HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Πρόγραμμα Κοινωνικής συνεισφοράς

Υποστηρίζουμε την υγεία των Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων

Στηρίζουμε τα Παιδιά που έχουν την ΦΛΟΓΑ μέσα τους 

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει αγκαλιάσει εδώ και αρκετά χρόνια τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας, οικονομική στήριξη και πάνω απ’ όλα αγάπη. Τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ, κάνουν τα τελευταία χρόνια δωρεάν ακτινοβολίες, χειρουργικές επεμβάσεις, γ-knife θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις υψηλής ευκρίνειας στο ΥΓΕΙΑ. Επίσης, το ΥΓΕΙΑ προσφέρει από την πώληση κάθε μπουκαλιού “ΥΓΕΙΑ”, 1 ευρώ στη ΦΛΟΓΑ. Τα μπουκάλια διατίθενται από το κατάστημα Flocafe που λειτουργεί μέσα στο ΥΓΕΙΑ.

Το ΑΛΦΑLAB παρέχει ειδικές τιμές στους ασθενείς της ΦΛΟΓΑΣ, ενώ η Y-LOGIMED στηρίζει τον Σύλλογο προσφέροντας μια σειρά από αναλώσιμα υγειονομικά υλικά (γάντια μιας χρήσης σε διάφορα μεγέθη, μάσκες χειρουργείου, συσκευές ορού, μάσκες οξυγόνου, γάζες κ.ά.) και καλύπτοντας τις προκύπτουσες ανάγκες του προσωπικού του Συλλόγου για την ιατρική φροντίδα των παιδιών. Στον χώρο του ΜΗΤΕΡΑ υπάρχει κυτίο συλλογής χρημάτων μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί να στηρίξει οικονομικά το έργο της ΦΛΟΓΑΣ.

Κοντά στο «Εργαστήρι»

Το ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της ευρύτερης στήριξης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι», ανέλαβε να χειρουργήσει δωρεάν δύο παιδιά, τα οποία υποστηρίζονται από τις δομές του συλλόγου. Επίσης, το ΥΓΕΙΑ ξεκίνησε συνεργασία με το «Το Εργαστήρι» για την προμήθεια αρτοσκευασμάτων που φτιάχνονται από τους απασχολούμενους νέους του συλλόγου και διατίθενται σε κοινόχρηστους χώρους του Νοσοκομείου.  Το ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της ευρύτερης στήριξης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι», ανέλαβε να χειρουργήσει δωρεάν νεαρή κοπέλα με γυναικολογικό πρόβλημα, η οποία υποστηρίζονται από τις δομές του συλλόγου.

Στηρίζουμε τις ΜΚΟ

Συνεχής είναι η στήριξη του Ομίλου Υγεία μέσα από τα νοσοκομεία του,με παροχή ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η «Praksis» (δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά και είδη ένδυσης σε παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης Προσφύγων –Relocation- της Ευρωπαϊκής Ένωσης), το Σωματείο «Φίλοι του Παιδιού» , «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης »

Κέντρο στήριξης οικογένειες ΚΕ.Σ.Ο.

Το ΜΗΤΕΡΑ ξεκίνησε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας ‘’ΚΕ.Σ.Ο’’ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την παροχή πέντε δωρεάν τοκετών σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και υποστηρίζονται από τον σύλλογο.

Εκσυγχρονισμός θαλάμου νοσηλείας

Με γνώμονα τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλές περιβάλλον, το ΜΗΤΕΡΑ προχώρησε στην ανακαίνιση ενός θαλάμου νοσηλείας παίδων στη Κλινική μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από  αίτημα του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.

Η πιο καλή μας Praksis

Από το 2014, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι αρωγός στο έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια, στα παιδιά και τους εξυπηρετούμενους της οργάνωσης. Στις δράσεις αυτές είχε τη στήριξη των εταιρειών του Ομίλου MIG, αλλά και συνεργατών του Ομίλου. 

