HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών για την προάσπιση της υγείας των ασθενών μας. Το σύνολο των διαδικασιών και πρακτικών που εφαρμόζονται στα Νοσοκομεία του Ομίλου, και επιπρόσθετα η διεθνής διαπίστευση του ΥΓΕΙΑ σύμφωνα με το JCI, αναδεικνύει τον πλέον διαφανή τρόπο δέσμευσης μας για τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας των ασθενών μας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που εμφανίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, τα Νοσοκομεία του Ομίλου ανταποκρίθηκαν άμεσα εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να θωρακίσουν τις εγκαταστάσεις τους, προστατεύοντας την υγεία των ασθενών τους αλλά και των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Πολιτείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., εφαρμόζονται τα ακόλουθα προστατευτικά μέτρα

Επιτροπή Λοιμώξεων

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Πολιτείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., εφαρμόζουν όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα με στόχο την ασφάλεια των ασθενών, των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων του Ομίλου.

Για την ασφάλεια όλων

 • Όλα τα τμήματα και οι κλινικές του Νοσοκομείου, λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΔΥ.
 • Λειτουργούν απόλυτα απομονωμένοι χειρουργικοί χώροι που παρέχουν απόλυτη ασφάλεια στα χειρουργικά περιστατικά.
 • Ο Όμιλος, από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενημερώνει διαρκώς, διαδικτυακά, για τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19

Για το επισκεπτήριο ισχύει:

 • Ένας συνοδός ή ένας επισκέπτης ανά ασθενή.
 • Ο συνοδός ή επισκέπτης, για να εισέλθει στο νοσοκομείο πρέπει να είναι ασυμπτωματικός .

 

Φόρμα προεγγραφής

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε το τεστ Covid-19
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα προεγγραφής που θα βρείτε
στο
link.

 

Με ποιον τρόπο διενεργείται το τεστ για τον κορωνοϊό SARS-Cov-2;

Η εμφάνιση της πανδημίας του SARS-CoV-2, θέτει το A-LAB ως Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Ομίλου HHG στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των κρουσμάτων. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες όλων των νοσοκομείων του Ομίλου, το A-LAB προχώρησε άμεσα στην παροχή της μοριακής ανίχνευσης του νέου στελέχους του ιού, της μόνης μεθόδου που προσφέρει ταχύ και αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Όλα τα δείγματα που συλλέγονται στα νοσοκομεία του Ομίλου αντιμετωπίζονται ως δυνητικά μολυσματικά και κατά συνέπεια, καθ’ όλη την πορεία των διαδικασιών, τη συλλογή, συσκευασία, αποθήκευση και μεταφορά τους, εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης της διασποράς. Οι επαγγελματίες που συμμετέχουν σε όλη την πορεία διαχείρισης των δειγμάτων εφαρμόζουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Για τη μεταφορά των κλινικών δειγμάτων προς το εργαστήριο, όταν αυτά πρόκειται να μεταφερθούν εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος, χρησιμοποιείται ειδική τριπλή συσκευασία.

Μεθοδολογία Real Time RT-PCR

Αφού παραληφθούν τα δείγματα από το εργαστήριο, ακολουθεί η διαδικασία απομόνωσης του ιικού RNA και η εφαρμογή αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης με αντίστροφη μεταγραφή για την ενίσχυση 2 διαφορετικών στόχων του ιικού γονιδιώματος του SARS-CoV-2. 

Χρόνος Αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων SARS-CoV-2 με RT-PCR τα λαμβάνετε στο email που έχετε δηλώσει, σε διάστημα από 24 έως 48 ώρες.
Τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνων (rapid test) είναι διαθέσιμα και τα λαμβάνετε στο email που έχετε δηλώσει, 1 ώρα μετά από την λήψη του δείγματος.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το τεστ του κορωνοϊού SARS-Cov-2 εδώ

 

Μέτρα για τους ασθενείς

Κατά την εισαγωγή:

 • Ασθενείς που εισάγονται – νοσηλεύονται στο ΥΓΕΙΑ για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας , υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο για Covid-19 με rapid test.
 • Ασθενείς που εισάγονται για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση υπόκεινται σε έλεγχο με ταχύ αντιγονικό test (Rapid test) την ημέρα του χειρουργείου.

Κατά την νοσηλεία:

Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ελέγχονται με ταχύ αντιγονικό test (Rapid test):

 • Εκτάκτως επί συμπτωμάτων.
 • Προ του χειρουργείου διενεργείται ταχύ αντιγονικό test (Rapid test) το ίδιο πρωί της επέμβασης όπως και επί της σπιρομετρήσεως.

Εξωτερικοί ασθενείς:

 • Ασθενείς που προσέρχονται για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως (Ε.Ι.) δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για Covid-19, εκτός εάν εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
 • Ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε σπιρομέτρηση υποβάλλονται σε έλεγχο Rapid test την ίδια ημέρα.

Εξωτερικοί ασθενείς Μονάδας Ημερήσιας Θεραπείας (ΜΗΘ) ή Κέντρου Ακτιθεραπευτικής Ογκολογίας (ΚΑΟ)

 • Όλοι οι εξωτερικοί ασθενείς (Αιματολογικοί, Ογκολογικοί) που πρόκειται να κάνουν εισαγωγή για θεραπεία στη ΜΗΘ υποβάλλονται σε ταχύ αντιγονικό test (Rapid test).
 • Οι ασυμπτωματικοί ακτινοθεραπευόμενοι ασθενείς υποβάλλονται σε ταχύ αντιγονικό test (Rapid test) εβδομαδιαίως μέχρι το τέλος της θεραπείας τους. Διενεργείται rapid test εκτάκτως επί συμπτωμάτων.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ογκολογικοί, αιματολογικοί, ανοσοκατεσταλμένοι και μεταμοσχευμένοι ασθενείς και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας και ΚΑΟ).
 • Όλοι οι εργαζόμενοι επί θετικού αποτελέσματος τίθενται υποχρεωτικά σε απομόνωση τουλάχιστον 5 ημερών. Για την επιστροφή τους απαιτείται να είναι απύρετοι τουλάχιστον 24 ώρες και να έχουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους την 6η ημέρα από την νόσηση τους. Επιστρέφουν στην εργασία τους φορώντας μάσκα για 5 ημέρες.

Aποκλειστικοί/ες νοσηλευτές/τριες

Οι αποκλειστικοί/ες νοσηλευτές/τριες υποβάλλονται σε rapid test ανά βδομάδα όπως και όταν εναλλάσονται σε άλλο ασθενή.Διαβάστε περισσότερα