HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Δερματολογία

Σύσφιξη και ανόρθωση προσώπου

Το δέρμα είναι η πανοπλία του σώματός μας και ο καθρέφτης της υγείας μας. Καθώς η γήρανση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, αφήνει τα σημάδια της ορατά στο δέρμα μας. Το κολλαγόνο, που δίνει τον όγκο και την ελαστικότητα σε αυτό, μειώνεται, με αποτέλεσμα χαλάρωση, ανελαστικότητα, ρυτίδωση, θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα.

Γράφει η
Ελίνα Παπαδημητράκη
Δερματολόγος,
Επιστ. Συνεργάτης DoCare Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας & Αντιγήρανσης ΜΗΤΕΡΑ

Στόχος μας είναι η διατήρηση της καλής εμφάνισης του δέρματος με όψη ενυδατωμένη, ενώ η σύσφιγξη και η ανόρθωση είναι ένας στόχος που ο δερματολόγος σε συνεργασία με τον ασθενή μπορεί να πετύχει χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως η βοτουλινική τοξίνη, το υαλουρονικό οξύ και το Fraxel laser αναδόμησης, όλα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες που θα ολοκληρώσουν το έργο του.

Η βοτουλινική τοξίνη (Botox, Dysport) δίνει εντυπωσιακή λύση στο πρόβλημα των ρυτίδων στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, στο «πόδι της χήνας», αλλά και στην ανόρθωση των φρυδιών. Στόχος του είναι η να εξαλείψει το «τσάκισμα» του δέρματος από τους μυς, που το κάνει να δείχνει κουρασμένο και βαρύ. Οι ρυτίδες σβήνουν απαλά, ενώ όλο το πρόσωπο ανορθώνεται και δείχνει πιο ξεκούραστο διατηρώντας τη φυσικότητά του.

Οι ενέσεις υαλουρονικού αντιμετωπίζουν την έλλειψη ελαστικότητας και τη χαλάρωση του δέρματος. Καθώς χάνεται κολλαγόνο με το πέρασμα του χρόνου δημιουργούνται ρυτίδες και το πρόσωπο χάνει το νεανικό του σχήμα δείχνοντας κουρασμένο. Οι ενέσεις υαλουρονικού δρουν γεμίζοντας τα κενά και επιτυγχάνονουν παράλληλα ανόρθωση και σύσφιγξη. Ο συνδυασμός βοτουλινικής τοξίνης και υαλουρονικού δίνει αποτέλεσμα lifting χωρίς νυστέρι.

Το Fraxel laser αναδόμησης, παρέχει μια πολύ σύγχρονη λύση στο πρόβλημα της φωτογήρανσης και της χαλάρωσης του προσώπου, αλλά και του λαιμού. Δίνοντας απόλυτα ελεγχόμενες ώσεις ενέργειας ανά ακριβή μεσοδιαστήματα, δίνει ερέθισμα στο δέρμα να ανανεώνει την επιδερμίδα και να παράγει νέο κολλαγόνο, παρέχοντας λύση στο θαμπό χρώμα, στις δυσχρωμίες και στη χαλάρωση.

Το απαραίτητο συστατικό

Φυσικά, για να ολοκληρωθεί σωστά το πρόγραμμα ομορφιάς οι παραπάνω μέθοδοι χρειάζονται οπωσδήποτε τη βοήθεια ειδικών καλλυντικών προϊόντων. Ο δερματολόγος είναι ο μόνος που, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του ασθενούς, θα συστήσει το σωστό προϊόν. Με τη βοήθεια της νέας σειράς καλλυντικών Beatific, τα αποτελέσματα των παραπάνω επεμβατικών μεθόδων γίνονται πολύ γρήγορα ορατά.

Βοηθός σ’ αυτό είναι ο ορός προσώπου σύσφιξης και ανόρθωσης Youth Elixir. Προσφέρει αισθητά αποτελέσματα στην τόνωση και τη διόρθωση της πυκνότητας του προσώπου επαναφέροντας τη νεανική σφριγηλότητα. Βασίζεται στην τεχνολογία Time-freeze, η οποία μιμείται τη χειρουργική τεχνική Lipofilling, ενώ παράλληλα το σύμπλεγμα Youth matrix, χάρη στα εκχυλίσματα από μικροφύκια, προσφέρει άμεσα ορατή σύσφιξη. Συνιστάται η χρήση πρωί και βράδυ έπειτα από ιατρικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα, η αναδομητική κρέμα προσώπου λείανσης και λάμψης Illumilift, μειώνει τις ρυτίδες και δίνει μια νεανική λάμψη στο δέρμα χαρίζοντας βελούδινη επιδερμίδα. Η κρέμα σμίλευσης του προσώπου, μέσω της τεχνολογίας Botofix, μιμείται τις επεμβάσεις της βοτουλινικής τοξίνης και του γεμίσματος των ρυτίδων με αποτέλεσμα να προσφέρει τρισδιάστατη αναδόμηση του προσώπου. Παράλληλα, χάρη στα οξέα φρούτων χαρίζει εντυπωσιακά λαμπερή όψη. Συνιστάται η εφαρμογή της κρέμας μετά τις αισθητικές παρεμβάσεις της βοτουλινικής τοξίνης και του υαλουρονικού για περαιτέρω διατήρηση του αποτελέσματός τους.

Η διατήρηση της ομορφιάς και της νεανικότητας είναι το ζητούμενο. Με τη βοήθεια των επεμβατικών μεθόδων και των κατάλληλων καλλυντικών θα το πετύχουμε!

Ιούλιος 2014