To 2015, 2016 και το 2017, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνέχισε τη στήριξη στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis, προσφέροντας κούτες με είδη ένδυσης για τις ανάγκες των παιδιών που εξυπηρετούνται στον ξενώνα του, δωρεάν εξετάσεις, καθώς και προμήθεια ειδών ένδυσης/υπόδησης σε παιδιά του φορέα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης Προσφύγων (Relocation) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» 

Μια ιδιαίτερη μορφή ανάπτυξης κοινωνικού κεφαλαίου έχει υιοθετηθεί εδώ και 3 χρόνια από το ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοινωνικής οικονομίας, που στοχεύει πρωταρχικά στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού και την επανένταξη κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων στην κοινωνία. Παράλληλα, στοχεύει στην ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού που γίνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» και τον κοινωνικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης «KΛIMAΞ plus». Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας και λειτουργεί ως φορέας ανάπτυξης του ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου. Με παρέμβαση στους τομείς υγείας, πρόνοιας, απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης, αποσκοπεί στην κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων και ομάδων κοινωνικά αποκλεισμένων. Με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, η Οργάνωση διαχειρίζεται το χαρτί που παραλαμβάνει μέχρι τον τελικό αποδέκτη, που είναι η χαρτοβιομηχανία, η οποία και αγοράζει το χαρτί. Τα έσοδα από τη μεταπώληση του χαρτιού, καθώς και από χορηγίες για την κάλυψη εξόδων του προγράμματος, βοηθούν στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας για κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα που μπαίνουν στο πρόγραμμα, καθώς και για τη στήριξη του Κέντρου Ημέρας και του Οίκου Αστέγων της Οργάνωσης που φιλοξενεί αρκετούς ενοίκους.

Σύλλογος η Καρδιά του Παιδιού:

Έμπρακτη είναι η στήριξη του ΜΗΤΕΡΑ στο σύλλογο η Καρδιά του Παιδιού έχοντας ξεκινήσει συνεργασία με τον σύλλογο για 50% έκπτωση σε εξετάσεις και χειρουργικές πράξεις σε παιδιά που  εξυπηρετούνται από τον σύλλογο.

Υποσιτισμός παιδιών

Καθώς τα τελευταία χρόνια, τα φαινόμενα υποσιτισμού στα δημόσια σχολεία αυξάνονται διαρκώς και τα περιστατικά ζάλης και λιποθυμιών μαθητών πολλαπλασιάζονται, σύμφωνα με τις αναφορές που γίνονται στο αρμόδιο υπουργείο, ο Όμιλος Υγείας συμμετείχε -για 5η συνεχόμενη χρονιά- στη διανομή μερίδων (60 μερίδες κάθε ημέρα σάντουιτς και γάλα ή γιαούρτι) σε μαθητές με οικονομική δυσχέρεια, στο Δημοτικό Σχολείο Βοτανικού, σε συνεργασία με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ και MIG. 

Αγαθά και ιατρική βοήθεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Το ΥΓΕΙΑ Τιράνων, συνεχίζοντας την αποστολή του σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fundjave Ndryshe, αποφάσισε να βρεθεί κοντά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη -και όχι μόνο 22 προσφέροντας ιατρικές εξετάσεις από το ιατρικό προσωπικό του. Έτσι, στις 11 Φεβρουαρίου, διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μαζί με ιατρικό προσωπικό επισκέφθηκαν στην πόλη του Δυρραχίου τρεις οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Σε αυτές τις οικογένειες το Νοσοκομείο προσέφερε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και τρόφιμα, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις και ψυγεία).

