HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία – Επαναπροσδιορίζοντας το Μέλλον… Σήμερα

Ξενοδοχείο HILTON16-17/05/09

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Σε κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ως προς τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών στην Ακτινοθεραπεία, καθίσταται το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, καθώς είναι εξοπλισμένο με τρεις υπερσύγχρονους ρομποτικούς γραμμικούς επιταχυντές, οι οποίοι ενσωματώνουν τα πλέον εξελιγμένα συστήματα για καθοδηγούμενη από εικόνες Ακτινοθεραπεία (Image Guided RadioTherapy – IGRT).

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της Ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα, μία επένδυση που αγγίζει το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Πρόεδρος των Δ.Σ. ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ, κ. Κωνσταντίνος Σταύρου κατά το χαιρετισμό του στο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαΐου στο Ξενοδοχείο HILTON με θέμα «Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία: Επαναπροσδιορίζοντας το Μέλλον…Σήμερα». «Οι νέοι γραμμικοί επιταχυντές ΕLEKTA AXESSE, SYNERGYκαι PLATFORM», πρόσθεσε, «προσφέρουν μοναδική ευκαιρία όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και στους πολίτες των γειτονικών κρατών για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των ποικίλων μορφών του καρκίνου. Άλλωστε, ο ΕLEKTA AXESSETM είναι ένας από τους ΠΡΩΤΟΥΣ Γραμμικούς Επιταχυντές που εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Το Συνέδριο είχε τεράστια επιτυχία καθώς η διέλευση των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγάλη.

Από την πλευρά του, ο Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, κ. Φίλιππος Αγγελάκης επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι «Στόχος των νέων τεχνικών Ακτινοθεραπείας με τους τρεις ρομποτικούς γραμμικούς επιταχυντές είναι η κλιμάκωση των δόσεων με λιγότερη τοξικότητα για τη ριζική θεραπεία και τη διάσωση ζωτικών οργάνων. Επιπλέον, με την ακρίβεια των ρομποτικών μηχανισμών δίνεται η δυνατότητα ακτινοθεραπείας ασθενών με μικρό αριθμό μεταστάσεων με σκοπό την ίαση».