HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για θέματα υγείας

Κάθε χρόνο αναπτύσσεται πλάνο ενημέρωσης του κοινού, με αφορμή Παγκόσμιες Ημέρες, Ευρωπαϊκές Εβδομάδες Υγείας ή Μήνες Πρόληψης, διοργανώνουμε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, προσφέροντας ελέγχους υγείας σε συμβολικές τιμές αλλά και στηρίζοντας το όραμα και τη δράση κοινωνικών φορέων και οργανισμών.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού

 • Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων
  Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στήριξε την προσπάθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Σπάνιων Παθήσεων στην ενημερωτική τους εκστρατεία, προβάλλοντας την καμπάνια τους μέσω των websites και των σελίδων Facebook των εταιρειών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Παράλληλα, διανεμήθηκαν και ενημερωτικά έντυπα στα νοσοκομεία.
 • Διεθνής Ημέρα για την Ακοή
  Τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ, καθώς και τα Διαγνωστικά Κέντρα ΥΓΕΙΑNET Αθηνών και Περιστέρι, προσέφεραν δωρεάν ΩΡΛ εξέταση σε παιδιά και ενήλικες. Παράλληλα, δόθηκε σε προνομιακή τιμή η δυνατότητα διενέργειας τυμπανογράμματος (για παιδιά έως 16 ετών) ή ακοογράμματος (για ενήλικες 16 ετών και άνω)
 • Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε οικονομική ενίσχυση στο Πρόγραμμα Προστασίας Κακοποιημένων Γυναικών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ). Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε καμπάνια μέσω Facebook, όπου ζητήθηκε από τους χρήστες να αφήσουν ευχές για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ώστε να δημιουργηθεί μια τεράστια κάρτα, η οποία απεστάλη στο ΕΚΚΑ μαζί με το ποσό που συγκεντρώθηκε. Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων προσέφερε για μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, δύο πακέτα εξετάσεων (ένα πακέτο με γυναικολογικές εξετάσεις και ένα με οδοντιατρικές υπηρεσίες) σε προνομιακές τιμές αφιερωμένα στις γυναίκες και την υγεία τους. Ακόμα, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων προσέφερε σε όλες εκείνες τις γυναίκες που ήθελαν να κάνουν έναν έλεγχο του μαστού, μια δωρεάν επίσκεψη σε ειδικό γιατρό. Τέλος, για τις 8 Μαρτίου, η Διοίκηση του ΥΓΕΙΑ Τιράνων επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για όλες τις γυναίκες που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο. Το πρωί σε όλα τα δωμάτια όπου νοσηλεύονταν γυναίκες, το προσωπικό του Νοσοκομείου έδωσε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο συνοδεύτηκε από μια ευχετήρια κάρτα. Αυτή η χειρονομία προκάλεσε ειλικρινή χαμόγελα και ευγνωμοσύνη από τους ασθενείς.
 • Υγιεινή των Χεριών
  Με στόχο την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των ασθενών, το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ συμμετείχαν για 8η συνεχή χρονιά στην καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Clean Hands Save LIVES» – «Τα καθαρά χέρια σώζουν ζωές». Φέτος, το ΥΓΕΙΑ διοργάνωσε μια επιπλέον καμπάνια με τίτλο «Ρωτήστε μας για την υγιεινή των χεριών», στοχεύοντας στην περαιτέρω ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των ασθενών και των επισκεπτών του Νοσοκομείου. Εξειδικευμένες ομάδες ιατρών και νοσηλευτών και από τα δυο νοσοκομεία διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και δείγματα αντισηπτικών, ενώ στο ΥΓΕΙΑ ενημερωτικά έντυπα διανέμονταν σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ο Ιπποκράτης ο Ιπποπόταμος ανέλαβε να ενημερώσει τους μικρούς ασθενείς για τη σημασία της υγιεινής των χεριών
 • Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος
  Τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ και τα Διαγνωστικά Κέντρα ΥΓΕΙΑNET Αθηνών και Περιστέρι του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν στην Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, παρέχοντας μια δωρεάν δερματολογική εξέταση των ύποπτων σπίλων. Παράλληλα, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση μελανώματος, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και τα Διαγνωστικά Κέντρα ΥΓΕΙΑNET Αθηνών και Περιστέρι παρείχαν εξειδικευμένες εξετάσεις (χαρτογράφηση σπίλων και δερματοσκόπηση) σε προνομιακή τιμή.
 • Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ γιόρτασε μαζί με όλες τις μητέρες και προσέφερε έναν έλεγχο αναιμίας σε προνομιακή τιμή. O έλεγχος περιλάμβανε γενική αίματος, σίδηρο, φερριτίνη, TSH και παθολογική εκτίμηση και διενεργήθηκε στα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, καθώς και τα Διαγνωστικά Κέντρα ΥΓΕΙΑNET Αθηνών και Περιστέρι.
 • Παγκόσμια Ημέρα Νυχτερινής Ενούρησης
  Το Ιατρείο Διαταραχών Ούρησης Παίδων – Εφήβων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ προσέφερε σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, έναν έλεγχο διερεύνησης νυχτερινής ενούρησης σε προνομιακή τιμή. Ο έλεγχος περιλάβανε κλινική εξέταση από εξειδικευμένο παιδοουρολόγο, καθώς και υπερηχογράφημα νεφρών & ουροδόχου κύστεως
 • Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, το ΛΗΤΩ, θέλοντας να στηρίξει όσες γυναίκες έχουν πραγματοποιήσει εξωσωματική γονιμοποίηση στη Μονάδα Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΜΑΝΙ), προσέφερε στις 5 πρώτες που θα επικοινωνούσαν με τη Μονάδα μία δωρεάν αναβάθμιση θέσης νοσηλείας. Η προβολή έγινε με ανάρτηση δημοσίευσης στη σελίδα Facebook ΛΗΤΩ και ΜΑΝΙ, αλλά και με την ανάρτηση ανακοίνωσης στην αρχική σελίδα του site του ΛΗΤΩ. Επιπλέον, στάλθηκε ενημέρωση με τη μορφή newsletter στους συνεργάτες ιατρούς.
 • Παγκόσμια Ημέρα Yoga
  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Yoga, στις 22/6 πραγματοποιήθηκε στο ΛΗΤΩ ανοικτό μάθημα yoga εγκύων στην Αίθουσα Διαλέξεων «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος». Η προβολή έγινε με την ανάρτηση ανακοίνωσης στην αρχική σελίδα του site και στη σελίδα Facebook. Επιπλέον, στάλθηκε ενημέρωση με τη μορφή newsletter στους συνεργάτες ιατρούς.
 • Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ για ακόμη μία χρόνια στήριξε τη δράση του ΚΕΘΕΑ, με σκοπό να διαδώσει το μήνυμα ενάντια στο στίγμα και τον αποκλεισμό, χαρίζοντας ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα μακριά από κάθε εξάρτηση. Στο πλαίσιο αυτό, εθελοντές του ΚΕΘΕΑ διένειμαν ενημερωτικό υλικό στα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ.
 • Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
  Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως την θεραπεία και κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση των καρδιαγγειακών παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν από την εμβρυϊκή έως και την ενήλικη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς παρέχοντας έναν καρδιολογικό έλεγχο σε προνομιακή τιμή. Ο έλεγχος εκτός από αιματολογικές εξετάσεις περιελάβανε και κλινική εκτίμηση από Παθολόγο και Καρδιολόγο. Παράλληλα, για τον εορτασμό της ημέρας, τόσο στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ όσο και στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ τοποθετήθηκαν στις εισόδους των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ ειδικά stand όπου διανεμήθηκε στο κοινό ενημερωτικό έντυπο και anti-stress ball σε σχήμα καρδιάς.
 • Εβδομάδα Πρόληψης & Έγκαιρης Διάγνωσης της Νόσου Αλτσχάιμερ
  Το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων του Εγκέφαλου & Ιατρείο Μνήμης ΥΓΕΙΑ, προσέφερε από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου,  Δωρεάν τεστ μνήμης και οδηγίες για στρατηγικές πρόληψης, σε άτομα άνω των 60 ετών, χωρίς διάγνωση Άνοιας.  Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  το πρωτοποριακό πρόγραμμα ενίσχυσης νοητικών λειτουργιών SOCIABLE.