Πρόγραμμα «Djepi i Engjejve»

Έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων προσέφερε στη μνήμη του εκλιπόντος ιδρυτή του Ομίλου Marfin, Ανδρέα Βγενόπουλου, βοήθεια σε ιατρικό εξοπλισμό, εξοπλισμό γραφείου και τρόφιμα αξίας 1.000 ευρώ για τα εγκαταλελειμμένα νεογνά που φροντίζει ο Οργανισμός «Το πρόγραμμα Djepi i Engjëjve»

Κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS Αλβανίας

Το ΥΓΕΙΑ Τιράνων ήταν και είναι ένα από τα λίγα ιδρύματα στην Αλβανία που έχουν συνάψει συμβάσεις με ιδρύματα ή σωματεία που φροντίζουν ορφανά ή εγκαταλελειμμένα παιδιά -μεταξύ αυτών και τα Παιδικά Χωριά SOS Αλβανίας, στο οποίο το ΥΓΕΙΑ Τιράνων προσφέρει συστηματικά ιατρική φροντίδα στα παιδιά που ζουν εκεί. Επιπλέον, το διοικητικό προσωπικό του ΥΓΕΙΑ Τιράνων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των εκπροσώπων των Παιδικών Χωριών και ανέλαβε τις δαπάνες για χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή) που χρειάστηκε ένα από τα παιδιά. Η επέμβαση διεξήχθη στις 18 Απριλίου με απόλυτη επιτυχία από ομάδα ΩΡΛ χειρουργών του ΥΓΕΙΑ Τιράνων και τώρα το κοριτσάκι είναι απολύτως υγιές!

Ίδρυμα «Σύνδρομο Down Albania»

Στις 25 Απριλίου 2017, η Διευθύνουσα Σύμβουλους του ΥΓΕΙΑ Τιράνων, κ. Μαρία Δρίβα, υπέγραψε παρουσία του εκπροσώπου του Ιδρύματος για το Σύνδρομο Down – Albania, κ. Εμανουέλα Πελκόκα-Ζαΐμη, την ανανέωση για δύο χρόνια του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Για ακόμη μία φορά το ΥΓΕΙΑ Τιράνων επιβεβαιώνει τη συνεχή υποστήριξη που παρέχει στις κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου Συνεργασίας, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων θα συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά – μέλη του ιδρύματος δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και 30% έκπτωση για όλες τις άλλες ιατρικές υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν.

Άμεση επέμβαση από το ΥΓΕΙΑ Τιράνων

Τον Ιανουάριο του 2017, το ΥΓΕΙΑ Τιράνων ενημερώθηκε από το προσωπικό που φροντίζει τα ορφανά παιδιά που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS, για την εννιάχρονη Anjeza, παιδί με αυτισμό, που αντιμετώπιζε ωτορινολαρυγγικά προβλήματα. Την υπόθεση ανέλαβαν οι ιατροί του ΥΓΕΙΑ Τιράνων, οι οποίοι προχώρησαν σε μια ειδική χειρουργική επέμβαση, η οποία λέγεται αδενο-αμυγδαλεκτομή. Τόσο η επέμβαση όσο και η νοσηλεία του μικρού κοριτσιού καλύφθηκαν από το Νοσοκομείο και το περιστατικό καλύφθηκε επιτυχώς από την ιατρική ομάδα του ΩΡΛ Τμήματος του ΥΓΕΙΑ Τιράνων.

Δωρεά εμβολίων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, ανταποκρινόμενο σε αίτημα της διεύθυνσης των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας, προχώρησε στη δωρεά ποσότητας εμβολίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό των παιδιών που συμβιώνουν με τις μητέρες τους.

Φροντίδα και αγάπη για τα παιδιά

Ο Ιπποκράτης ως οικοδεσπότης του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ υποδέχτηκε στο σαλόνι της Παιδιατρικής Κλινικής τη συγγραφέα κ. Τσάνταλη, η οποία διηγήθηκε στα νοσηλευόμενα παιδιά, την ιστορία της για το «Σοφάκι και το ντο», ένα απολαυστικό παραμύθι με ένα μικρό κορίτσι, το Σοφάκι, που μαθαίνει την αξία της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς από τον Ντο το Νεραϊδόσκυλο!

