HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Για την εισαγωγή σας

Προγραμματισμένη εισαγωγή

Για την προγραμματισμένη εισαγωγή σας, θα λάβετε οδηγίες από τον θεράποντα ιατρό σας. Όταν φτάσετε στο ΥΓΕΙΑ, θα προσέλθετε στο Τμήμα Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών (Γραφείο Κίνησης) στον 4ο όροφο (ισόγειο) για να δηλώσετε τα ατομικά σας στοιχεία καθώς και να δώσετε πληροφορίες για την ασφαλιστική σας κάλυψη.

Το προσωπικό του Γραφείου Κίνησης θα σας βοηθήσει στη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων εντύπων, θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία εισαγωγής και μετά τη διευθέτηση της ασφαλιστικής σας κάλυψης (εφόσον υπάρχει) και θα σας συνοδεύσει στο δωμάτιό σας για να τακτοποιηθείτε. Ακόμα, το Γραφείο Κίνησης θα κάνει το καλύτερο δυνατό, για να σας παρέχει το δωμάτιο της επιλογής σας (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) και θα σας προμηθεύσει τον «Οδηγό Ασθενών» ο οποίος περιέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τη νοσηλεία σας καθώς και τα δικαιώματα νοσηλευόμενου ασθενούς σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

Η κάρτα «υγεία»

Την ημέρα της εισαγωγής σας, θα παραλάβετε την κάρτα «υγεία», η οποία θα φέρει το ονοματεπώνυμό σας και έναν αυστηρά προσωπικό κωδικό. Η κάρτα «υγεία», λειτουργεί ως ταυτότητα διασφαλίζοντας τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας, εξασφαλίζει πολλαπλά προνόμια και μοναδικές υπηρεσίες υγείας για εσάς και την οικογένειά σας. Σε περίπτωση που σας χορηγήθηκε σε προηγούμενη εισαγωγή/ επίσκεψή η κάρτα «υγεία», σας παρακαλούμε να την έχετε μαζί σας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 1051 ή επισκεφθείτε την ενότητα κάρτα «υγεία».

Επείγουσα εισαγωγή ή εισαγωγή τις βραδινές ώρες

Στη περίπτωση αυτή θα απευθυνθείτε στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ, που βρίσκονται στον 3ο όροφο (Τ: 210 686 7425). Το προσωπικό του Τμήματος Εξωτερικών Ιατρείων θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία εισαγωγής σας και θα σας βοηθήσει στη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων εντύπων. Η είσοδος αυτοκινήτων συνοδών και ασθενών στους χώρους του Εξωτερικών Ιατρείων, επιτρέπεται μόνο για την επιβίβαση ή αποβίβαση ασθενούς.

Προετοιμασία

Τι να έχετε μαζί σας:

  • Αστυνομική Ταυτότητα
  • Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  • Κάρτα Νοσηλείας ή όποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο ασφαλίσεως προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρεία
  • Βιβλιάριο Ασφάλισης Παραπεμπτικό – Εισιτήριο του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκετε (εφόσον έχει σύμβαση με το ΥΓΕΙΑ)

Προεγχειρητικός έλεγχος

Εφόσον θα κάνετε προγραμματισμένο χειρουργείο, ο θεράπων Ιατρός θα σας ενημερώσει για το πότε θα πραγματοποιήσετε τον προεγχειρητικό έλεγχο και ταυτόχρονα, θα ενημερώσει το Γραφείο Κίνησης του ΥΓΕΙΑ (4ος όροφος), στο οποίο θα πρέπει να προσέλθετε την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα. Ο Υπάλληλος Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών θα σας συνοδεύσει στα Τμήματα προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες εξετάσεις. Όταν ολοκληρώσετε τον απαιτούμενο έλεγχο, ο ιατρικός σας φάκελος θα κρατηθεί, τα αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν εκεί από τον Υπάλληλο Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Ασθενών, ώστε να είναι διαθέσιμα την ημέρα της εισαγωγής σας.

Φαρμακευτική αγωγή

Έχετε μαζί σας ή φροντίστε να γνωρίζετε τα φάρμακα που λαμβάνετε, ώστε να ληφθούν υπ’ όψη για τη θεραπεία. Προσοχή: Δεν πρέπει να παίρνετε φάρμακα χωρίς να ενημερώσετε τον ιατρό σας. Ενημερώστε τον ιατρό σας για φάρμακα χωρίς συνταγή (γενικής χρήσης, ομοιοπαθητικά, βότανα κ.ά.) τα οποία πήρατε το τελευταίο τρίμηνο, συνεχίζετε να λαμβάνετε ή τα έχετε σταματήσει.
Διαβάστε περισσότερα στον Οδηγό Ασθενών.

Διατροφή πριν την εισαγωγή σας

Ο Ιατρός σας θα σας ενημερώσει εάν πρέπει να μην καταναλώσετε φαγητό ή υγρά πριν από την εισαγωγή σας.

Προσωπικά αντικείμενα

Προτείνουμε να αφήσετε τα τιμαλφή σας στο σπίτι. Για τις αποσκευές ή τα προσωπικά σας αντικείμενα, εάν χρειαστεί, υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης στο νοσοκομείο. Πληροφορίες θα λάβετε από το Γραφείο Κίνησης ή τη Γραμματεία του ορόφου νοσηλείας σας. Μπορείτε αν θέλετε να έχετε μαζί σας είδη ατομικής υγιεινής. Πετσέτες, είδη μπάνιου και παντόφλες παρέχονται από το ΥΓΕΙΑ.