HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών

Με στόχο την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των ασθενών στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας το ΥΓΕΙΑ συμμετείχε για Πέμπτη συνεχή χρονιά στην καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Clean Hand Save Lives» – «Τα καθαρά χέρια σώζουν ζωές». Φέτος οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην όσο το δυνατόν ευρύτερη ευαισθητοποίηση τόσο των Επαγγελματιών Υγείας (Ε.Υ.) όσο και του κοινού.

Σε όλο το Νοσοκομείο διοργανώθηκαν σχετικές εκδηλώσεις και επιπλέον έγινε για πρώτη φορά καμπάνια με στόχο τη συμμετοχή των ασθενών και των επισκεπτών. Ο τίτλος της ήταν «Ρωτήστε με για την υγιεινή των χεριών» και υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Η ημερίδα στις 5/5/2014, παγκόσμια ημέρα για την υγιεινή των χεριών, έκλεισε με επιστημονική εκδήλωση, με ομιλίες από την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων του νοσοκομείου με γενικό αντικείμενο τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση των ομάδων των Ε.Υ. με τη μεγαλύτερη συμβολή στην προώθηση της υγιεινής των χεριών. Βραβεύτηκαν με απονομή τιμητικής καρφίτσας οι ιατροί των ομάδων επιτήρησης για την υγιεινή των χεριών και το νοσηλευτικό προσωπικό των Εξωτερικών Ιατρείων.