Επιπλέον, εντός του 2017:

  • Συνεχίστηκε η υποστήριξη στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
  • Προσφέρθηκε το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για test-pap (και ανάλυση) στην «Ανοιχτή Αγκαλιά» για τις εξορμήσεις που προγραμματίζει σε ακριτικά νησιά. 
  • Προσφέρθηκε οικονομική στήριξη (για 6η συνεχόμενη χρονιά) στην οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνουν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής.
  • Υποστηρίχθηκε το περιοδικό δρόμου Σχεδία (ετήσια συνδρομή).

 

Στηρίζουμε τον Αθλητισμό και τα οφέλη του, για και την καλή υγεία όλων μας

Παραολυμπιονίκες: Οι πρωταθλητές της καρδιάς μας

Πιστός στο πνεύμα των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και με σκοπό να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έγινε υπερήφανος χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας που έλαβε μέρος στους Αγώνες που διοργανώθηκαν στο Λονδίνο το 2012.

Κατά το 2017 συνεχίστηκε από τα Νοσοκομεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ η στήριξη των Παραολυμπιονικών μας με ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις στην ομάδα των αθλητών που μας έχουν κάνει περήφανους τα τελευταία χρόνια με τις επιδόσεις, τη δύναμη και τις επιτυχίες της. Συγκεκριμένα τους προηγούμενους μήνες υποστηρίξαμε την προετοιμασία για την συμμετοχή και την συμμετοχή σε παγκόσμια πρωταθλήματα σε δυο αθλητές της ομοσπονδίας. Επιπλέον ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε δωρεάν νοσηλεία σε αθλητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση εσωτερικής οστεσύνθεσης και αποκατάστασης περιφερικής ρήξης τένοντα.

Διαβάστε περισσότερα…

Τα ασθενοφόρα μας συνεισφέρουν σε αθλητικές διοργανώσεις

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα για συμμετοχή και έδωσε το παρών στις αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου με την ονομασία «Ευριπίδεια 2017», καθώς και στον  40ο  αγώνα δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, με το ασθενοφόρο του πλήρως επανδρωμένο με νοσηλευτή και γιατρό. Επίσης, ασθενοφόρο πλήρως επανδρωμένο με νοσηλευτή και γιατρό κάλυψε τις αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου Zen Martial Αrts που πραγματοποιήθηκαν στο Ζηρίνειο Κηφισιάς, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών.

Επιπλέον, το ΜΗΤΕΡΑ συμμετείχε στον Αγώνα Ιππασίας ΕΙΟ Grand Prix 2017 με κάλυψη ασθενοφόρου για τις ανάγκες των αγωνιζόμενων. Το ΕΙΟ Grand Prix διοργάνωσε ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις εγκαταστάσεις του στον Παράδεισο Αμαρουσίου και αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή για τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο.

Safe Water Sports

O Όμιλος ΥΓΕΙΑ αγκαλιάζει φορείς που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα ασφάλειας και υγείας και στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό, με μια σειρά δράσεων στηρίζει έμπρακτα το μη κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, που στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων, καθώς και την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στη χώρα μας. Αυτό το καλοκαίρι, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στήριξε την προσπάθεια της Safe Water Sports να σηματοδοτήσει τις παραλίες Αγ. Νικολάου στο Λαγονήσι, Αλυκές στην Ανάβυσσο αλλά και την παραλία της Παλαιάς Φωκαίας, τοποθετώντας ενημερωτικές ταμπέλες με τους κανόνες ασφαλείας για τις καλοκαιρινές θαλάσσιες δραστηριότητές. Στηρίζουμε πάντα την ασφάλεια και την υγεία σε όλες τις επιλογές μας.