 • Μήνας ευαισθητοποίησης Καρκίνου του Μαστού
  Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ γιόρτασε για μια ακόμα χρόνια το Μήνα ευαισθητοποίησης Καρκίνου του Μαστού. Το μήνυμα της φετινής καμπάνιας ενημέρωσης ήταν «Κάντε την πρόληψη στάση ζωής». Στο πλαίσιο αυτό παρείχε έναν Γενετικό έλεγχο γονιδίων που σχετίζονται με τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και τον ωοθηκών, σε προνομιακή τιμή. Όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό φόρεσε για το μήνα Οκτώβριο ροζ γάντια, και κονκάρδα, με το μήνυμα της καμπάνιας. Παράλληλα αναρτήθηκαν ενημερωτικά ιατρικά κείμενα και βίντεο ιατρών  για τον καρκίνο του μαστού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Νοσοκομείων, καθώς και ενημερωτικές αφίσες στις εισόδους των νοσοκομείων και των Διαγνωστικών Κέντρων του Ομίλου.
 • Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού
  Το ΜΗΤΕΡΑ, το Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τα Βρέφη», τίμησε την εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1 – 7 Νοεμβρίου, μια σειρά δράσεων που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προάσπιση και προαγωγή του Μητρικού θηλασμού.  Σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, διανεμήθηκε ειδική κονκάρδα, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της φετινής καμπάνιας «ΜΑΖΙ στηρίζουμε το Μητρικό θηλασμό». Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (1-7/11), τοποθετήθηκε ειδικό Banner στην είσοδο του ΜΗΤΕΡΑ, όπου οι εξειδικευμένες Μαίες της ομάδας Μητρικού θηλασμού, διένειμαν ενημερωτικό υλικό σε όλους τους περαστικούς. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις Μαίες και να λύσουν κάθε τους απορία σχετικά με το θηλασμό. Παράλληλα, διαδικτυακά το ΜΗΤΕΡΑ, ανέλαβε να ενημερώσει το κοινό με τη δημιουργία 10  ολιγόλεπτων βίντεο που περιέγραφαν τα 10 βήματα για έναν επιτυχή μητρικό θηλασμό, όπως αυτά ορίζονται από την Unicef και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
 • Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
  Τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, παρείχαν σε όλους τους ενδιαφερόμενους μια δωρεάν εξέταση  γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης & μια κλινική εξέταση από  Ενδοκρινολόγο.
 • Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ
  Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας γιορτάζεται στις 15 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού, τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ παρείχαν δωρεάν σπιρομέτρηση & ιατρική εξέταση από Πνευμονολόγο.
 • Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης
  Τα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας οστεοπόρωσης, προσέφεραν  έναν έλεγχο οστεοπόρωσης  σε προνομιακή τιμή καθώς και μια δωρεάν ρευματολογική εκτίμηση.
 • Υποστήριξη στο Συνέδριο Γυναικών «Fierce Flourishing» με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας
  Στις 4 Μαρτίου 2017, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Συνεδρίου Γυναικών «Fierce Flourishing», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, από το Ίδρυμα «Jeta e Re» και MOPS Αλβανία (μητέρες των νηπίων). Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμμετοχή 234 γυναικών, χήρες και ανύπαντρες μητέρες, κυρίως από μη προνομιούχες ομάδες. Στο Συνέδριο μίλησαν Αλβανοί και διεθνείς προσκεκλημένοι, οι οποίοι έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες σε ζητήματα όπως η διατήρηση ενός υγιούς γάμου και μιας υγιούς οικογένειας, η ανατροφή των παιδιών και ειδικά στις μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά. Παράλληλα, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων προσέφερε σε 15 συμμετέχουσες δωρεάν κουπόνια μαστογραφίας και σε 10 γυναίκες που ανήκαν σε μη προνομιούχες ομάδες, κάλυψε τα τέλη διαμονής τους.

Ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων μερών της κοινωνίας, οι γιατροί του Ομίλου  ΥΓΕΙΑ οργανώνουν συνέδρια και ημερίδες, με στόχο την μεγαλύτερη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση του κοινού αλλά και της ιατρικής κοινότητας για θέματα που αφορούν πρόληψη υγείας, εξελίξεις στους τομείς θεραπείας και τεχνολογίας κ.α. Τα συνέδρια/ημερίδες που οργανώνονται από τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ είναι με ελεύθερη συμμετοχή.
Επιπλέον, κάθε χρόνο, τα νοσοκομεία του Ομίλου εκδίδουν  το Ετήσιο Επιστημονικό Πρόγραμμα, στο οποίο αναγράφονται όλες οι ομιλίες, παρουσιάσεις, ημερίδες που θα γίνουν στη διάρκεια του χρόνου από τους ιατρούς του Ομίλου ή/και προσκεκλημένους Έλληνες και Ξένους Ομιλητές.