HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

ΛΗΤΩ: Ο τοκετός στο νερό 18 χρόνια μετά – Η ενηλικίωση Περισσότεροι από 200 τοκετοί στο νερό

22 Σεπτεμβρίου 2017

Στην ενηλικίωση βρίσκεται πλέον το 1ο παιδί, που γεννήθηκε στο νερό, στην Ελλάδα, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, στο χώρο της Αίθουσας Τοκετών του ΛΗΤΩ.

 

Με αφορμή αυτή την επέτειο ζωής, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Διαλέξεων «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος» του ΛΗΤΩ, διοργανώθηκε διήμερη εκδήλωση με ενημερωτικές ομιλίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να συμμετάσχουν σε κλήρωση με μοναδικά δώρα, ενώ υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με παιδικές δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Μουζάλας, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, «Ο φυσικός τοκετός και ο τοκετός στο νερό αποτελούν συνηθισμένες και αναγνωρισμένες επιστημονικά πρακτικές στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες. Στην Ελλάδα αυτό συνέβη πρώτη φορά στο ΛΗΤΩ, το οποίο δημιούργησε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες, στα πλαίσια της υποστήριξης του φυσικού τοκετού, για την πραγματοποίηση τοκετού στο νερό, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα, στο χώρο της Αίθουσας Τοκετών της Κλινικής. Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο ΛΗΤΩ, από το 1999 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 τοκετοί στο νερό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΗΤΩ και Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι «Το ΛΗΤΩ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, είναι το πρώτο μαιευτήριο στην Ελλάδα που έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες να πραγματοποιήσουν τοκετό στο νερό ενώ εξακολουθεί να προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες στις μέλλουσες μητέρες για μια μοναδική και ασφαλή εμπειρία τόσο για τις ίδιες όσο και για το μωρό τους. Παράλληλα, με τη συμπλήρωση 48 χρόνων παροχής υπηρεσιών υγείας, στην ελληνίδα και στην ελληνική οικογένεια, το ΛΗΤΩ κρατάει ζωντανή τη συνεχή ανανέωση και βελτίωση των υπηρεσιών του και αυτό επισφραγίζεται με το νέο λογότυπο, εναρμονισμένο με τις μοντέρνες ανάγκες της εποχής».

Info: Το ΛΗΤΩ παράλληλα έχει να προσφέρει υπηρεσίες αιχμής, όπως πλήρες υποστηρικτικό και συμβουλευτικό τμήμα μητρικού θηλασμού, Rooming In με δυνατότητα συγκατοίκησης του βρέφους στο ίδιο δωμάτιο με τη μητέρα του από τη στιγμή της γέννησής του και για 24 ώρες το 24ωρο, μαθήματα προετοιμασίας τοκετού, όπου οι έμπειρες μαίες αποκτούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς βοηθώντας τους να απολαύσουν όλη τη διαδικασία της κύησης αλλά και του τοκετού, χωρίς φόβους και ανησυχίες. Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του ΛΗΤΩ εφαρμόζεται η μέθοδος «καγκουρό», η οποία κάνει πράξη την άμεση επαφή (δέρμα με δέρμα) των γονέων, ακόμα και με τα πρόωρα ή τελειόμηνα νεογνά που νοσηλεύονται στη μονάδα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται μαθήματα yoga για μέλλουσες μαμάδες ενώ η λειτουργία τμήματος βελονισμού σκοπό έχει να βοηθήσει τη μέλλουσα μητέρα να αντιμετωπίσει με τη θεραπευτική μέθοδο του βελονισμού επώδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται ή επιτείνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.