HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Y-Logimed Α.Ε.
Business Care
Healthspot
Digital Clinic
HEAL
IVF

Το Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, διαρκή επιστημονική ενημέρωση και σύγχρονο εξοπλισμό καλύπτει όλο το φάσμα των παθήσεων του δέρματος. Αντιμετωπίζονται περίπου 2.000 περιστατικά κάθε χρόνο ενώ υπάρχει παράλληλα και η δυνατότητα νοσηλείας ασθενών με παθήσεις του δέρματος.

Επιπρόσθετα, το Δερματολογικό Τμήμα οργανώνει μαθήματα Δερματολογίας, επιστημονικές ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Δερματολογία καθώς και παρουσιάσεις περιστατικών με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.

 

Ακμή

Το Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής σε συνεργασία με εξειδικευμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δερματολόγων, ενδοκρινολόγων, γυναικολόγων).

Συγκεκριμένα αντιμετωπίζονται όλες οι μορφές ακμής όπως:

 • κυστική ακμή
 • φαγεσωρική ακμή
 • ροδόχρους ακμή
 • επίμονες μορφές ακμής

Παράλληλα, στο νοσοκομείο μας υπάρχει δυνατότητα διενέργειας όλων των παρακλινικών – εργαστηριακών εξετάσεων που χρειάζονται για την κατάλληλη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με ακμή.

Ψωρίαση


Στόχος του τμήματος είναι η σωστή ενημέρωση και η εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων για την ψωρίαση. 


Συγκεκριμένα αντιμετωπίζονται όλες οι μορφές ψωρίασης όπως:

 • Κατά πλάκας ψωρίαση
 • Σταγονοειδής ψωρίαση
 • Φλυκταινώδης ψωρίαση
 • Ανάστροφη ψωρίαση
 • Ερυθροδερμική ψωρίαση

Η αντιμετώπιση των ασθενών με ψωρίαση γίνεται από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών (δερματολόγων, ρευματολόγων) οι οποίοι συνεδριάζουν και συζητούν την κάθε περίπτωση χωριστά ώστε να καταλήξουν στην κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση.

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο για τη διεξαγωγή κλινικών πρωτοκόλλων και συμμετέχει σε πολυκεντρικές μελέτες για την ψωρίαση ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ημερήσιας νοσηλείας για τη χορήγηση ειδικών θεραπειών της ψωρίασης.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα


Αντιμετωπίζονται τα αφροδίσια νοσήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) όπως τα κονδυλώματα, έρπητας γεννητικών οργάνων, μολυσματική τέρμινθος, ουρηθρίτιδες, σύφιλη κ.ά., τα οποία παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Αυτοανόσες Παθήσεις Δέρματος


Στο Δερματολογικό τμήμα αντιμετωπίζονται ασθενείς με αυτοάνοσες παθήσεις δέρματος όπως ερυθηματώδης λύκος, δερματομυοσίτιδα, πομφολυγώδη νοσήματα σε συνεργασία με εξειδικευμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δερματολόγοι, ρευματολόγοι, παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι).

Παθήσεις Τριχών


Στο Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ αντιμετωπίζονται οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως είναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, η γυροειδής αλωπεκία, η τριχόπτωση μετά τον τοκετό, καθώς επίσης και πιο σπάνια νοσήματα, όπως οι ουλωτικές αλωπεκίες, οι παθήσεις του στελέχους των τριχών κ.ά. 

Στο Τμήμα λειτουργεί το Εργαστήριο Παθήσεων Τριχών, στο οποίο γίνεται η εξειδικευμένη διαγνωστική εξέταση τριχοριζόγραμμα. Με το τριχοριζόγραμμα, διερευνώνται τα αίτια της τριχόπτωσης και δίδεται η καταλληλότερη θεραπεία για την αντιμετώπισή της καθώς και οδηγίες για την περιποίηση και τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών.

Tο τριχοριζόγραμμα είναι μία εξειδικευμένη εξέταση των μαλλιών, με την οποία μπορούμε να ελέγξουμε, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, σε ποια φάση βρίσκονται οι τρίχες σε διάφορες θέσεις του τριχωτού της κεφαλής, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.  Ανάλογα με το ποσοστό των φυσιολογικών και των παθολογικών τριχών που ανευρίσκονται, γίνεται καλύτερα η αξιολόγηση και η αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, ενώ μπορεί επίσης να παρακολουθείται η πορεία και το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Υπεριδρωσία


Πραγματοποιείται διάγνωση και αντιμετώπιση της παθολογικής υπερβολικής έκκρισης ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες (εστιακή υπεριδρωσία). Οι κύριες εντοπίσεις της πρωτοπαθούς εστιακής υπεριδρωσίας είναι οι μασχάλες, οι παλάμες και τα πέλματα και η αντιμετώπισή της γίνεται με τοπική έγχυση βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α (botox – dysport).

