HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας μπορούμε πλέον να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων. Στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων έχει τεράστια αξία καθότι μπορεί να μας δώσει ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα που να προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο.


Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική έχει ανοίξει εντυπωσιακά νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση προβλημάτων γόνατος και ισχίου και η νέα εξελιγμένη τεχνολογία βρίσκεται στην Ελλάδα στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Το σύστημα ΜΑΚΟ. χρησιμοποιείται σε 400 επιλεγμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 100.000 επεμβάσεις με μεγάλη επιτυχία. Με το σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης ΜΑΚΟ μπορούν να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις μερικής ή ολικής αρθροπλαστικής γόνατος και επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής ισχίου.

Με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας μπορούμε πλέον να αυξήσουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεων. Στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων έχει τεράστια αξία καθότι μπορεί να μας δώσει εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα που να προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο. Επίσης, η ακριβής τοποθέτηση της νέας άρθρωσης με τη βοήθεια του συστήματος Ρομποτικής Υποβοήθησης αυξάνει εξαιρετικά τη διάρκεια των εμφυτεύσιμων υλικών στο χρόνο.

Οι επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με το σύστημα ΜΑΚΟ είναι οι εξής:

Μερική και Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Οι επεμβάσεις μερικής αλλαγής, δηλαδή τμήματος του γόνατος και μάλιστα με την ακρίβεια που επιτυγχάνουμε με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος, είναι πραγματική επανάσταση. Η ένδειξη σε αυτήν την περίπτωση είναι η αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα ή μετατραυματική αρθρίτιδα. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς χρησιμοποιώντας την φιλοσοφία «knee preserving strategy», αλλάζουμε μόνο το φθαρμένο τμήμα της άρθρωσης, διατηρώντας το υγιές τμήμα του γόνατος απολύτως ανέπαφο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, κατά την επέμβαση, πραγματοποιούμε μικρότερη τομή και ο ασθενής μένει στο νοσοκομείο μόνο μία ημέρα. Επίσης, πρακτικά δεν υπάρχει απώλεια αίματος και η αποκατάσταση είναι αξιοσημείωτα ταχύτερη. Η επέμβαση αυτού του τύπου είναι κατάλληλη για νεότερους πάσχοντες από αρθρίτιδα, αλλά και για ασθενείς που δεν μπορούν να υποστούν πολύ μεγάλες επεμβάσεις.

Στις επεμβάσεις ολικής αντικατάστασης γόνατος με το σύστημα ρομποτικής υποβοήθησης, παρότι η επέμβαση στα βασικά σημεία μοιάζει με την κλασική αρθροπλαστική, στην πράξη είναι μια εντελώς διαφορετική επέμβαση ως προς την ακρίβεια της εκτέλεσης της αντικατάστασης της άρθρωσης. Παράλληλα, κατά τη ρομποτική επέμβαση λαμβάνεται υπόψη η συνδεσμική σταθερότητα και η κινητικότητα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άριστο και πάντα προβλέψιμο.

Ρομποτικά υποβοηθούμενη μερική αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα Mako


Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Η ρομποτικά υποβοηθούμενη αντικατάσταση του ισχίου είναι εξαιρετικά επιτυχής καθότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ιατρός μπορεί να έχει διαθέσιμες πληροφορίες για όλες τις παραμέτρους της επέμβασης και να αλλάξει διεγχειρητικά ό,τι απαιτείται.

Το αποτέλεσμα στις επεμβάσεις ισχίου έχει δύο θετικές πλευρές. Πρώτον, το εξαιρετικό αποτέλεσμα  ως προς την κινητικότητα, την αποκατάσταση και την ανατομία της άρθρωσης. Δεύτερον, και εξίσου ουσιώδες, το απώτερο τεράστιο πλεονέκτημα της μακροβιότητας της καινούργιας άρθρωσης. Αυτό σημαίνει ότι παύει να ισχύει η προηγούμενη λογική της διάρκειας των υλικών της αρθροπλαστικής για 10-15 χρόνια. Αυτό το εντυπωσιακό πλεονέκτημα ακυρώνει την παλιά λογική της καθυστέρησης της αντιμετώπισης των πασχόντων, που οδηγούσε σε μυϊκή αδυναμία και κατάθλιψη.

Ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική ισχίου με το σύστημα Mako


H
Ρομποτική τεχνολογία ΜΑΚΟ

Η ρομποτική στην Ιατρική γενικά αυξάνει εξαιρετικά την ακρίβεια και περιορίζει τα ανθρώπινα λάθη.Τα σύγχρονα ρομποτικά συστήματα προσφέρουν απόλυτο έλεγχο των χειρουργικών εργαλείων και έχουν βελτιωμένη ψηφιακή απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου με αποτέλεσμα τη σημαντική συνεισφορά στη βελτίωση του τελικού χειρουργικού αποτελέσματος.

