HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.

ΣΤ’ Χειρουργική Κλινική

Η ΣΤ’ Χειρουργική κλινική, καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης –κατ’ εξοχήν λαπαροσκοπικής- γενικής χειρουργικής (όγκοι και παθήσεις ενδοκοιλιακών οργάνων, χολοκυστεκτομή, σκωληκοειδεκτομή, σπληνεκτομή, επινεφριδεκτομή, γαστρεκτομή, αποκατάσταση κηλών). Οι επεμβάσεις εντέρου (δεξιά και αριστερή κολεκτομή, ολική κολεκτομή με J-pouch) διενεργούνται λαπαροσκοπικά, δηλαδή μέσω μικρών οπών.

Ιδιαίτερα εξειδικεύεται στη χειρουργική του εντέρου – ορθού – πρωκτού για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις όπως:

 • Καρκίνος εντέρου
 • Πολύποδες εντέρου
 • Εκκολπωματίτιδα
 • Νόσος Crohn
 • Ελκώδης κολίτις
 • Οικογενής πολυποδίαση
 • Πρόπτωση εντέρου
 • Περιεδρικά αποστήματα / συρίγγια
 • Ορθοκολπικά συρίγγια
 • Ραγάδα δακτυλίου
 • Αιμορροΐδες
 • Κονδυλώματα πρωκτού
 • Ακράτεια κοπράνων
 • Πρωκτική στένωση

 

Η Στ’ Χειρουργική Κλινική αποτελεί το μοναδικό Κέντρο Αριστείας στον Τομέα της Χειρουργικής των παθήσεων του Παχέος Εντέρου, Ορθού και Πρωκτού στην Ελλάδα. Η Κλινική έλαβε το 2018 την πιστοποίηση Center of Excellence in Colorectal Surgery (COECS), η οποία  χορηγείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Surgical Review Corporation (SRC – http://www.surgicalreview.org) που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Οργανισμός αυτός μέσω επιτόπιας αυτοψίας από εμπειρογνώμονες επιθεωρητές διεθνούς εμπειρίας επιβεβαίωσε τεκμηριωμένα, πληθώρα παραμέτρων και απαιτήσεων του προτύπου, όπως την εμπειρία της χειρουργικής ομάδας και την εφαρμογή αναγνωρισμένων κλινικών χειρουργικών πρωτοκόλλων και μετεγχειρητικής παρακολούθησης, την ασφάλεια με την οποία διενεργούνται οι επεμβάσεις, τα χαμηλά ποσοστά δυνητικών επιπλοκών, την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών και, σε ό, τι αφορά στις κακοήθεις παθήσεις εντέρου και ορθού, τα ποσοστά των ασθενών που παρέμειναν ελεύθεροι νόσου μετά την επέμβαση.  Παράλληλα, εξετάστηκαν σχολαστικά τα προσόντα και η εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, οι υποδομές και το συνολικό πρόγραμμα που εφαρμόζει το ΥΓΕΙΑ για την ποιότητα και την ασφάλεια των ασθενών, το οποίο άλλωστε έχει ήδη λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®) για τη Διαπίστευση Νοσοκομείων από τον οργανισμό Joint Commission International.

Η Κλινική τελεί υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μαυραντώνη, γενικού χειρουργού, ο οποίος έλαβε αντίστοιχα τον τίτλο του “Master Surgeon” στον Τομέα αυτό.
Ο έλεγχος των αποτελεσμάτων ενός χειρουργού μεταφράζεται, ουσιαστικά, σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για τον ασθενή. Έχει αποδειχθεί από εκτενείς μελέτες, ότι τα καλύτερα χειρουργικά αποτελέσματα προκύπτουν όταν οι συγκεκριμένες επεμβάσεις διενεργούνται από εξειδικευμένους στον τομέα  χειρουργούς που τις κάνουν πολύ συχνά και όταν γίνονται σε οργανωμένα νοσοκομεία με σωστές υποδομές. Η δημιουργία  Κέντρων Αριστείας, στην χειρουργική τουλάχιστον, συμβάλλει στην καλύτερη φροντίδα των ασθενών μας, οι οποίοι μπορούν πλέον και πρέπει να επιλέγουν τον ιατρό τους βάσει της εξειδίκευσής του και των αποτελεσμάτων του».

Χειρουργικές Παθήσεις ορθού:

Διενεργείται λαπαροσκοπική εκτομή του ορθού με αυστηρότατη τήρηση των ογκολογικών αρχών και δυνατότητα αποφυγής μόνιμης παρά φύσιν έδρας στη πλειοψηφία των περιπτώσεων, χάρη σε ιδιαίτερα πρωτοποριακές επεμβάσεις όπως η διασφιγκτηριακή εκτομή ορθού. 

Τα σύνθετα συρίγγια και αποστήματα πρωκτού μελετώνται με ενδοαυλικό υπερηχογράφημα και αντιμετωπίζονται με απόλυτη ασφάλεια για τους πρωκτικούς σφιγκτήρες.

Το Διδακτικό έργο της κλινικής, εκτός από σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων, περιλαμβάνει συστηματική εκπαίδευση χειρουργών στη λαπαροσκοπική χειρουργική εντέρου μέσω σεμιναρίων (www.lapcolectomy.org) που διοργανώνει από το 2008, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του European Surgical Institute – Αμβούργο, Γερμανία. Παραμένει σε στενή επιστημονική συνεργασία με το τμήμα χειρουργικής παχέος εντέρου του Cleveland Clinic Florida, ΗΠΑ.

4ος όροφος
Γραφείο 7

Tηλέφωνο
210 686 7139
210 686 7141

Ιατρική ομάδα