 

Χαρτογράφηση Σπίλων

Στο Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ πραγματοποιείται χαρτογράφηση σπίλων, η πλέον σύγχρονη μέθοδος έγκαιρης διάγνωσης του μελανώματος με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. 


Με τη χαρτογράφηση σπίλων γίνεται ψηφιακή απεικόνιση των σπίλων (ελιών) με τη χρήση ειδικής ιατρικής κάμερας και ανάλυσή τους με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού προγράμματος. Με τη χαρτογράφηση σπίλων και τον συστηματικό έλεγχο παρατηρείται ανά πάσα στιγμή η οποιαδήποτε αλλαγή στους σπίλους (ελιές) σε σχέση με το παρελθόν.Πλεονεκτήματα χαρτογράφησης σπίλων


 • Λεπτομερής καταγραφή των σπίλων. 
 • Έγκαιρος εντοπισμός νέων σπίλων. 
 • Τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης σπίλων αποθηκεύονται και μπορούν να συγκριθούν σε μελλοντικές επανεξετάσεις, παρέχοντας πληροφόρηση για πιθανές μεταβολές των ήδη υπαρχόντων σπίλων. 
 • Συστηματική παρακολούθηση των σπίλων, που είναι και ο καλύτερος τρόπος πρόληψης.

Το Δερματολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ είναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο μηχάνημα χαρτογράφησης σπίλων FotoFinder bodystudio που διαθέτει κάμερα υψηλής ανάλυσης medicam 800 HD και προσφέρει:

 • Ψηφιακή ανάλυση του περιγράμματος, του χρώματος, του μεγέθους και της δομής των σπίλων. 
 • Διαβάθμιση της επικινδυνότητας με ανάλυση της ψηφιακής τους εικόνας και συγκριτική αξιολόγηση στη διάρκεια της παρακολούθησης τους. Στις περιπτώσεις που οι βλάβες θεωρούνται «ύποπτες», συνιστάται χειρουργική αφαίρεση του σπίλου και ιστολογική εξέτασή του.

Η αντιμετώπιση των ασθενών γίνεται από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών (Δερματολόγων, Χειρουργών, 0γκολόγων) οι οποίοι επιλέγουν την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση για κάθε περίπτωση.

Τριχοριζόγραμμα – Εργαστήριο Παθήσεων Τριχών 

Στο Τμήμα αντιμετωπίζονται οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως είναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, η γυροειδής αλωπεκία, η τριχόπτωση μετά τον τοκετό, καθώς επίσης και πιο σπάνια νοσήματα, όπως οι ουλωτικές αλωπεκίες, οι παθήσεις του στελέχους των τριχών κ.ά.

Επίσης, λειτουργεί το Εργαστήριο Παθήσεων Τριχών, στο οποίο γίνεται η εξειδικευμένη διαγνωστική εξέταση τριχοριζόγραμμα, με τη βοήθεια της οποίας, διερευνώνονται τα αίτια της τριχόπτωσης και δίδεται η καταλληλότερη θεραπεία για την αντιμετώπισή της καθώς και οδηγίες για την περιποίηση και τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών.

Tο τριχοριζόγραμμα είναι μία εξειδικευμένη εξέταση των μαλλιών, με την οποία μπορούμε να ελέγξουμε, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, σε ποια φάση βρίσκονται οι τρίχες σε διάφορες θέσεις του τριχωτού της κεφαλής, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ανάλογα με το ποσοστό των φυσιολογικών και των παθολογικών τριχών που ανευρίσκονται, γίνεται καλύτερα η αξιολόγηση και η αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, ενώ μπορεί επίσης να παρακολουθείται η πορεία και το αποτέλεσμα της θεραπείας

Επεμβατική Δερματολογία

Πραγματοποιούνται οι παρακάτω θεραπείες για την αντιμετώπιση παθήσεων του δέρματος:

 • Εφαρμογές Laser 
 • Ηλεκτροχειρουργικές επεμβάσεις (Διαθερμοπηξίες)
 • Κρυοχειρουργικές επεμβάσεις (κρυοθεραπείες)
 • Βιοψίες δέρματος
 • Δερματοχειρουργικές επεμβάσεις

 

3ος όροφος Δερματολογικό Tηλέφωνο 210 686 7557 210 686 7140 4ος όροφος Γραφείο 7 Γραφείο Α. Κατσάμπα Τηλέφωνο 210 686 7140