HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Νεότερες Εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VI

Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" ΜΗΤΕΡΑ04/11/16

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Στις 04/11/2016 πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα νοσήματα του ήπατος ΙV».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Συμβουλίου ΥΓΕΙΑ και της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής & Επίτιμος Διευθυντής του Ηπατολογικού Τμήματος ΥΓΕΙΑ, Δημήτριος Τσαντούλας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη σχέση αιματολογικών νοσημάτων ή διαταραχών και ήπατος, την αμυλοείδωση ήπατος, τις θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση, της πολύ συχνής μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος, τη σύγχρονη θεραπευτική στρατηγική στη χρόνια ηπατίτιδα C, τη μία νέα σχετικά οντότητα, τη IgG4-συνδεόμενη νόσο, με ιδιαίτερη αναφορά στη IgG4-χολαγγεΐτιδα και παγκρεατίτιδα, τη σύγχρονη εφαρμογή της πυρηνικής ιατρικής στη διάγνωση και τη θεραπεία νοσημάτων του ήπατος, τη σχέση μυκητιάσεων και ήπατος.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Giorgina Mieli-Vergani, Professor Paediatric Hepatology Director of Paediatric Liver Service King’s College Hospital, London και ο Diego Vergani, Professor Immunopathology Istitute of Liver Studies King’s College Hospital, London, επίσημοι προσκεκλημένοι του ΥΓΕΙΑ, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την εργαστηριακή διάγνωση των αυτοάνοσων ηπατοπαθειών και των αυτοάνοσων ηπατικών νοσημάτων στην παιδική ηλικία.

Οργάνωση:
Ηπατολογικό Τμήμα ΥΓΕΙΑ

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής:
Δημήτρης Τσαντούλας

Υπό την αιγίδα:
Επιστημονικού Συμβουλίου ΥΓΕΙΑ
Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