O Όμιλος ΥΓΕΙΑ υποστηρικτής του LG AegeanBall Festival 2017

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έγινε χορηγός του 2ου LG AegeanBall Festival, δίνοντας το παρών από 28 Ιουνίου έως 2 Ιούλιου 2017 στη Σύρο, με ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο με συνοδεία εξειδικευμένου πληρώματος, το οποίο παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους αθλητές του κορυφαίου 3×3 Τουρνουά της Ελλάδος. Το AegeanBall Festival γεννήθηκε ως ιδέα από τον διεθνή μπασκετμπολίστα, Γιώργο Πρίντεζη, και έγινε πραγματικότητα τον Ιούλιο του 2016. Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή είναι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

32ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Μπρίντιζι – Κέρκυρα 7-9 Ιουνίου 2017

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ στηρίζουμε τον αθλητισμό προωθώντας τα οφέλη της άθλησης στην προάσπιση της υγείας! Έτσι, το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ έδωσε το παρών στον 32ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Μπρίντιζι – Κέρκυρα 2017. Στον αγώνα συμμετείχαν 130 σκάφη και περισσότεροι από 1.000 αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σπύρος Σγούρος (φωτό δεξιά), Δ/ντής Παιδονευροχειρουργικής Κλινικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών.

Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: έκανε… παιχνίδι στις Ακαδημίες Γιαννάκης

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ έγινε χορηγός στις Ακαδημίες «Γιαννάκης» την καλοκαιρινή περίοδο σε Αθήνα και Χαλκιδική. Στις ακαδημίες συμμετείχαν παιδιά 7-17 ετών με σκοπό να μάθουν, να συναγωνιστούν και να παίξουν μπάσκετ. Στο πλαίσιο των δυο αγωνιστικών περιόδων στην Αθήνα, ιατροί του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ενημέρωσαν τα παιδιά για θέματα υγείας. Συγκεκριμένα η κ. Άννα Παπαγεωργίου, PhD, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης της Κλινικής Παιδιατρικής & Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ενημέρωσε τα παιδιά για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και την καθιέρωση υγιεινών προτύπων, που εξασφαλίζει το σύνολο των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του. Παράλληλα, ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Παιδίατρος, Αναπληρωτής Διευθυντής Κλινικής Παιδιατρικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ενημέρωσε τους μικρούς αθλητές για τους μύθους και τις αλήθειες στα συμπληρώματα διατροφής στους εφήβους. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ιπποκράτη, τον ιπποπόταμο μασκότ του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ο οποίος έπαιξε με μικρούς και μεγάλους, προσέφερε δώρα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Στηρίζουμε τις ανθρώπινες προσπάθειες

Με υπερηφάνεια στηρίζουμε ενεργά τις ανθρώπινες προσπάθειές που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε καθημερινά να παλεύουμε για μία καλύτερη ζωή. Προχωρήσαμε στην στήριξη με την προμήθεια ενός ποδηλάτου για τον  Γεράσιμο Κορδάτο ενός αθλητή που αγωνίζεται καθημερινά γεμάτος δύναμη και έμπνευση για τον αθλητισμό. 

Στηρίζουμε την Παιδεία

Υποτροφία στη μνήμη ιατρού του ΥΓΕΙΑ

Τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος ιατρού, γενικού χειρουργού Παναγιώτη Σακελλαριάδη, το ΥΓΕΙΑ προκηρύσσει κάθε χρόνο από το 2014 παροχή χρηματικού επάθλου (υποτροφίας) μικτού ποσού 10.000 ευρώ σε αριστούχο απόφοιτο οποιασδήποτε εκ των ιατρικών σχολών ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ) της ελληνικής επικρατείας, ο οποίος συνεχίζει ή επιθυμεί να συνεχίσει την εκπαίδευσή του για την απόκτηση ειδικότητας ή και τις σπουδές του για την απόκτηση μεταπτυχιακού ή και διδακτορικού διπλώματος στην ιατρική επιστήμη, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί. Το 2017, το βραβείο δόθηκε στον αριστούχο απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχαήλ Γεωργίου, επιβραβεύοντας έτσι την προσήλωσή του στην Ιατρική.

