HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Εκδήλωση Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ στη Νάξο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών του ΥΓΕΙΑ στην Νάξο. Την επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος: H πρόληψη νικά τον φόβο» παρακολούθησαν πολλοί ιατροί του ΥΓΕΙΑ αλλά και της Νάξου καθώς και πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο κύριος Χρυσόστομος Μελισσηνός, πνευμονολόγος ιατρός, Επίτιμος Δ/ντής Πνευμονολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νάξο.

Το ραντεβού της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ (ΕΕΙΥ) δόθηκε στο πανέμορφο νησί της Αριάδνης, στην εύφορη και γραφική Νάξο. Εκεί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα, που διοργανώθηκε από τον κ. Π. Κοσμίδη και την κ. Ε. Γωνιωτάκη, υπό την αιγίδα της ΕΕΙΥ. Η συμμετοχή των επιστημόνων ήταν σημαντική, τόσο από πλευράς του Νοσοκομείου μας όσο και από τοπικούς φορείς, που πέραν της καίριας συνεισφοράς τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, εντυπωσίασαν με τη φιλοξενία τους.

Το θέμα της εκδήλωσης δύσκολο και με πολλές ανθρώπινες και κοινωνικές προεκτάσεις: «Καρκίνος: η πρόληψη νικά το φόβο». Μέσω των πολύ προσεγμένων ομιλιών από τους σημαντικούς προσκεκλημένους ομιλητές, αλλά και από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο μεταξύ των επιστημόνων όσο και με κοινό της περιοχής, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον, έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης αυτού του τόσο λεπτού και δύσκολου θέματος. Όλοι οι συμμετέχοντες θέλουν να πιστεύουν ότι η ημερίδα άφησε μια νότα αισιοδοξίας ως προς τη μάχη με την τόσο δύσκολη και πολύπλευρη νόσο του καρκίνου. Έγινε προσπάθεια να καλυφθεί η πρόληψη των συχνότερων μορφών καρκίνου, ενώ τονίστηκε η σημασία της αλλαγής πολλών απόψεων του σύγχρονου τρόπου ζωής μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Το επιστημονικό πρόγραμμα συνδυάστηκε με επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού. Παράλληλα έγινε προσέγγιση των επιστημόνων του ΥΓΕΙΑ με τοπικούς φορείς και επιστήμονες και συζήτηση πάνω σε προβλήματα του υγειονομικού συστήματος, ιδίως στα νησιά μας, καθώς και με ποιους τρόπους μπορούν να βρεθούν λύσεις σε αυτά. Σημαντική στιγμή της ημερίδας ήταν η βράβευση του κ. Χρυσόστομου Μελισσηνού, γέννημα της Νάξου και Επίτιμου Διευθυντή της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ.