HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Καρκίνος του Προστάτη – Νεότερες Τάσεις στην Θεραπευτική του Προσέγγιση

Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" ΜΗΤΕΡΑ14-15/10/08

Διήμερο Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα «Καρκίνος του προστάτη, νεότερες τάσεις στη θεραπευτική του αντιμετώπιση» διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Λούρος» του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ στις 14 – 15 Οκτωβρίου 2008.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των ουρολόγων του ΥΓΕΙΑ με το νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης και διοργανώθηκε από την Α΄ Ουρολογική Κλινική και το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου. Στόχος του ήταν η σωστή και πολύπλευρη ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις στην αντιμετώπιση του εντοπισμένου και τοπικά προχωρημένου καρκίνου του προστάτη. Πρόεδρος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής ήταν ο κ. Πλ. Κεχαγιάς και μέλη της οι κ. Φ. Αγγελάκης, Αθ. Ντούνης και Μ. Σκουτέρης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συμβολή της ρομποτικής χειρουργικής και της βραχυθεραπείας στη θεραπεία του προστατικού καρκίνου, έως και τα παθολογοανατομικά προβλήματα της νόσου.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ζωντανή μετάδοση επεμβάσεων ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής και βραχυθεραπείας προστάτη από τις χειρουργικές αίθουσες του ΥΓΕΙΑ στο αμφιθέατρο του ΜΗΤΕΡΑ, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες των καθηγητών κ. D.Samadi και N. Stone για τη ρομποτική προστατεκτομή και τη βραχυθεραπεία, αντίστοιχα. Τις διαλέξεις έκλεισε η καθηγήτρια παθολογοανατομίας κα P. Unger, η οποία μίλησε για την παθολογία του προστάτη μετά τη βραχυθεραπεία.