HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Δυσφαγικού Ασθενούς με Τραχειοστομία

Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" ΜΗΤΕΡΑ19-20/02/10

Κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών του ΥΓΕΙΑ διοργανώθηκε στις 19 και 20 Φεβρουαρίου διημερίδα με θέμα “Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Δυσφαγικού Ασθενούς με Τραχειοστομία”. Η διημερίδα αυτή ήταν πολύ σημαντική, καθώς κατάφερε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ειδικών σε μία ομάδα ανθρώπων που ήδη έχουν πολύ δύσκολη καθημερινότητα, η οποία σχετίζεται με σοβαρές διαταραχές σε βασικές λειτουργίες, όπως η σίτιση και η αναπνοή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ανάλογο σεμινάριο, παρά μόνο ημερίδες, οι οποίες αναφέρονται στο θέμα της δυσφαγίας γενικότερα και όχι με εστίαση και πρακτική εξάσκηση στην ομάδα των δυσφαγικών που έχουν και τραχειοστομία, συνδυασμός ο οποίος τους διαχωρίζει ως κατηγορία ασθενών στην αξιολόγηση και στην αντιμετώπισή τους.

 

Τη διημερίδα χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ κ. Πάρις Κοσμίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου κ. Ανδρέας Καρταπάνης και η Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ κ. Ρωξάνη Ευθυμιάδου, ενώ υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η χειρουργός ΩΡΛ κ. Ανατολή Παταρίδου.