HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Στο Σύνταγμα για τους Σύρους μετανάστες

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, βρεθήκαμε στο πλευρό των Σύρων μεταναστών που είχαν εγκατασταθεί στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα, έχοντας ενημερωθεί για ανάγκη ιατρικής φροντίδας των Σύρων μεταναστών, ομάδα 30 εθελοντών, που αποτελούνταν από 11 ιατρούς (παθολόγοι, πνευμονολόγοι, καρδιολόγος, παιδίατροι), μαζί με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, μετέβη στην Πλατεία Συντάγματος, με 3 ασθενοφόρα και ένα αυτοκινούμενο όχημα και προσέφερε υπηρεσίες υγείας στους μετανάστες, ενώ διέθεσε δωρεάν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα σε όσους είχαν ανάγκη. Παράλληλα, προσφέρθηκε φαγητό στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των εθελοντών στο Σύνταγμα, εξετάστηκαν περισσότεροι από 120 μετανάστες, αντιμετωπίστηκε ένα λιποθυμικό επεισόδιο, μία επιληπτική κρίση, μία υπερτασική κρίση, ενώ κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή ενός κοριτσιού με υποψία σκωληκοειδίτιδας στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ και τριών ακόμη ασθενών στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Αφού διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις εξήλθαν από το νοσοκομείο και μόνο ο ένας ασθενής χρειάστηκε να χειρουργηθεί. Η επέμβαση έγινε με επιτυχία και ο ασθενής πήρε εξιτήριο έπειτα από λίγες μέρες. Την επόμενη μέρα, διανεμήθηκαν στους μετανάστες 50 υπνόσακοι.

Παράλληλα, στις 4 Δεκεμβρίου 2014 ασθενοφόρο του ΥΓΕΙΑ με 3 ιατρούς, έπειτα από σχετική ειδοποίηση, ξαναβρέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος για να εξετάσει πρόσφυγες που εμφάνισαν πρόβλημα υγείας. Δύο εξ’ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο ΥΓΕΙΑ, όπου ο ένας χειρουργήθηκε και ο άλλος έλαβε τις πρώτες βοήθειες.