ΜΗΤΕΡΑ: 1o Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Γυναίκα & το Παιδί

26 Μαρτίου 2019

28-31 Μαρτίου 2019

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στους Τομείς της Γυναικολογίας και της Παιδιατρικής θα βρεθούν στο επίκεντρο του 1ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για τη Γυναίκα & το Παιδί που διοργανώνει το ΜΗΤΕΡΑ, την Πέμπτη 28 Μαρτίου έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος».

Στο εν λόγω Συνέδριο αναλύονται θέματα  που αφορούν σε ειδικότητες που παρουσιάζουν ραγδαία εξέλιξη την τελευταία πενταετία, όπως η λαπαροσκοπική  χειρουργική, η εξωσωματική γονιμοποίηση, η ογκολογία αλλά και η αισθητική γυναικολογία καθώς και θέματα σύγχρονης παιδιατρικής που αφορούν στην προωρότητα του εμβρύου, τη διάγνωση, την παιδοκαρδιοχειρουργική καθώς και την παιδιατρική ογκολογία.

Το Συνέδριο, λόγω της πολυθεματικότητάς του, απευθύνεται σε ιατρoύς, όπως γυναικολόγους, ογκολόγους, χειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς, παιδιάτρους και περιλαμβάνει ομιλίες Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων συναδέλφων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα, παράλληλα με τις ομιλίες, να παρακολουθήσουν ζωντανά λαπαροσκοπικά χειρουργεία και να εκπαιδευτούν σε όλες τις νέες Τεχνικές Λαπαροσκόπησης στα Hands – On Dry Labs.

Παράλληλα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει Κλινικό Φροντιστήριο σε simulators (προσομοιωτές) λαπαροσκοπικών τεχνικών σε γυναικολογικά περιστατικά, με το τελευταίας γενιάς σύστημα του Node Institute – Network of Doctors Education, καθώς και Κλινικό Φροντιστήριο για εκπαίδευση στη ρομποτική γυναικολογική χειρουργική στο 1ο Κέντρο Εκπαίδευσης Ρομποτικής Χειρουργικής ISLE, τα οποία θα διεξάγονται παράλληλα.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης & μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ «Οι μεγάλες εξελίξεις στους Τομείς της Γυναικολογίας και της Παιδιατρικής τα τελευταία χρόνια μας οδήγησαν στη διοργάνωση του 1ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου για τη Γυναίκα και το Παιδί, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η πολυθεματικότητά του είναι, άλλωστε, άρρηκτα συνδεδεμένη με το ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο, στα 40 χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί Κέντρο Αναφοράς για τη Γυναίκα και το Παιδί, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας υψηλών προδιαγραφών για όλη την οικογένεια και για κάθε ηλικία».

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και τις επιμέρους εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι δωρεάν.