HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Εργασία χωρίς αποκλεισμό!

Μια ιδιαίτερη μορφή ανάπτυξης κοινωνικού κεφαλαίου έχει υιοθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από το ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής οικονομίας, που στοχεύει πρωταρχικά στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού και την επανένταξη κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων στην κοινωνία. Παράλληλα, στοχεύει στην ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού που γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» και τον κοινωνικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης «KΛIMAΞ plus» και για το οποίο, το ΥΓΕΙΑ απασχολεί ένα άτομο πλήρους εργασίας.

Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας και λειτουργεί ως φορέας ανάπτυξης του ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου. Με παρέμβαση στους τομείς υγείας, πρόνοιας, απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων και ομάδων κοινωνικά αποκλεισμένων. Με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, η Οργάνωση διαχειρίζεται το χαρτί που παραλαμβάνει μέχρι τον τελικό αποδέκτη, που είναι η χαρτοβιομηχανία, η οποία και αγοράζει το χαρτί. Τα έσοδα από τη μεταπώληση του χαρτιού καθώς και από χορηγίες για την κάλυψη εξόδων του προγράμματος βοηθούν στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας για κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα που μπαίνουν στο πρόγραμμα, καθώς και για τη στήριξη του Κέντρου Ημέρας και του Οίκου Αστέγων της Οργάνωσης, που φιλοξενεί αρκετούς ενοίκους.