HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Η πιο καλή μας… Praksis

Το 2014, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έγινε αρωγός στο έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, προσφέροντας ουσιαστική ανακούφιση, αλλά και χαμόγελα στα παιδιά και τους εξυπηρετούμενους της οργάνωσης. Στις δράσεις αυτές είχε τη στήριξη των εταιριών του Ομίλου MIG, του Ιδρύματος Marfin Foundation, αλλά και συνεργατών του Ομίλου.

Εστιάζοντας στα παιδιά που ωφελούνται από τα προγράμματα της PRAKSIS, οι δωρεές κάλυψαν καθημερινές ανάγκες όπως αυτές της ένδυσης και υπόδησης, της διατροφής, καθώς επίσης της εκπαίδευσης και της διασκέδασης.

  • Προσφέρθηκαν: σχολικά είδη για τα παιδιά του Ξενώνα της PRAKSIS, καταψύκτης γεμάτος παγωτά, είδη οικιακού εξοπλισμού, τηλεόραση, dvd-player και ένας διαδραστικός πίνακας που θα βοηθήσει στην ενισχυτική διδασκαλία που κάνουν οι εθελοντές στα παιδιά που φιλοξενούνται και πηγαίνουν σχολείο.
  • Οργανώθηκαν «βραδιές γευμάτων» και προσφέρθηκαν τρόφιμα και είδη καθημερινής ανάγκης.
  • Η τραπεζαρία του Κέντρου Φιλοξενίας «Στέγη Plus (+)» στην Αθήνα ζωγραφίστηκε, με χρώματα φωτεινά και εικόνες χαρούμενες, δίνοντας έτσι ζωντάνια στο χώρο, και κάνοντας τη διαμονή των παιδιών πιο ευχάριστη ενώ, με χαρά η Τεχνική Υπηρεσία του ΥΓΕΙΑ φρόντισε να κάνει λειτουργική τη μεγάλη πραγματικά παπουτσοθήκη των παιδιών.
  • Ταυτόχρονα, ο Όμιλος προσέφερε στον Ξενώνα Αθήνας και Πάτρας υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, επιτραπέζια παιχνίδια, τραπέζι πινγκ πονγκ, αλλά και έναν παγκόσμιο χάρτη, όπου το κάθε παιδί καρφίτσωσε τη χώρα του.
  • Δωρίσαμε ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο στον Freddy, που του επέτρεψε πλέον να μετακινείται εκτός του σπιτιού του. Το χαμόγελό του μαζί με τη χειραψία του ήταν για μας το ευχαριστώ που δεν μπορούσε -στα ελληνικά- να πει!
  • Παράλληλα, προσφέραμε στα παιδιά του Ξενώνα «Στέγη Plus (+)» ένα αξέχαστο βράδυ, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση Circe Du Soleil, αλλά και μια μοναδική εμπειρία περιπέτειας στο Adventure Park στη Μαλακάσα.

Η Y-LOGIMED κάλυψε τις ανάγκες της PRAXIS για 4 μήνες σε quicktest για HIV-1/2 του οίκου OraQuick, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΥΓΕΙΑ συνέλεξαν τρόφιμα τον Οκτώβριο, τα οποία εστάλησαν στην PRAKSIS και διανεμήθηκαν στις 250 οικογένειες που στηρίζει η οργάνωση.

Παράλληλα, προσφέρθηκαν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενηλίκους και αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά αρκετά περιστατικά, όπως για παράδειγμα, το περιστατικό ενός νεαρού άνδρα, πρώην θύμα βασανιστηρίων, με δύσκολο πρόβλημα υγείας.

Σημαντική όμως ήταν και η ενημέρωση που έγινε στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Πολυϊατρείου της Αθήνας από τη Διευθύντρια της ΣΤ’ Παθολογικής Κλινικής, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και τους τρόπους μετάδοσης του ιού Έμπολα. Οι συνεργάτες της PRAKSIS ανέλαβαν την ενημέρωση αυτή να τη μεταφέρουν και στους υπόλοιπους συνεργάτες, σε όλες τις δομές και τις κινητές μονάδες του οργανισμού, μέσω του peer to peer education, ενώ ταυτόχρονα, τους προσφέρθηκε από τον Όμιλο υγειονομικό υλικό και εξειδικευμένα υλικά προστασίας από τον Ebola.

Ακόμα, στηρίξαμε τον μικρό Mohamed, ο οποίος με εθελοντή του ΥΓΕΙΑ, πήγε σε γνωστό εμπορικό κέντρο και ψώνισε ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη, για να πάρει μαζί του στο ταξίδι που θα έκανε προκειμένου να επανενωθεί με τη μητέρα του.

Αυτή ήταν η αρχή για μια συνεχόμενη στήριξη στα παιδιά που επανενώνονται με τις οικογένειές τους και στα οποία το ΥΓΕΙΑ προσφέρει είδη ένδυσης, υπόδησης και είδη ανάγκης πριν το ταξίδι τους.