Υποστήριξη της πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών για παιδιά

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ήταν ασημένιος υποστηρικτής στην εκδήλωση TEDxKids@Ilissos, συμμετέχοντας ως Ογκολογικό Κέντρο Παίδων & Εφήβων και Ιατρείο Νι.Κα., που ενημέρωνε τους συμμετέχοντες για κάποια ταξίδια αλλιώτικα από τα άλλα… και για παιδιά που αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για τη ζωή τους και τελικά κατάφεραν να συνεχίσουν το δικό τους ταξίδι! Το TEDxKids@Ilissos είναι η πρώτη ελληνική TEDxKids μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία για παιδιά που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην Αθήνα. Αποτελεί μια δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά (η ηλικία των μικρών θα πρέπει να είναι 6 έως 12 ετών). Το φετινό event είχε ως θέμα τα «Τρισδιάστατα ταξίδια» και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ Academy.

Δωρεά εξοπλισμού στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου

Σε συνέχεια αιτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το ΥΓΕΙΑ προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού χρήσιμου για τη λειτουργεία ενός εργαστηρίου φυσικοθεραπείας. Η δωρεά του εξοπλισμού θα συμβάλει στην άρτια κατάρτιση των μαθητών και θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τομέα της φυσικοθεραπείας.

Δωρεά στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Το ΜΗΤΕΡΑ έδειξε την έμπρακτη υποστήριξη του στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου προσφέροντας ένα εκπαιδευτικό πρόπλασμα για τις ανάγκες της ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών στις Κλινικές του Ομίλου

Ο Όμιλος Υγεία προσφέρει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας τη δυνατότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων, που στόχο έχουν την εκπαίδευση των μελλοντικών επιστημόνων και μηχανικών φέρνοντάς τους πιο κοντά στο αντικείμενο των σπουδών τους. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του 2017 πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκπαιδευτικές επισκέψεις:

  • Στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ξεναγήθηκαν 30 μαθητές από το Αμερικανικό Λύκειο Ελλάδος, 17 μαθητές από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και 15 μαθητές από τον εκπαιδευτικό Όμιλο Ώθηση. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε χώρους του Νοσοκομείου, όπως τα εξωτερικά Ιατρεία, το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, τα κεντρικά εργαστήρια, το τμήμα Gamma Knife, αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες και μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.
  • Τα απεικονιστικά τμήματα του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ επισκέφτηκαν 15 φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους των Τμημάτων και τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν από κοντά εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας και μάλιστα σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας.
  • Ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και είδε από κοντά τον ιατρικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας -και μάλιστα σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας. Τους φοιτητές συνόδευσε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου, Μάριος Αναγνωστάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το ΥΓΕΙΑ, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους επισκέψεις είναι εξαιρετικά σημαντικές, προκειμένου οι μελλοντικοί επιστήμονες και μηχανικοί να γνωρίζουν πραγματικά το αντικείμενο των σπουδών τους, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που τους ανοίγονται και να έρχονται σε επαφή με τον «πραγματικό κόσμο», που δυστυχώς μέσα στο αμφιθέατρο δύσκολα μπορούν να εννοήσουν.
  • Στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ξεναγήθηκαν 30 μαθητές από την Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε χώρους του Νοσοκομείου, όπως τα εξωτερικά Ιατρεία, το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, τα Κεντρικά Εργαστήρια, το Τμήμα Gamma Knife, αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες και μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.
  • Στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ξεναγήθηκαν 25 μαθητές από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε χώρους του Νοσοκομείου, όπως τα εξωτερικά Ιατρεία, το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, τα κεντρικά εργαστήρια, το τμήμα Gamma Knife, αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες και μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.