HHG
HYGEIA Hospital
METROPOLITAN HOSPITAL
ΜΗΤΕΡΑ
METROPOLITAN GENERAL
ΛΗΤΩ Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο
Creta InterClinic – Ιδιωτική Κλινική | Διαγνωστικό Κέντρο
Apollonion
aretaeio
Healthspot
Homecare
PLATON DIAGNOSIS
IVF
AlfaLab | Kέντρο Μοριακής Βιολογίας & Κυτταρογενετικής
CITYHOSPITAL
Digital Clinic
HEAL
Business Care
Y-Logimed Α.Ε.

Το Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου Gamma Knife είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην Ελλάδα με το πλέον εξελιγμένο μηχάνημα Gamma Knife Perfexion

To Tμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου Gamma Knife ξεκίνησε να λειτουργεί το 2004 και μαζί με το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΚΑΟ)  αποτελούν Κέντρο Αναφοράς για την κατασκευάστρια εταιρία του Gamma Knife, Elekta.

Έχει πραγματοποιήσει πρωτοποριακές διεθνώς μελέτες στην ακτινοφυσική και στην αντιμετώπιση κακοηθών νόσων του εγκεφάλου, ενώ το 2010 φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία το 15ο Διεθνές Συνέδριο της Gamma Knife Society. Το 2014 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την πρώτη γ-knife θεραπεία ασθενούς στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Τη δεκαετία αυτή, πραγματοποιήθηκαν 2.000 θεραπείες για παθήσεις του εγκεφάλου, κρανίου ή αυχένα στο Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου Gamma Knife του ΥΓΕΙΑ, με το ποσοστό επιτυχίας για τις περισσότερες διαγνώσεις να είναι μεγαλύτερο από 95%.

Η γ-knife ακτινοχειρουργική θεραπεία θεωρείται η μεγαλύτερη τεχνικά καινοτομία στη νευροχειρουργική τα τελευταία 20 χρόνια, επιτρέποντας σε περίπου 1 εκατομμύριο ασθενείς παγκοσμίως να έχουν επαρκή έλεγχο της νόσου τους χωρίς την ταλαιπωρία και το ρίσκο μιας ανοικτής χειρουργικής επέμβασης. Η εμπειρία του Νευροχειρουργού, του Ακτινοθεραπευτή-Ογκολόγου και Ακτινοφυσικού συνενώνονται προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα θεραπείας, δομημένο ακριβώς στα μέτρα του κάθε ασθενούς.

Η ανελλιπής παρακολούθηση και η αξιολόγηση των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία Gamma Knife, επιβεβαίωσαν ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95% για τις περισσότερες καλοήθεις βλάβες και ένα σημαντικό ποσοστό βελτίωσης για τις πλέον επιθετικές παθήσεις, καθιστώντας την ακτινοχειρουργική με Gamma Knife την πλέον κατάλληλη μέθοδο θεραπείας, αντικαθιστώντας πολλές φορές την κλασσική χειρουργική ή όταν άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις έχουν αποτύχει.

 

 

Leksell Gamma Knife Perfexion: το πλέον σύγχρονο εργαλείο Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου παγκοσμίως

Τι είναι:
Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ακτινοχειρουργικό μηχάνημα που ελέγχεται από προγραμματισμένο υπολογιστή και καταστρέφει τρισδιάστατους στόχους, σε πολύ συντομότερους χρόνους σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες. Αποτελεί το νέο σύστημα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου της Εταιρίας ELEKTA και είναι η τελευταία και πιο εξελιγμένη λύση για την αποφυγή χειρουργικής θεραπείας των περισσότερων νοσημάτων κεφαλής και τραχήλου. Εντελώς αυτοματοποιημένο, έχει την ικανότητα να θεραπεύει ασθενείς, για παράδειγμα εκείνους με πολλαπλές εγκεφαλικές μεταστάσεις, σε πολύ συντομότερους χρόνους σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες:

 • Ο διευρυμένος όγκος θεραπείας επιτρέπει θεραπεία σε όλη την κρανιακή περιοχή
 • Ειδικά σχεδιασμένο για θεραπείες στο λαιμό.
 • Δυναμικός σχεδιασμός θεραπείας με τη χρήση του Leksell GammaPlan® PFX
 • Προστασία από ακτινοβολία έως 100 φορές περισσότερο από άλλα είδη τεχνολογίας.
 • Το σύστημα είναι μέχρι και 10 φορές ακριβέστερο και 100 φορές ασφαλέστερο από άλλες ανταγωνιστικές τεχνικές. 

Δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για την αντιμετώπιση βλαβών που βρίσκονται καθ’ όλη την έκταση του εγκεφάλου με μία μόνο θεραπεία, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται απόλυτη ανακούφιση για τον ασθενή

Θεραπεύει βλάβες βαθιά μέσα στον εγκέφαλο και είναι σχεδιασμένο για θεραπείες όγκων στη βάση του κρανίου, της κεφαλής και του τραχήλου με ποσοστό επιτυχίας 95% και άνω για τις περισσότερες διαγνώσεις.

Το Leksell Gamma Knife Perfection προσφέρει βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με παλαιότερα ή σύγχρονα ανταγωνιστικά συστήματα:

Τι θεραπεύει το Gamma Knife

Πλεονεκτήματα 

 • Εξαιρετική ακρίβεια & υψηλή αποτελεσματικότητα. 
 • Ειδικός σχεδιασμός του συστήματος ώστε το εύρος της θεραπευτικής χρήσης του, να επεκτείνεται εκτός από τον εγκέφαλο και στον αυχένα και τη βάση του κρανίου. 
 • Πλήρης αυτοματισμός λειτουργίας πιέζοντας ένα και μόνο πλήκτρο, κάτι που σημαίνει σημαντική οικονομία χρόνου, δηλαδή δραστική μείωση της διάρκειας της θεραπείας. 
 • Λιγότερη διασπορά ακτινοβολίας στα υπόλοιπα σημεία του σώματος. 
 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταστάσεων σε μία μόνο συνεδρία, χωρίς γενική αναισθησία και με ελάχιστες επιπλοκές. 
 • Άμεση ανάνηψη του ασθενούς και επιστροφή του στη φυσιολογική ζωή. 
 • Καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ασθενή. 

2oς όροφος

Τηλέφωνο
210 686 7107

Fax
210 686 7081

Εmail
gammaknife@hygeia.gr