HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα Ήπατος

Συνεδριακό Κέντρο "Ν. ΛΟΥΡΟΣ" ΜΗΤΕΡΑ26/11/10

Η μεγάλη πρόοδος που συντελείται τα τελευταία χρόνια στα νοσήματα του ήπατος και αφορά τόσο στη διάγνωση και στην παθογένεια όσο και στη θεραπεία τους δημιουργεί ιδιαίτερη ανάγκη για συνεχή ιατρική ενημέρωση. Η ενημέρωση αυτή πρέπει να είναι υπεύθυνη και να γίνεται από ειδικούς, οι οποίοι, πέρα από την επιστημονική καταξίωση, επιβάλλεται να διαθέτουν και αναγνωρισμένη διδακτική ικανότητα, ώστε με απλότητα και σαφήνεια να μεταδίδουν τη σύγχρονη γνώση στο ακροατήριο.

 

Τις παραπάνω προϋποθέσεις πληρούσε η επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 από το ΥΓΕΙΑ και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. ΛΟΥΡΟΣ” στο ΜΗΤΕΡΑ, με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής τον επίκουρο καθηγητή και Διευθυντή του Ηπατολογικού Τμήματος του ΥΓΕΙΑ, κ. Δημήτριο Τσαντούλα.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα από ιατρούς του ΥΓΕΙΑ αλλά και από διακεκριμένους καθηγητές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, η συμμετοχή του ήπατος σε φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, το ήπαρ σε ειδικές λοιμώξεις, το ήπαρ στην κύηση, η αυτοάνοση ηπατίτιδα, οι καλοήθεις εστιακές βλάβες ήπατος, ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος, η μεταμόσχευση ήπατος, η οξεία ηπατική ανεπάρκεια και η νεότερη θεραπεία στη χρόνια ηπατίτιδα Β και C.