HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για την προάσπιση της υγείας των ασθενών μας. Το σύνολο των διαδικασιών και πρακτικών που εφαρμόζονται στα Νοσοκομεία του Ομίλου, και επιπρόσθετα η διεθνής διαπίστευση του ΥΓΕΙΑ σύμφωνα με το JCI, αναδεικνύει τον πλέον διαφανή τρόπο δέσμευσης μας για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας των ασθενών μας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που εμφανίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, τα Νοσοκομεία του Ομίλου ανταποκρίθηκαν άμεσα εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να θωρακίσουν τις εγκαταστάσεις τους, προστατεύοντας την υγεία των ασθενών τους αλλά και των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Πολιτείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., εφαρμόζονται τα ακόλουθα προστατευτικά μέτρα

Επιτροπή Λοιμώξεων

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Πολιτείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., εφαρμόζουν όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα με στόχο την ασφάλεια των ασθενών, των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων του Ομίλου.

Για την ασφάλεια όλων

 • Όλα τα τμήματα και οι κλινικές του Νοσοκομείου, λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΔΥ.
 • Λειτουργούν απόλυτα απομονωμένοι χειρουργικοί χώροι που παρέχουν απόλυτη ασφάλεια στα χειρουργικά περιστατικά.
 • Ο Όμιλος, από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενημερώνει διαρκώς, διαδικτυακά, για τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19

Για το επισκεπτήριο ισχύει:

 • Ένας συνοδός ή ένας επισκέπτης ανά ασθενή.
 • Ο συνοδός ή επισκέπτης, για να εισέλθει στο νοσοκομείο πρέπει να είναι ασυμπτωματικός .

 

Φόρμα προεγγραφής

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε το τεστ Covid-19
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα προεγγραφής που θα βρείτε
στο
link.

 

Με ποιον τρόπο διενεργείται το τεστ για τον κορωνοϊό SARS-Cov-2;

Η εμφάνιση της πανδημίας του SARS-CoV-2, θέτει το A-LAB ως Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Ομίλου HHG στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των κρουσμάτων. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες όλων των νοσοκομείων του Ομίλου, το A-LAB προχώρησε άμεσα στην παροχή της μοριακής ανίχνευσης του νέου στελέχους του ιού, της μόνης μεθόδου που προσφέρει ταχύ και αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Όλα τα δείγματα που συλλέγονται στα νοσοκομεία του Ομίλου αντιμετωπίζονται ως δυνητικά μολυσματικά και κατά συνέπεια, καθ’ όλη την πορεία των διαδικασιών, τη συλλογή, συσκευασία, αποθήκευση και μεταφορά τους, εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς. Οι επαγγελματίες που συμμετέχουν σε όλη την πορεία διαχείρισης των δειγμάτων εφαρμόζουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Για τη μεταφορά των κλινικών δειγμάτων προς το εργαστήριο, όταν αυτά πρόκειται να μεταφερθούν εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος, χρησιμοποιείται ειδική τριπλή συσκευασία.

Μεθοδολογία Real Time RT-PCR

Αφού παραληφθούν τα δείγματα από το εργαστήριο, ακολουθεί η διαδικασία απομόνωσης του ιικού RNA και η εφαρμογή αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης με αντίστροφη μεταγραφή για την ενίσχυση 2 διαφορετικών στόχων του ιικού γονιδιώματος του SARS-CoV-2. 

Χρόνος Αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων SARS-CoV-2 με RT-PCR τα λαμβάνετε στο email που έχετε δηλώσει, σε διάστημα από 24 έως 48 ώρες.
Τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνων (rapid test) είναι διαθέσιμα και τα λαμβάνετε στο email που έχετε δηλώσει, 1 ώρα μετά από την λήψη του δείγματος.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το τεστ του κορωνοϊού SARS-Cov-2 εδώ

 

Μέτρα για τους ασθενείς

Κατά την εισαγωγή:

 • Όλοι οι ασθενείς που πρόκειται να κάνουν εισαγωγή εκτάκτως υποβάλλονται σε ταχύ αντιγονικό test (Rapid test).
 • Οι προγραμματισμένες εισαγωγές για χειρουργείο ή κάποια επεμβατική πράξη που χρήζει διασωλήνωσης γίνονται με ταχύ αντιγονικό test (Rapid test)

Κατά την νοσηλεία:

Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ελέγχονται με ταχύ αντιγονικό test (Rapid test) :

 • Εκτάκτως επί συμπτωμάτων ή επί επαφής με θετικό κρούσμα πχ συνοδός.

Εξωτερικοί ασθενείς:

Οι εξωτερικοί ασθενείς που θα προσέλθουν για βρογχοσκόπηση υποβάλλονται σε έλεγχο PCR τελευταίου 24ώρου μοριακός έλεγχος (RT-PCR).

Ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε σπιρομέτρηση υποβάλλονται σε έλεγχο Rapid test 24ώρου. 

Εξωτερικοί ασθενείς Μονάδας Ημερήσιας Θεραπείας (ΜΗΘ) ή Κέντρου Ακτιθεραπευτικής Ογκολογίας (ΚΑΟ)

Όλοι οι εξωτερικοί ασθενείς (Αιματολογικοί, Ογκολογικοί) που πρόκειται να κάνουν εισαγωγή για θεραπεία στη ΜΗΘ υποβάλλονται σε ταχύ αντιγονικό test (Rapid test) 24 ωρών.

Οι ασυμπτωματικοί ακτινοθεραπευόμενοι ασθενείς υποβάλλονται σε ταχύ αντιγονικό test (Rapid test) ανά 72 ώρες μέχρι το τέλος της θεραπείας τους.

Με αίσθημα ευθύνης προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τους ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ογκολογικοί ασθενείς, αιματολογικοί, ανοσοκατεσταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας και ΚΑΟ) .
 • Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες, όταν επιστρέφουν από απουσία > 4 ημερών, έρχονται με αρνητικό αποτέλεσμα ταχέως αντιγονικού test (Rapid test) (< 48 ωρών) την ημέρα της επιστροφής τους. Το rapid test επαναλαμβάνεται μετά από 4 ημέρες.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι επί θετικού αποτελέσματος τίθενται υποχρεωτικά σε απομόνωση τουλάχιστον 5 ημερών.
  1. Για την επιστροφή των εργαζόμενων απαιτείται να είναι απύρετοι τουλάχιστον 24 ώρες και να έχουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους την 6η ημέρα από την νόσηση τους.
  2. Για όλες τις περιπτώσεις ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προκειμένου να εκτιμηθεί ο κίνδυνος από την έκθεση είτε αυτή αφορά ενδονοσοκομειακή έκθεση είτε εκτός νοσοκομείου.
  3. Σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται ιχνηλάτηση και διερεύνηση των επαφών.
 • Επισημαίνεται ότι κάθε εργαζόμενος του ΥΓΕΙΑ επί υπόπτων συμπτωμάτων ή επί θετικού εργαστηριακού ελέγχου (ανεξαρτήτως συμπτωμάτων) πρέπει να επικοινωνεί άμεσα με τον Προϊστάμενο Ελέγχου Λοιμώξεων.

Aποκλειστικοί/ες νοσηλευτές/τριες

Οι αποκλειστικοί/ες νοσηλευτές/τριες υποβάλλονται σε rapid test ανά βδομάδα όπως και όταν εναλλάσονται σε άλλο ασθενή.Διαβάστε περισσότερα