HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Στην κα Μαρία Καράντζα-Χαρώνη απονεμήθηκε το βραβείο «Άριστη Γυνή 2016»

20 Απριλίου 2016

Σημαντική τιμητική διάκριση έλαβε η κα Μαρία Καράντζα – Χαρώνη, MD, FAAP, Παιδίατρος – Ενδοκρινολόγος, Διευθύντρια του Τμήματος Παιδο-Ενδοκρινολογίας – Παχυσαρκίας & Ελέγχου Βάρους Παίδων/Εφήβων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, για την προσφορά της στην παιδιατρική και την παιδο-ενδοκρινολογία.

 

Η κα Καράντζα τιμήθηκε με το βραβείο «Άριστη Γυνή 2016» από τον Ροταριανό Όμιλο Κηφισιάς Πολιτείας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτό. Τα βραβεία «Άριστη Γυνή» έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, τιμώντας γυναίκες που έχουν αναγνωριστεί στην επαγγελματική αλλά και κοινωνική τους διαδρομή.

Η κα Μαρία Καράντζα – Χαρώνη διευθύνει το Τμήμα Παιδο-Ενδοκρινολογίας & Ελέγχου βάρους Παίδων/Εφήβων του ΜΗΤΕΡΑ τα τελευταία 5 χρόνια. Έχει ειδικευθεί στην Παιδιατρική στο University of Nevada και εξειδικευθεί στην Παιδιατρική ενδοκρινολογία στο Children’s Hospital Los Angeles, University of Southern California, Keck School of Medicine.

Στο Τμήμα, αντιμετωπίζονται όλα τα ενδοκρινολογικά περιστατικά όπως προβλήματα ανάπτυξης και θυρεοειδούς αδένα, διαταραχές ενήβωσης (καθυστέρηση εφηβείας, πρόωρη ήβη, διαταραχές εμμήνου ρύσεως κ.λπ.), παθήσεις των επινεφριδίων και επιπλέον οι διαταραχές μεταβολισμού υδατανθράκων (σακχαρώδης διαβήτης, υπογλυκαιμία, μεταβολικά νοσήματα), το πολυδιάστατο ζήτημα της παχυσαρκίας και οι διαταραχές πρόσληψης τροφής (νευρική ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία).

Το Τμήμα Παιδο-Ενδοκρινολογίας – Παχυσαρκίας & Ελέγχου βάρους Παίδων/Εφήβων υποστηρίζεται από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα που αποτελείται από παιδοενδοκρινολόγο/διαβητολόγο, παιδογαστρεντερολόγο/ηπατολόγο, εξειδικευμένους παιδιάτρους, διαιτολόγο/διατροφολόγο, παιδοψυχολόγο και εκπαιδεύτρια αντιμετώπισης του διαβήτη.