνώσεων και μια απαράμιλλη έκρηξη πληροφοριών και τεχνολογιών, όπου η εξειδίκευση είναι απαραίτητη για την ποιοτικότερη και αποδοτικότερη επίλυση των ιατρικών προβλημάτων των ασθενών.

Διαθέτουμε και χρησιμοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας στην Χειρουργική Ορθοπαιδική στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει:

 • Την τελευταία έκδοση του Ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ για Αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος (Ολικές και μονοδιαμερισματικές) με το τελευταίο λογισμικό  (software)
 • Τελευταία συστήματα πλοήγησης (Navigation) για ολικές Αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος.
 • Τελευταίας τεχνολογιάς “πύργους” και μηχανήματα αρθροσκόπησης

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά υλικά  και εμφυτεύματα (προθέσεις), υψίστης ποιότητας των μεγαλύτερων οίκων ορθοπαιδικών εμφυτευμάτων παγκοσμίως.

Γραφείο 6

Ερυθρού Σταυρού 5

6ος όροφος

Τηλέφωνο

2106867686

Email

Ksarantos@hygeia.gr