HYGEIA Hospital
ΜΗΤΕΡΑ
Παίδων ΜΗΤΕΡΑ
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
HYGEIA Hospital Tirana
Y-Logimed Α.Ε.
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
Beatific® | Super-effective Anti-aging Skincare for Face - Eyes - Body

Με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας μπορούμε πλέον να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων. Στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων έχει τεράστια αξία καθότι μπορεί να μας δώσει ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα που να προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο.


Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική έχει ανοίξει εντυπωσιακά νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση προβλημάτων γόνατος και ισχίου και η νέα εξελιγμένη τεχνολογία βρίσκεται στην Ελλάδα στο νοσοκομείο Υγεία. Το σύστημα ΜΑΚΟ κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και είναι το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης στην Ορθοπαιδική. Η ακρίβεια που επιτυγχάνεται με το ρομποτικό σύστημα στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου είναι αδύνατον να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. To νέο ΜΑΚΟ 2018 με τις καινούργιες δυνατότητες μόλις έφθασε στο Υγεία και είναι το μοναδικό στον Ελληνικό χώρο και από τα πολύ λίγα στην Ευρώπη.

Με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας μπορούμε πλέον να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων. Στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων έχει τεράστια αξία καθότι μπορεί να μας δώσει ενα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα που να προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο. Επίσης, η τέλεια τοποθέτηση της νέας άρθρωσης με την βοήθεια του συστήματος Ρομποτικής Υποβοήθησης αυξάνει εξαιρετικά τη διάρκεια των εμφυτεύσιμων υλικών στο χρόνο.

Οι επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με το σύστημα ΜΑΚΟ είναι οι εξής: Μερική και Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος και Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου.

Οι επεμβάσεις μερικής αλλαγής, δηλαδή τμήματος του γόνατος και μάλιστα με την ακρίβεια που επυτυγχάνουμε χαρη στη χρήση του ρομποτικού συστήματος, είναι πραγματική επανάσταση. Η ένδειξη σε αυτήν την περίπτωση είναι η αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα ή μετατραυματική αρθρίτιδα. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς χρησιμοποιώντας την φιλοσοφία knee preserving strategy, αλλάζουμε μόνο το φθαρμένο τμήμα της άρθρωσης διατηρώντας το υγιές τμήμα του γόνατος απολύτως ανέπαφο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κατά την επέμβαση, πραγματοποιούμε μικρότερη τομή και ο ασθενής μένει στο νοσοκομείο μόνο μία ημέρα. Επίσης, πρακτικά δεν υπάρχει απώλεια αίματος και η αποκατάσταση είναι αξιοσημείωτα ταχύτερη. Η επέμβαση αυτού του τύπου είναι κατάλληλη για νεότερους πάσχοντες από αρθρίτιδα αλλά και για ασθενείς που δεν μπορούν να υποστούν πολύ μεγάλες επεμβάσεις.

Στις επεμβάσεις ολικής αντικατάστασης γόνατος με το σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης, παρότι η επέμβαση στα βασικά σημεία μοιάζει με την κλασική αρθροπλαστική, στην πράξη είναι μια εντελώς διαφορετική επέμβαση ως προς την ακρίβεια της εκτέλεσης της αντικατάστασης της άρθρωσης. Παράλληλα, κατα τη ρομποτική επέμβαση λαμβάνεται υπόψη η συνδεσμική σταθερότητα και η κινητικότητα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άριστο και πάντα προβλέψιμο.

Η ρομποτικά υποβοηθούμενη αντικατάσταση του ισχίου είναι εξαιρετικά επιτυχής καθότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ιατρός μπορεί να έχει διαθέσιμες πληροφορίες για όλες τις παραμέτρους της επέμβασης και να αλλάξει διεγχειρητικά ό,τι απαιτείται.

Το αποτέλεσμα στις επεμβάσεις ισχίου έχει δύο θετικές πλευρές. Πρώτον, το εξαιρετικό αποτέλεσμα  ως προς την κινητικότητα, την αποκατάσταση και την ανατομικότητα της άρθρωσης. Δεύτερον, και εξίσου ουσιώδες, το απώτερο τεράστιο πλεονέκτημα της μακροβιότητας της καινούργιας άρθρωσης. Αυτό σημαίνει ότι παύει να ισχύει η προηγούμενη λογική της διάρκειας των υλικών της αρθροπλαστικής για 10-15 χρόνια. Αυτό το εντυπωσιακό πλεονέκτημα ακυρώνει την παλιά λογική της καθυστέρησης της αντιμετώπισης των πασχόντων, που οδηγούσε σε μυική αδυναμία και κατάθλιψη.

Είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε ότι το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά και παράλληλα έχει αυξηθεί το ποσοστό του πληθυσμού που ασκείται ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες. Όλοι αξίζουν το τεράστιο δώρο της κίνησης χωρίς πόνους.

Σήμερα η ρομποτική τεχνολογία βοηθά τον ορθοπαιδικό χειρουργό να επιτύχει πραγματικά ένα άριστο αποτέλεσμα, συνεπώς είναι επιλογή μας να αποκαταστήσουμε την κίνησή μας και να ξανακερδίσουμε την ανεξαρτησία μας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Tηλέφωνο
210 686 7292

Email
info@hygeia.gr