HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών

Το ΥΓΕΙΑ συμμετείχε για 4η συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα ‘’Σώστε Ζωές – Καθαρίστε τα χέρια σας’’ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ. / W.H.O.) που έχει ως στόχο μέσα από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές καμπάνιες, τη μείωση του κινδύνου διασποράς μικροβίων και επομένως μετάδοσης λοιμώξεων.

Την ενημέρωση του κοινού (επισκεπτών / εργαζομένων) ανέλαβε ομάδα της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΥΓΕΙΑ. Παράλληλα, διανεμήθηκαν ειδικά αντισηπτικά μαντήλια.

Επιπλέον, τοποθετήθηκαν ειδικά διαμορφωμένες συσκευές για την αντισηψία των χεριών στην είσοδο του ΥΓΕΙΑ, στα Εξωτερικά Ιατρεία, στα γραφεία Ιατρών, με την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από τους Νοσηλευτές.

Απονεμήθηκαν καρφίτσες στους επαγγελματίες υγείας που τήρησαν κατά γράμμα τα 5 βήματα υγιεινής των χεριών σε ειδική εκδήλωση-ομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την υγιεινή των χεριών και των 5 βημάτων του καθαρισμού των χεριών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην επίσημη ιστοσελίδα του Νοσοκομείου.