HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Πληροφορίες για εξετάσεις

Για προγραμματισμένες εξετάσεις

Στο ΥΓΕΙΑ, μπορείτε να διενεργήσετε όλες τις εξετάσεις που επιθυμείτε (διαγνωστικές, απεικονιστικές, ιατρικές) αφού πρώτα προγραμματίσετε το ραντεβού σας είτε με τον ιατρό σας, είτε με ιατρό στα Εξωτερικά Ιατρεία, είτε με το ανάλογο Τμήμα (π.χ. Ακτινοδιαγνωστικό εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε ακτινογραφία). Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει κάποια προετοιμασία πριν την εξέτασή σας. Αναλυτικές πληροφορίες θα σας δοθούν από τον ιατρό σας ή τη γραμματεία του Τμήματος ή της Κλινικής.

Για έκτακτα περιστατικά

Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού μπορείτε να προσέλθετε στα Εξωτερικά Ιατρεία / Επείγοντα Περιστατικά του ΥΓΕΙΑ, τα οποία λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο στον 3ο όροφο (Τηλ.: 210 686 7425). Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται ραντεβού. Οι εξειδικευμένοι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό μας, θα σας παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα διενεργήσετε κλινικές ή/και εργαστηριακές εξετάσεις.

Αποτελέσματα εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα τα παραλάβετε από τη Γραμματεία του Τμήματος, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μαζί με την ιατρική έκθεση για την κατάσταση της υγείας σας, και συγκεκριμένες οδηγίες, εάν και εφόσον χρειάζονται. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσει η Γραμματεία του Τμήματος στο οποίο πραγματοποιήσατε τις εξετάσεις σας.

Οικονομικές υποχρεώσεις

Το κόστος των εξετάσεων, σας γνωστοποιείται κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού σας. Η εξόφληση γίνεται πριν την πραγματοποίηση της εξέτασης και μπορείτε να εξοφλήσετε με μετρητά, επιταγή, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ασφαλιστική Κάλυψη

Το ΥΓΕΙΑ έχει σύμβαση με τις περισσότερες ελληνικές και ξένες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

 

 

Πρόληψη & Έλεγχος λοιμώξεων

Το ΥΓΕΙΑ, ακολουθώντας διεθνείς κανόνες, εφαρμόζει Πρόγραμμα Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων, για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και των λοιμώξεων γενικότερα.

Για να περιορίσετε τον κίνδυνο λοίμωξης κατά την επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο, σας συνιστούμε:

  • Πλύσιμο των χεριών!  
Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης για τη μετάδοση των μικροβίων και των λοιμώξεων, εντός και εκτός του Νοσοκομείου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά από τη χρήση της τουαλέτας. Ανάλογα με την εξέταση που θα κάνετε, μπορεί να σας ζητηθεί να πλύνετε με αντισηπτικό σαπούνι τα χέρια σας προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος λοιμώξεων.
  • Όταν βήχετε καλύψτε την μύτη και το στόμα! Αν βήχετε ή φτερνίζεστε, πρέπει να καλύψετε τη μύτη και το στόμα σας με μαντήλι που θα το πετάξετε στη συνέχεια σε κάδο απορριμμάτων ή με το μανίκι του ρούχου σας (το πάνω μέρος), όχι όμως με το γυμνό σας χέρι.
  • Μην αγγίζετε με τα χέρια σας τα μάτια, τη μύτη και το στόμα όταν βρίσκεστε στους χώρους του Νοσοκομείου.
  • Ακολουθείτε τις οδηγίες των ιατρών και τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κάρτα «υγεία»

Την ημέρα της προγραμματισμένης ή μη εξέτασής σας, θα παραλάβετε την κάρτα «υγεία», η οποία θα φέρει το ονοματεπώνυμό σας και έναν αυστηρά προσωπικό κωδικό. Η κάρτα «υγεία», λειτουργεί ως ταυτότητα διασφαλίζοντας τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας, εξασφαλίζει πολλαπλά προνόμια και μοναδικές υπηρεσίες υγείας για εσάς και την οικογένειά σας, ενώ ελαχιστοποιεί το χρόνο αναμονής σε κάθε σας συναλλαγή με τα νοσοκομεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ (αρκεί μόνο η επίδειξη της κάρτας σας για να έχετε άμεση πρόσβαση και αυτόματη αναγνώριση από όλα τα μηχανογραφικά συστήματα του Ομίλου μας). Μαζί με την κάρτα θα σας δοθεί ενημερωτικό έντυπο το οποίο περιγράφει τις παροχές και τα προνόμια που έχετε ως κάτοχός της. Σε περίπτωση που σας χορηγήθηκε σε προηγούμενη εισαγωγή/ επίσκεψή η κάρτα «υγεία», σας παρακαλούμε να την έχετε μαζί σας. Περισσότερες πληροφορίες για την κάρτα «υγεία», επικοινωνήστε μαζί μας στο 1051.