Οι ρομποτικοί βραχίονες προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια για τη διαμόρφωση της αρθρικής επιφάνειας προκειμένου να τοποθετηθεί με απόλυτα ψηφιακά πιστοποιημένο τρόπο η νέα αρθρική επιφάνεια.  Με τη χρήση του ρομποτικού βραχίονα, η τεχνολογία ΜΑΚΟ, δίνει τη δυνατότητα στους εξειδικευμένους χειρουργούς να προσφέρουν στους ασθενείς ένα άριστο και απόλυτα εξατομικευμένο αποτέλεσμα.  Στις επεμβάσεις αυτές το σύστημα ΜΑΚΟ αυξάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη χειρουργική ακρίβεια, με βάση το εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στην ανατομία του κάθε ασθενούς, ψηφιακό πλάνο.

Πώς χρησιμοποιείται το σύστημα ΜΑΚΟ;

Η τεχνολογία ΜΑΚΟ είναι απόλυτα ψηφιοποιημένη και επιδέχεται σε κάθε βήμα επεξεργασία. Το σύστημα έχει ένα ισχυρό πρόγραμμα σχεδίασης με το οποίο καταγράφεται ένα λεπτομερές χειρουργικό πλάνο, βασισμένο στην ανατομία του κάθε ασθενούς. Επιπλέον ο ρομποτικός βραχίονας δεν αφήνει κανένα περιθώριο λάθους, σταματώντας αυτόματα τη λειτουργία του συστήματος, όταν διαπιστώνεται απόκλιση από την προκαθορισμένη λειτουργία.

Η διαδικασία μιας επέμβασης Ρομποτικά Υποβοηθούμενης με ΜΑΚΟ

Το σύστημα ΜΑΚΟ παρέχει τη δυνατότητα τρισδιάστατου σχεδιασμού προσαρμοσμένου στις ανατομικές ανάγκες του κάθε ασθενούς και έχει τη δυνατότητα της εκτέλεσης της επέμβασης με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας.
Πριν την επέμβαση ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός λαμβάνει το αποτέλεσμα της τομογραφίας πολύ υψηλής ανάλυσης του γόνατος ή του ισχίου και στη συνέχεια γίνεται μετατροπή σε τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο που φορτώνεται στον υπολογιστή του συστήματος ΜΑΚΟ. Με βάση αυτό το μοντέλο, αναπτύσσεται το απόλυτα εξατομικευμένο προεγχειρητικό πλάνο για τον κάθε ασθενή.
Στο χειρουργείο ο χειρουργός χρησιμοποιεί το σύστημα ΜΑΚΟ για την ακρίβεια της υποβοήθησης του συστήματος βάσει του απόλυτα εξατομικευμένου προεγχειρητικού πλάνου. Ο ρομποτικός βραχίονας κατευθύνεται από τον χειρουργό εντός της προσχεδιασμένης περιοχής και στις 3 διαστάσεις. επίσης, υπάρχει δυνατότητα οποιασδήποτε αλλαγής διεγχειρητικά αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον χειρουργό..
Μετά την επέμβαση ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι φυσιοθεραπευτές προγραμματίζουν και θέτουν στόχους για την κινητοποίηση του ασθενούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να περπατήσει με υποβοήθηση σε λιγότερο από 24 ώρες.

Τα πλεονεκτήματα:

  • Απόλυτα Εξατομικευμένος Προεγχειρητικός Σχεδιασμός
  • Εξαιρετική Ακρίβεια Τοποθέτησης Εμφυτευμάτων
  • Δυνατότητα Αντιμετώπισης της Οστεοαρθρίτιδας σε αρχικό στάδιο
  • Μικρότερες Χειρουργικές Τομές (για τη μερική αποκατάσταση γόνατος)
  • Μειωμένες Επιπλοκές και Μείωση Ανάγκης Επανεπέμβασης
  • Δυνατότητα Εκτίμησης Συνδεσμικής Σταθερότητας Διεγχειρητικά για το Γόνατο
  • Μικρότερη Απώλεια Αίματος
  • Πιστοποιημένη και Καταγεγραμμένη χειρουργική επέμβαση με Χορήγηση Βεβαίωσης
  • Ταχύτερη Κινητοποίηση και Αποκατάσταση

Tηλέφωνο
210 686 7292

Email
info@hygeia.gr